Идеален кревет, изберете кревет, како да изберете совршен кревет

  • admin
  • 13 јуни 2014 година
Идеален кревет, изберете кревет, како да изберете совршен кревет

Како што знаете, една третина од животот едно лице троши во сон. И ова во никој случај не е празна забава, по сите добар звук сон е залог на живост, ефикасност и извонредност во текот на денот. Затоа, креветот на кој спиеме е добар или лош за нашиот живот. За тоа како да го избереме вистинскиот кревет, ќе разговараме во денешниот напис.

Како да изберете добар кревет

Значи, што е добар кревет? Имајте право кревет:

  на прво место, мора да има доволна должина што одговара на растот на едно лице. Ако стандардните кревети за складирање не се вклопуваат во модерниот "чичко Стиоп", тогаш мора да го нарачате во мебелна компанија за индивидуално производство. Во спротивно, постојаната принудна положба на "свиткани нозе" нема да дозволи доволно спиење и може негативно да влијае на држењето на телото.

Второ, вистинскиот кревет треба да има доволна ширина. Со ова, како по правило, не постои проблем - на пазарот може да се види многу широк кревети, како што велат "се избере - не сакам", само за да квадратура на спална соба овозможи широк кревет стави.

Особено важно е широк брачен кревет за двојка - на крајот на краиштата, некој секогаш има навика "качување" не на нивната "територија"! Во овој случај, потребно е да се земе предвид еден важен момент како слобода на движење.

И, исто така, не е особено да се одморам на тесен odnospalke - се, на пример, кревети во возови - не пресврт или сврти или се релаксираат во сон! Но, ако поминеме неколку ноќи по ред во возот, целиот свој живот ќе го спиеме во сопствениот кревет.

Постојаниот недостаток на спиење е полн со сериозни последици. На пример, според истражувањата на научниците, возачот кој нема доволно спиење за воланот се изедначува со малку поткован. Што да кажам тука, како да се избере големината на креветот не е само важно прашање, туку една од најважните во животот.

Патем, во креветот возрасно лице треба да има приближно исто количество на слободен простор како во бебето креветче за едно мало дете.


Трето, во прашањето за кој кревет најдобро е да се избере, мора исто така да се разгледа дали лицето кое сака да купи кревет има алергија.

Обично не им се препорачува на страдалниците со алергија при долготраен контакт со природни материјали.

Значи и душекот и перниците со ќебиња за таков кревет треба да бидат направени од синтетички ткаенини и полнила.

Треба да се избегнуваат вдлабнати душеци и пердуви пердуви.

Четврто, возраста на лицето кое се прашува за тоа како да ја одбере големината на креветот е важно. Неговата висина е особено важна тука.

Тоа е, за постара личност, важно е нозете на подот да излегуваат во моментот кога се буди и излегува од креветот.

Исто така тука е неопходно да се обрне внимание на тој момент, без разлика дали се цврсти рабови на креветот.

За постарите, поддршката е секогаш важна. Ова може да биде витален момент во прашањето како да се избере вистинскиот кревет.


Петто, вистинскиот кревет треба да има добар квалитет, по можност ортопедски, душек. Не треба да биде премногу мек и не премногу тешко.

Утврди дали ви одговара на душекот што ќе го купите, можете на еден едноставен начин. Значи, можете да легнете на неа и да се обидете да ја ставите раката помеѓу грбот и душекот. Ако раката е притиснато, душекот е правилно избран.

Можете исто така да лежите на ваша страна и да видат дали 'рбетот останува во оваа положба.

Ако е така, тогаш ова е душекот што го избирате, што е вистинскиот за вас. Вие смело може да го стекнете.

Успешно наоѓање на производители се билатерални душеци "зима-лето". Од една страна, тие имаат топла природна ткаенина која ќе помогне да се загрее во студената зима, а од друга страна, кул вештачка (или природна) свила која нема да се пот на жешко лето за време на ноќно продолжениот сон.

Така, вртењето на душекот напред и назад, на различни страни, можете да го прилагодите нивото на удобност на спиењето во секое време од годината.

Една таква душек, всушност, заменува две различни. Во ова можете да се обидете да заштедите, но за купување на вистинска основа - не.

Основа за најдобар кревет

Како по правило, добри кревети не се екипирани со база. Мора да се купи одделно.

Сепак, прашајте го продавачот, постои посебен модел од креветот што ќе го купите, ортопедска решетка која служи како основа за креветот.

Ако сакате да купите ортопедски душек, кој е најдобриот избор за удобен сон, исто така ќе треба да купите ортопедска основа за кревет со свиткани ламели на метал-пластични брави. Треба да се напомене дека работниот век на таква основа за квалитет не е органски.

Сепак, дури и да се избере најдобриот душек, треба да се запомни дека не може да се стави на закривена површина (на стари дивани и пролетни мрежи на стариот кревет).

Во оваа ситуација, и спиење ќе биде непријатно, и купи скап душек нема да даде очекуван ефект, за што, всушност, купи.

Покрај тоа, во такви работни услови, тоа брзо ќе пропадне. Откупивте скапа душек, исто така треба да се грижите за купување на вистински добар кревет со квалитетна основа.

Кревети Орматек

Најдобрите основи се основите без нозе. Подобро е ако основата на креветот е фиксирана од професионалец, или во продавница за мебел.

Основата за креветот е најдобро избрана од дрвени летви. Тие ќе траат подолго и подобро од металните.

Ако земеме таков имот како еластичност, тогаш дрвените ламели не се инфериорни во оваа смисла за метални. Но цената за ламелите од бреза е многу помала, а вентилацијата на душекот е подобра.

Ако немате доволно пари за да купите нов скап кревет, и стана речиси невозможно да спиете на стариот, ве советуваме да го исфрлите стариот кревет, оставајќи ги само грбот и рамката.

Тие може да се инсталираат ортопедски база и да се стави удобен душек, со што малку штедат за купување на нов скап кревет, но во никој случај не губат погодност и квалитет.

Од водени од купување на вистинскиот кревет

Добриот кревет може да даде силен продуктивен сон на сопственикот само ако тие современи материјали од кои се направени се способни да обезбедат компетентна дистрибуција на тежинскиот товар на целата површина на креветот. Во едноставни термини, на широк двоен кревет, можете да добиете добар ноќен сон од нејзиниот сопственик подобро отколку на тесен кревет.

Во секој случај, не штеди за купување свој кревет. Можете и може да заштедите пари на други, помалку важни за здравјето и животот. Во случај на купување на добар кревет, следете едноставен принцип на "скапи - тоа значи квалитет"! Затоа, изберете најскапиот, широк и еколошки кревет, и не тргне наопаку. Потоа, на твоето внимание го презентираме краткото видео кое ќе ви помогне да го изберете вистинскиот кревет за спиење.

Можеби сте заинтересирани за: