Изработуваме мебел од дрво со свои раце

  • admin
  • 13 јануари 2015 година
Изработуваме мебел од дрво со свои раце

На пазарот беше фатен со мебел направен од масло и иверица.

Со вкупниот Советски дефицит мебел беше купен еднаш и за живот. Се разбира, ако мебелот е стар, направен од природно дрво, тоа служи долго време, не се плаши да се движи. Но, модерен мебел од масло и иверица не застанува на какви било критики, за да биде точно - без потези. Ви препорачуваме да се вратите во комплетите за мебел на бабата и да ги направите сами. Најдобар совет е да користите видео за да направите мебел. Во современи интернет пребарувачи, лесно можете да најдете образовни видео лекции за производство на мебел.

Општи информации и принципи на производство на мебел од дрво

Ние нудиме да се олесни работата со природно дрво со користење на методи за правење мебел во старите денови.

Но, треба да размислите за стилот на уредување на вашата куќа.


Ако куќата е направена во класичен стил, тогаш мебелот за "стари времиња" совршено ќе се вклопи во вашиот дизајн.

При извршувањето на оваа работа мора да се почитуваат следните принципи:

- сите делови мора да бидат направени само од дрво или во екстремни случаи од природна иверица;

- Употребувајте мебел за стари или вештачки стари за декорација на мебел. За да го направите ова, проучете ги каталозите на антички мебел, копате во директориумите и барате нешто на Интернет;

-Тие се вклопува во антички мебел елементи на резба. Низата е направена на посебно парче, а потоа, користејќи столарија лепак, конецот е прицврстен на низата за мебел.

Резултатот од ова дело е уникатно парче во парче.

Како да се направи дрвена маса под антиката

Магистерски вештини на мајстор кабинет творец, најдобро од производството на наједноставниот.

Таков едноставен елемент може да се смета за табела, бидејќи е многу едноставно да се направи.

Главната работа е дека масата е убава, сите површини треба да бидат совршени за полирање.

Следниве материјали и алатки се потребни за работа:

- Одбори со одличен квалитет, без јазли;

-Погонска дрва;

- машина за обработка на дрво или авион и се приклучува;

- нож за дрво;

- шрафцигер;

кошули, самоприслушувачки завртки;

- шкурка;

- мелница и мелење тркало;

- шпорет;

-Лек за дрво.

Во процесот на работа, првично, мора внимателно да се обработи, ostrugans и одговара на висината на плочата за предната површина на масата.


За да се спречи искривување на готовиот производ, плочките мора добро да се исушат под притискање.

Во зависност од големината на предложената маса, правиме дрвена кутија од дрва.

Од погрешна страна, закачете го капакот на дрвената кутија.

Значи добив врвот на табелата.

Следната фаза е производство на нозете од плоштадот квадратни бар.

Нозете треба да бидат совршено прилагодени за да се вклопи, инаку табелата ќе се влече.

Нозете се фиксирани во аглите на дрвената рамка.

Прицврстете ги нозете со метални агли, дрвени столпчиња или сецкани шила.

Користете лепак за лепак.

Следната задача е да се создаде убава маса под старите денови.

Имајте на ум дека сите дрвени делови мора да имаат многу мазна површина.

Со помош на дамка, дури и наједноставното дрво може да излезе многу привлечно во изгледот.

Откако го направија последниот заклучок за бојата на идниот производ, покријте ја површината на дрвото со дамка на саканата боја.

По дамката се суши, површината се третира со чисто шкурка.

Како резултат на вашата работа, ќе добиете прекрасна текстура во дрво.

Следниот чекор во вашата работа е да ја покриете масата со безбоен лак.

За да работите со лак, користете памук ватиран со газа, а не четка.

Лак се нанесува со светлосни лизгачки движења. Најдобро е да нанесете 2-3 слоја лак.

На ист начин ќе направите столици.

По принцип - столче е мала маса.

Работа со табелата треба да се разбере дека ако масата е направена за стан, тогаш дизајнот треба да биде елегантен, капакот не е особено дебел, нозете се соодветни на капакот и набљудуваат стабилност.

Ако масата е направена за улица белведер, countertop и нозете на маса треба да се направи да биде масивна.

Како да направите табла антички

Кабинетот со свои раце е сосема едноставен.

Иако, неговите димензии се поголеми од табелата и можеби ќе треба помошник.

Главната задача е строго да се одржува вертикалната и хоризонталната, аглите мора да бидат строго 90 *.

Наједноставната опција е да се направи кабинет кутија од дрвени решетки.

Ѕидови, тавани и врати може да се направат од дебела иверица.

Ако треба да пренесува мебел, тогаш кабинетот може да се направи склопен.

За да го направите ова, сите прицврстувања се прават на завртки.

Главната задача е кутијата, која мора да биде цврста и стабилна. Можете да вежбате и да направите гардероба за чардак.

Таквиот кабинет е полесен, бидејќи ѕидот е потпора на кабинетот, шините се прицврстени на ѕидот на растојание еден од друг, во согласност со ширината на кабинетот.

На овие шипки се прицврстени под агол од 90 * кратки шипки во согласност со длабочината на кабинетот итн. Сето ова може да се види во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: