Декоративни греди во внатрешноста на модерна куќа, совети на мајсторот

  • admin
  • 10 април 2015 година
Декоративни греди во внатрешноста на модерна куќа, совети на мајсторот

Масивни структури при создавање на ентериер на модерна куќа се незамисливи без греди. Внатрешната сила и тивката убавина на овие структури јасно укажува дека конструкцијата се гради темелно и долго време. Што привлекува во едноставен дизајн елемент?

Каде е droushka? Од Англија

Типични архитектонски детали на англиски куќи од XVIII - XIX век се греди. Традиционално, изветвената таваница на куќите во старата добра Англија била украсена со моќни греди направени од природно дрво, што уште повеќе се затемнило.

massandra2_009_deadokey.livejournal.com

Греди на таванот ја персонифицирале конзервативната и педантна тежина на англискиот стил. Но, уште еднаш, со малку промени на строгиот дизајн и изглед, греди потопено безбедно се пресели во внатрешноста на нашите модерни куќи на село.

08

Отпуштен на слобода на таванот, носечкиот сноп ги носи на своите рамена, и продолжува да донесува анимација во внатрешноста на строга или примитивна соба. И сите благодарение на советот на Учителот, кој милостиво ги сподели тајните за создавање на декоративни греди на таванот на куќата.

Image 2

Стилски греди во внатрешноста

Тривијалниот дизајн на зракот на таванот доведува до идеја за цврста конструкција на селска куќа, така што кога е создавање на ентериер во стилот на "provence" или "земја" е најсоодветниот елемент. Дрвените греди на таванот се одликува со одредена грубост на обработка и изразена текстура на дрвото.

1429284299

Се разбира, за да се создаде заеднички внатрешни работи, потребно е греди да одговараат на стилот и целокупното решение во боја на собата.

Ако планирате да дизајнирате приватна куќа во стил на мансарда или хај-тек, тогаш присуството на греди ќе биде соодветно и задолжително. Комбинацијата на греди од "метална" боја со ѕидање е актуелна и денес.

1691706

Интересен раствор за кујната може да биде погоден уред со суспензија - оградата, која е сигурно суспендирана на носечкиот елемент.

Корисни совети

Солидната конструкција на греди "повлекува" многу внимание визуелно. Особено тоа е очигледно во просторија каде што има контраст на бои: на бела позадина на таванот темната боја на гредите. Ако одлучите да се фокусирате на ова, тогаш темната боја на греди ќе биде соодветна.

Слика 6

Украсување на внатрешноста на куќата во класичен стил, предност е најдобро да се даде на греди со мазна или лакирана површина. Можно е да се декорираат греди со резба или сликарство, како и светла осветлување, со што ќе се нагласат нескротливите класици.

1380160174_10

Неопходно е да се потсетиме дека греди плафонски декоративни се функционален елемент на декорација.

Image 27

Ова значи дека шуплината на декоративниот зрак изведува одредени функции: прилагодете го висината на таваните од просторијата и ќе биде погоден став за поставување на тела.

405

Корисни совети

Забележано е дека строгата геометрија на структурата на зраците може да ја промени висината и ширината на просторијата. Така, на пример, за тесна и долга соба се препорачува да се поставуваат греди на ширината на просторијата со цел визуелно да се скрши должината на ѕидовите. Затоа, таванот греди во внатрешноста на спалната соба, дневна соба или таванот соба мора да биде внимателно, внимателно проценување на "тежина" на таванот зрак структура.

Патем, вистински цврсти дрвени греди се наметливи и моќни структури, кои се препорачуваат да се инсталираат во приватни куќи во фаза на општа градба. Производството на цврсти греди во модерни мали апартмани е смешно и ужасно скапо. Затоа, можно е да се имитираат дрвени греди со користење на полиуретански греди како декоративни.

849424

Декоративни греди - што е тоа?

Квалитативна имитација на греди направени од дрво може да се направат од нивните аналогни - полиуретански греди. Изгледот и текстурата на греди од полиуретан (лажни греди) може да се менуваат: или непречено полиран, полиран и обложен со специјални лакови или греди со ефект на стареење.

8172415b1

Ова ќе зависи од избраниот стил на внатрешноста и вашата идеја за изградба на таванот на греди. Тежината на полиуретанските греди, во споредба со дрвени греди, е незначителна. Затоа, независен процес на ерекција од страна на еден или двајца луѓе

Греди декоративни имаат многу предности:

• Незначителна тежина на елементите на зраците не го зголемува оптовареноста на целата потпорна конструкција

• Шупливата внатрешна структура ви овозможува успешно да ги скриете дефектите на површините на таванот, да ги отстраните електричните жици или другите комуникации

• способност самата да се направи.

1276

Неконвенционалната должина на декоративните греди 2,1 и 4,2 m ви овозможува да ги комбинирате со минимално кастрирање. Постојат неколку големини на пресекот на греди и основните бои на финишот на надворешната површина и на краевите.

 

balkiclassik

И ако додадете дека во својот стилски изглед, декоративните греди не се разликуваат од природното дрво, тогаш придобивките од декоративните греди не треба да се молчат. Најпопуларните модели на декоративни греди се:

• природно дрво (рустикална површина) "Рустик"

• рафинирани и рафинирани секогаш живи "класици"

• креативни и стилски "модерни".

balki1

Така, на пример, декоративните греди COSCA DECO ќе му овозможат на дневната соба уникатен вкус и боја на романтичната ера. Покрај тоа, големината и пресекот на греди овозможува да се маскираат инженерските комуникации, гребените системи и елементите на столбовите за вертикална поддршка.

potolochnye_balki_v_inter_ere_foto_www_stroi-materiali_com

Стандардните димензии на декоративните зраци се погодни за уредот, по правило, по монтажните работи процентот на материјален отпад е минимален и не е повеќе од 5%. Во исто време, бројот на докинг-простори е незначителен.

balki12

Како да направите зрак со свои раце. Совети за волшебник

Ние купуваме планирано дрво од бор, 2,5-3,0 метри во должина, делница од 80 до 120 милиметри, во зависност од дизајнерската висина на зракот. Со цел да ја "избирате" внатрешноста на мекото дрво од барот, можете да го користите машина за мелење или метална четка.

axioms_fig6

Со отстранување на меките дрвени влакна на целата должина на еден бар, го правиме конечното мелење на еленски диск.

Ова ќе ги отстрани острите агли. Потоа ја одбираме бојата и ја обојуваме надворешниот дел од подготвениот зрак. Бојата може да се произведува 2 пати.

 

54cee8d3d4b34f07acad2bc1368b259d

По конечното сушење на местото на вдлабнатината ние украсуваме со кит на дрво. Сега декоративните греди можат да се инсталираат на таванот.

Како да инсталирате декоративни зраци ќе ви помогнете ова видео.

Може да бидат заинтересирани: