Влезната врата - како заштита од пенетрација

  • admin
  • 15 мај 2016 година
Влезната врата - како заштита од пенетрација

Цврстата конструкција на влезните метални врати интуитивно ја инспирира довербата. Солидна и монолитна влезната врата, опремена со CCTV и електронски системи за безбедност, јасно им кажува на непожелните гости дека воопшто не се очекуваат. Веројатно, затоа се чувствуваме сигурни зад вратите во целосна безбедност.

Заштитете го вашиот стан сами

Брзиот ритам на современиот живот не генерира само развој на индустријата, туку, за жал, растот на криминалот. За да се заштитиме од сите видови улични scammers и крадци, наречени натрапници, ние инсталираме метални влезни врати.

2250035

Правилниот избор на дизајнот на металната влезна врата, и на таквите врати е можно безбедно да се носат вратите на елбор. Купи врата ELBOR http://elbor.ru, ако сакате, тоа нема да биде тешко. Потребната дополнителна опрема за неа ќе ја гарантира неповредливоста на живеалиштето дури и во случај на привремено отсуство. Што ги привлекува металните влезни врати? Ние нема да бидеме погрешно ако кажеме дека влезната врата направена од метал е:
  • висококвалитетни и технолошки производи
  • сигурна конструкција, опремена со електронски системи за безбедност
  • звучни фитинзи и анти-лизгачки елементи
  • Сигурни и непроблематични брави.

x_9be66860

Сепак, модерните крадци сега се одлични психолози кои ги знаат техничките карактеристики на бравите и ги знаат своите "слаби" страни. Затоа, кога се штити од пенетрација во станот, можете да одите на неколку начини:
  Првиот, наједноставниот и најпристапниот начин е да се обучи и обучи Polkan - специјално куче кое ќе го чува вашиот стан. Речиси како што е снимено во видеото.

Вториот, поприфатлив и сигурен начин е да се инсталираат електронски системи за безбедност на влезните врати.

Електронска безбедност влезната врата

Развојот на безбедносните системи, кои се движат од едноставна и примитивна дупка вградена во вратата на нивото на човечкото око, сега достигна неверојатни височини. Современите електронски системи за безбедност, за разлика од осигуреното куче Полкан, се многу точни и употребливи во секое време од денот или годината.

219

Електронските безбедносни системи вклучуваат:
  • системи за заклучување - електронски брави
  • електромеханички брави
  • звучен аларм
  • домофонија.

електронски брави

Во системите за заклучување на електронските брави, наместо вообичаениот клуч, се користи посебен вид скенирање електронски уред. За разлика од бравите, можно е да се отворат вратите далечно и да имаат зголемено ниво на тајност.

0-електрони-zamki-dlya-gostinits

"Тајноста" на електронската брава ќе зависи од "клучот", уредот што го отклучува системот. Се разбира, дека "клучот" на скенер за отпечатоци е посигурен од кодот или магнетните картички.
  Електронските брави се поделени на:
  • електромеханички брави за завртки
  • електронски брави кои немаат клучалка

4d2d487c6589af0e52d40f3f847dabd5

Работата на електромеханички брави се базира на принципот на контрола на завртката со примена на напон на соленоид. Во моментот на затворање на електромеханичкиот заклучок, мртвите завртки излегуваат на пролетта и влегуваат во реципрочниот дел од бравата. За да се отвори бравата, неопходно е да се примени напон кој го чисти потпирачот на пролетта. Од методот на инсталација се прави разлика помеѓу електромеханички брави и надземни и громобрани.

Електронската брава (невидлива) без клучалката е наменета за метални влезни врати на станбени простории. Зошто електронската брава е привлечна? Заклучувањето е невидливо од надворешната страна на влезната врата, и речиси е невозможно визуелно да се лоцира местото на инсталирање. Електронската брава е контролирана од:
  • Користење на Keyfob за близина со инсталирана RFID картичка
  • користење на мобилен телефон
  • користење на копчето за радио

elzamki012012

електромеханички бравата

Електромеханичката брава е параметар на бравата за заклучување и се користи со механичка брава. Принципот на работа не се разликува од општите принципи на функционирање на електромеханички брава. Единствената значајна разлика е во тоа што бравата има вртлива рачка во внатрешноста на просторијата, овозможувајќи ви да ја отворите вратата одвнатре со примена на напон и вртење на рачката од бравата.

54580

звучен аларм

Звучниот алармен систем е инсталиран на клучалката на бравите од типот на рачката и работи кога се обидува да се пробие. Моќна звучна сирена во 100 dB. го спречува крадецот во 90 проценти, што е добра мерка за заштита на засолништата.

домофон

Најпопуларниот и побараниот безбедносен систем е домофонот. Со користење на домофон, сопственикот на станот може да преговара со гостите без да остави свој стан.

Постојат интеркомпови од следните видови:
  • аудио домофон
  • видео домофон.

19939

Интерком моделот е едноставен. Ова е надворешната единица (повикувачкиот панел) и самиот doorphone (внатрешна единица).

Панелот за повици на вратите е дизајниран за инсталација внатре и надвор од собата. Телото на повикувачкиот панел има дизајн отпорен на удари и вандал и е опремен со метален стакло. Вградената контролна единица за заклучување има контролор за внатрешна контрола, кој е конфигуриран да работи со еден и неколку претплатници на стан.

20080612124946

На вратата на аудио домот има копче за повик и интерком-уред во форма на вграден микрофон и звучник.
  Внатрешната единица е слушалка и клуч за отворање на бравата на вратите. Во присуство на видео комуникација, домофонот е опремен со монитор со црно-бело или боја на сликата. Конфигурацијата на модулите за влез на видео вратата во овој случај се разликува од конфигурацијата на аудиофони.

7302-врати-jpg

Заслужената популарност уживаат брендовите на видео-дофони:

• Commax
  • Визит
  • Како
  • Гарди
  • Urmet
  • BPT.

И, конечно, комплетно решение за безбедносниот проблем на вашиот стан се DVRs.

dVR

DVR е централна точка во системот за видео надзор. Дигиталниот видеорекордер на рекордерот од видео камери обезбедува пристап до добиените и акумулираните информации за одреден временски период. Затоа, ако не сакате да пропуштите ништо интересно во близина на вратите на вашиот стан за време на вашето отсуство, DVR љубезно ќе ги обезбеди потребните информации. При изборот на DVR, треба да го одредите бројот на канали за читање и за снимање на информации.

Слика од регистраторот Сармат ДСР 402-х Ичевидео

Опремен со сите правила на видео надзор и електронска безбедност, влезната врата на станот ќе стане сигурна заштита од несакано пенетрација.

Може да бидат заинтересирани: