Епоксиден пол, што е тоа, течна епоксидна тротоара, корисни совети

  • admin
  • 06-Mar-2017
Епоксиден пол, што е тоа, течна епоксидна тротоара, корисни совети

Намената на уредот на епоксидниот самоизрамнет сад треба да биде поддржана со употреба на сува мешавина, чиј состав внимателно се пресметува и тестира од страна на производителите. Секако, корисноста за создавање на подот и леснотијата за подготвување на работно решение со последователна примена ќе се засноваат на карактеристиките на смесата и презентацијата на технологијата.

Што е епоксиден пол за полнење?

Познато е дека масовната подна технологија се користи за изградба на декоративен слој на бетонска подлога. Таквиот под е погоден за индустриски или административни простории со висока влажност и интензивно дневно оптеретување.

shlif2

Во однос на нивните технички карактеристики, епоксидни подови се подобри од бетонските естриси со цврстина на притисок и стврднување на квалитетот на постојната база подложни на оптоварување.

технологијата на создавање и составот на компонентите

Креирање на авто-израмнување подот епоксидна поддржува "пополнување" на два компонента полимер состав, а потоа полимеризирање: епоксидна смола ( компонента А) и агент за стврднување ( компонента Б). Претерани, само-израмнувачки кат може да се претстави како две, три слој хоризонтот од мешавина чија главна функција е амортизацијата.

епоксиден под

карактеристики на обложување и обем

Меѓу карактеристиките и предностите на уредот на епоксидни самоизрамни подови се:

• атрактивен сјаен изглед на премазот по процесот на полимеризација

• Подобрени перформанси (хемиска отпорност и отпорност на абразија)

• безопасност на составот на компонентата за време на лекувањето

• можност за нанесување на слоеви со различни дебелини

• Нема мирис кога се применува.

наливные_эпоксидные_поли3

Прашај дека обемот на влезот во станот кат потврди практиката на создавање на мазна пареа порозни затемнети Горно платно, и стврднување на уредот тенки боја израмнување подови и високо исполнет база.

Interer1

дебелина на обложување и потрошувачка на материјал

Дебелината на епоксидниот подлив слој зависи од намената на просторијата и очекуваните оптоварувања. Ќе покажеме дека минималната дебелина е до 2 мм, максималната дебелина е до 5 мм. Оправданата дебелина на облогата се смета од 2,0 до 2,5 mm. Патем, зголемувањето на дебелината на облогата не е гаранција за создавање на супер квалитети.

3040

карактеристики на епоксидни самоизрамни подови

Главните карактеристики на епоксидниот под:

• Сила ограничување за виткање 7 N / mm2 и компресија 25-35 N / mm2

• Сила на лепење на влажна површина на бетон (7 дена)

• Дебелината на слојот е 20-35 mm при потрошувачка на материјал од 18 kg / cm2

• Можност за користење на подот по 7 дена од примената на смесата

• Ниска абразија и добра отпорност на влага.

raklya

Готовиот раствор се нанесува (се истура) и се дистрибуира преку површината со помош на специјална решетка. Потрошувачката на материјалот е: пол за полнење - 1,3-1,5 кг / квадратни М. На 1 квадратни М, површинска боја - 0,2 кг / квадратни М.

Корисни совети

Корисен совет е да се усогласи со формулата за мешање на компоненти пријавени од производителот на епоксидни самоизрамни подови и потрошувачка на материјал.

Шема-уреди-наливного-полу-со-тримерни-еффетом

На пример, да се создаде хемиски стабилен тенок слој од епоксидна слој со дебелина од 2,5 mm и во зависност од состојбата на абсорбента база потрошувачка по задолжително материјал за пакување буквар: (компонента А-20 kg, компонента Б-4 кг) Потрошувачка на материјал се меша во сооднос од тежината на : B = 5: 1 ќе биде 0,4-0,8 кг / м3.

blestki_3_1 стада

Како да се создаде епоксиден под

Технологијата за создавање на подот мора да биде обезбедена со мазна работна база, така што процесот на истурање на смесата беше направен за време на активноста на подготвениот раствор (20-40 мин).

Технологијата на најголемиот епоксиден кат се состои од фази:

• подготовка на мазна површина со машина или рачно мелење и грундирање на основата

• подготовка на работното решение со поврзување на компонентите во бараниот сооднос

• создавање на основен слој од растворот и негово целосно сушење

• создавање на конечниот декоративен премаз.

Nalivnie-sxema

создаде база слој влезот епоксидна кат, идеално, треба да има добра еластичност и адхезија на бетонска база.

Корисни совети од господарите, како да се пополни епоксиден кат, се прикажани овде.

Потоа можете да самоуверено да продолжи со создавање на финалниот слој, ако уредот е планирано епоксидна саморазливна кат 3D.

волуменски епоксидни 3D подови

Креирај ултрамодерен 3d подот повеќе трудоинтензивни процесот, кој ќе вклучува активности за украсување на леано епоксидна слој на авто-израмнување подот под елементи: стадо, сјајот и чипс.

naliv_pol_svoi_3

Оркестарот флок како облога - и црно-бело флуоресцентни јата, spangle сјајот е завршена сува смеса која се состои од акрилни честички од различни форми и големини. Оркестарот се применува рачно, потпирајќи се единствено врз сопствената имагинација или примерокот што го гледате најголемиот 3D кат.

Image 2

Осврти на големото епоксидно поле

Антон Игоревич, приватна куќа

"Првично, течни подови беа развиени исклучиво за" големи губи "prompomescheny. Едноставноста и брзината на технологијата на апликација нè убеди дека е практично. Па отидов со една шанса да се создаде само-израмнувачки кат во една од собите се наоѓа на 1 кат од куќа со конкретни покривање.

Уредот-полимер-рефус-подови

Производителите препорачуваат да се организира под, кога влагата на ферман не надминува 4%. Измерена влажност - 5,2%. Консултирајте се со специјалисти предложи прелива кварцен песок пред фрлаат bicomponent епоксидна соединение Epolast погодна при обработка на бетонски бази има остаток на влага. И тој го сторил тоа: пред целосно пополнување на порите, го поминал епоксидниот прајмер Еполст-Грунт со материјална потрошувачка од 250 g / m 2. За една година по истурање. Проблемите не се јавуваат. "

nalivnoy_pol

Можеби сте заинтересирани за: