Вградена гардероба под скалите во приватна куќа, опции за вградена гардероба под скалите, само-склопување

 • admin
 • 05-Jul-2014
Вградена гардероба под скалите во приватна куќа, опции за вградена гардероба под скалите, само-склопување

А умно наредени простор под скалите во приватна куќа ќе помогне да се зачува простор со мали области и ќе им даде уникатен стил во собата. Вграден плакар е најрационално и практично решение за користење на слободен простор. Статијата раскажува како правилно да инсталирате кабинет под скалите со свои раце, така што не само што ќе носи практична помош, туку и ќе се вклопи во целокупниот дизајн на собата.

Подигањето скали во честа куќа не е само неопходен функционален елемент, туку и внатрешна декорација. Доколку е потребно, и желбата да се искористи просторот за пазуви, многу е важно да не му наштети на општиот изглед на просторијата, а притоа да се организира корисно и функционално место.

ADW162758 080 RS2

Најчесто, под скалите, организираат гардероби, простории за складирање, шкафове или фиоки за складирање на нештата. Кој од овие дизајни е покорисен и рационален, можете да дознаете во секој случај, во зависност од потребите и способностите на сопственикот. Во исто време, секој кабинет во куќата под скалите може да се монтира независно. Што вграден мебел ќе донесе најмногу корист, беше естетски и издржлив, треба да биде многу внимателно пристап кон изборот на материјал и пресметки на потребниот дизајн на кабинетот.

Прекрасна гардероба под скалите

За да се организира шкаф во ниша под скалите, постојат многу опции за решенија. Разновидниот дизајн на облици, бои и дизајни ќе им овозможи на сопствениците на куќи целосно да го реализираат летувањето на нивните идејни идеи. Сите вградени кабинети од овој тип може да се поделат на неколку видови:

 • Со нишалки. Ова е најчест класичен дизајн, опремен со шарки на врати. Овие кабинети се едноставни за монтирање, тие се практични и практични. Овој модел е најчест.

My-Way-11-518x392

 • Плоча-купе. Присуството на лизгачки врати ги прави таквите кабинети најкомпактни и лесни за користење. Сепак, инсталацијата на таков мебел бара знаење и одредена вештина, најдобро е да му го довериме на професионалци.

f758749d44bba0

дома + канцеларија + decoracao

 • Шкаф што може да се повлече. Најрационален дизајн за опремата на длабока лажат.

prootdelky29-1

 • Комбиниран кабинет. Тоа е доста практичен и убав дизајн, кој комбинира неколку стилови и комбинации на вграден мебел.

cabinet_1_IMG_1303

каков вид на кабинет да избереш

Изборот на вградениот дизајн на кабинетот често зависи од длабочината на нишата под скалите. Ако овој простор е тесен и не е длабок, тогаш најлесно е да се инсталира кабинет со шарки, во кој ќе има многу канцеларии и место за гардероба. Во пошироко, подлабоко место, повеќе е поцелосно да се стави шкаф за шкаф, или да се опремат фиоки - така ќе биде полесно да се работи. Многу убав изглед вграден плакар под скалите со огледни или стаклени врати.

177_P9180948

Инсталиран во голема ниша, како мебел му дава на својата оригиналност и уникатност. Најчесто, овој мебел е направен по цел, земајќи ги предвид геометриските параметри на скалите. Со цел да се изгради плакарот, секогаш не постои потреба или можност да се свртиме кон специјалисти. Може да се направи шкаф под скалите себе. Потребно е само некое знаење и фантазија. Во основа, за таков мебел избирате дрво или материјали врз основа на него, на пример, иверица. Како завршница може да се користи метал, стакло, огледало или пластика. Треба да се напомене дека површината на огледалото на вратите на кабинетот создава појава на проширување на просторот. Градежниот пазар нуди многу материјали, додатоци и компоненти за монтажа на мебел. Нашите совети ќе ви помогнат да се справите со ова лесно и без дополнителни трошоци.

Како да се направи кабинет под скалите

Кога ќе го стартувате кабинетот, треба да го направите вистинскиот цртеж, да ги изберете материјалите и да го пресметате нивниот број. Многу е важно да се размислува за потребниот број на полици, делови и врати, текстурата на внатрешните и надворешните завршувања. Улогата на задниот и страничниот ѕид во таков кабинет лесно може да се направи со ѕидови. Така, на висококвалитетни завршни работи ќе биде потребен само еден страничен ѕид и фасада. Наједноставната верзија е кабинетот опрема со шарки врата. Инсталација на лизгачки врати е оправдана само со голема слободна површина под скалите. По купувањето на материјали, тие почнуваат да го монтираат под шкафот. За опремување на наједноставниот кабинет со нишалки, потребен ви е минимум алатки и материјали:

 1. Рулет, молив.
 2. Вежба, шрафцигер, електрични сложувалка.
 3. Самоприслушување завртки и загради за мебел.
 4. Материјал за труп и внатрешна декорација.
 5. Материјал за предната и надворешноста.
 6. Мебел за мебел.

Во почетната фаза на инсталирање на кабинетот, треба да се ослободи простор под скалите. Исто така е многу важно да се погрижи за сигурна заштита на подот за покривање од можни оштетувања. За ова, подот е покриен со филм или дебела хартија. Пред да се изгради кабинетот, се означува внатрешниот простор. Во оваа фаза неопходно е да се наведат сите потребни полици и партиции. Вообичаено, внатрешноста на кабинетот е зонирана во два дела: голема кутија за надворешна облека и помали полици поблиску до дното на скалите. Главната поделба помеѓу зоните може да се направи од иверица или гипс картон. При договарање на комбинираната конструкција на дното, на страна или на врвот на главниот кабинет, се создаваат дополнителни посебни фиоки или отворени полици.

SnapshotIII

Инструкции за монтажа на кабинетот

Директната монтажа на кабинетот се изведува во неколку фази:

 1. Сите детали на кабинетот се претходно скратени на димензиите наведени во цртежот. За ова ќе биде потребна електрична пила или ножовка. Не заборавајте за тоа дека било која работа на мебел бара точност и точни мерења.
 2. Внатрешноста на кабинетот е завршена со декоративни панели или други материјали. Најлесна опција е да се наслика ѕидот или да се залепи позадината. Внатрешната завршна обработка се врши поединечно во секој случај.
 3. Постојат внатрешни вертикални партиции, зонирачки простор на кабинетот. Ако тоа е партиции направени од гипс картон, тогаш рамката е изработена од нерамни решетки, на кои листовите од гипс картон се фиксираат на двете страни со завртки за самопреслушување.
 4. Се означуваат местата под полиците и дополнителни партиции. За поддршка на една полица, потребни се две шипки. Должината на лентата е еднаква на длабочината на нишата. На ѕидот, блокот е прицврстен со евро-завртки (потврди), тие се прикачени на дрвото со завртки со помош на шрафцигер.
 5. Понатаму, во инсталираните ниши се вградени полици предсечени во големина од избраниот материјал. Можете да ги прикачите на решетките за посигурна фиксација.
 6. Следниот чекор е инсталирање на рамката на вратата. Треба да се напомене дека производството на рамката на вратата најдобро е доверено на специјалисти. Оваа работа вклучува прецизен пресметка и достапност на некои вештини.
 7. Единицата на вратата е фиксирана со помош на навртки за мебел. Плочите се фиксираат со помош на градење лепак.
 8. Шарките се прикачени на вратите и кабинетот кутија, секое парче поединечно.
 9. Вратата се избира и се подготвува однапред. Многу е важно правилно да се пријде на големината, бидејќи за таквите врати не постои единствен стандард, бидејќи уредот на секоја скала е индивидуален. Правењето врати исто така е полесно да им се довери на специјалисти.
 10. Во завршна фаза, вратите се обесени.
 11. Во внатрешноста на кабинетот, потребните куки или лента за закачалка се фиксни. А многу погодно решение во овој случај е стигнале закачалката.

nach_pol

napolnenieshkafa1

Изработка на шкаф под скалите со свои раце е доста лесно. Најважно е да му пристапите одговорно и внимателно. За финиш на вратите се нудат многу различни додатоци. Може да се користи како дополнителна декорација во хармонична комбинација со општата внатрешност на собата. Всушност, постојат многу опции за користење на под-простор. Најлесно е да се опреми оваа зона со едноставни отворени полици за чување предмети или како полици за книги.

komby2

Исто така, во зависност од големината, на ова место можете да организирате мала канцеларија, рекреативен простор или помошна соба.

Често на такво место организираш чајната кујна за работи што се користат сезонски. Вградениот плакар под скалите е најдобро решение, особено ако скалилото не е далеку од влезот, или треба да заштедите простор и да не го заземате под шкаф на друго место во собата.

Може да бидат заинтересирани: