Кревет со подиумот

  • admin
  • 9 ноември 2013 година
Кревет со подиумот

Едноставни градежни материјали, достапни шеми, два дена интензивна креативна работа и тука пред вас е подиумот, изграден од сопствени раце. Предвидувајќи ентузијастички извици и љубопитни прашања, ние љубезно ја откриваме тајната за самостојно креирање на подиумот.

Постелнина за постела во внатрешноста на мала соба

Стилскиот подиумски кревет денес е ненадминлив лидер меѓу мебелот за мал простор за живеење. Ова се должи на малите севкупни димензии на креветот, строгата геометриска форма и можноста за користење како дополнителна површина. Покрај тоа, можете сами да направите подиум.

79

Модели на креветот на подиумот

Постојат неколку модели на постелнини. Сепак, сите се ориентирани кон подигнување на подиумот, како пригоден елемент во внатрешноста за зонирање на просторот за живеење.
  Првиот модел е изграден подиум, на кој се поставува и фиксира душекот на фабричкото производство.

big_3270

Во овој случај, внатрешноста на подиумот се користи за чување предмети за домаќинството и работи. Вториот модел е дизајн на лизгачки кревети. Во овој случај, подиумот може да се користи како дополнително компактно работно место или за одмор.
  Во секој случај, креветот на подиумот ви овозможува да заштедите малку простор и да создадете ексклузивен вид кревет. Ако сонувате за да заштедите простор за да направите таков кревет, тогаш првично треба да размислите за опцијата за уредување на самиот подиум.

70066977_1296567213_f1242396617

Избор и пресметка на материјал за производство

Изборот и пресметката на потребниот материјал за изработка на подиумот ќе се заснова на неговата функционалност и последователниот декоративен дизајн. Без оглед на избраниот тип кревет, модната патека е изработена од дрвен зрак со дебелина од 27x27 mm за бочните странични панели и потпирачи за локацијата на душекот.

3446022

Ширината на таквата рамка директно ќе зависи од големината на собата. Висината на рамката треба да биде повисока од душекот за 5 см. Следниот збир на градежни материјали ќе зависи од типот на креветот - или едноставно ќе биде поставен душек или вградена конструкција на лизгачки кревети. Претпоставениот дизајн на креветот може да биде готов модел или произведен самостојно.

krovat-podium-2

 

Изработка на едноставен подиум

Најмногу едноставно, од гледна точка на цената на трошоците, може да се смета за варијанта на моделот со вграден подиум и душек поставена на него.
  Првата фаза на изработка на подиумот ќе биде распоредот на просторот за инсталација и идната локација. Процесот на создавање на подиумот на свој начин е сличен со процесот на поставување на дрвен под на логовите, со единствена очигледна разлика што површината што ќе се добие ќе биде искористена за да се инсталира креветот.

krovat-podium-svoimi-rukami-3-big

 

Наједноставната и најодмодемократска верзија на уредот може да биде подиум кој се состои од хоризонтален лист на иверица поставена на стабилни нозе и купениот душек се наоѓа на врвот. Таков подиум може да се направи и да се состави во еден ден.

Во овој случај, листот на иверица е прикачен на колабираниот периметар на плочките. На периметарот на означувањето со помош на завртки за самопреслушување. Така добиената рамка ќе послужи како основа за поставување на вертикални столбови од лентата.

Едноставно, примитивно и ... досадно! Откако ќе го видам Вашиот изум, нема да се чувствувате сите шарм и монументалност на егзалтацијата. Затоа, повеќе рафинирана опција може да биде варијанта на подиумот со фиоки лоцирани внатре.

krovat-podium-7

Изработка на подиум со фиоки

Модната патека со фиоки за креветот е поставена на традиционален начин. Ова е фиксирање на лентата по должината на периметарот на структурата и последователното поставување на плочките. Во исто време, димензиите на просторијата мора да се земат предвид. Висината на трупот треба да се направи на 5 см повисоко.

krovat-podium-svoimi-rukami-8

Одборот е избран да биде дебел 22 mm. Одборите ќе бидат потребни за производство на надворешните панели на подиумот и централниот пресек. За внатрешните делови на подиумските блокови, потребни се неколку листови на EAF со дебелина од 19 mm. Монтажата на рамката за поддршка на душекот се изведува од внатрешноста на уредот. Прво, потпорните шипки 47x27 милиметри, поставени хоризонтално, а потоа се поставени и потпорните шипки.

187552

На потпорните решетки, товарот мора да се распределува рамномерно. Затоа, еден блок е поставен во центарот и два на рабовите. Пругите се фиксирани со завртки. Како едноставно да се инсталира подиумот во мал стан ќе ви го покаже предложеното видео.

За да се произведат ѕидовите на фиоките, потребна е дебелина од 16 мм. Детали за ѕидовите на фиоките се подготвуваат и се собираат. За дното на кутијата се користи дебелина од 10 мм. Димензиите на внатрешните кутии мора да бидат во согласност со големината на внатрешноста на подиумот.

krovat-podium-svoimi-rukami-13

Деталите за блоковите на кутии се извалкани со лепак и ја собираат конструкцијата. Стегите се користат за сушење на конструкцијата на кутиите. Иако, зошто да не го користите за да направите кутија под креветот, предложеното видео? Како да ги користите достапните материјали за правење фиока.

Дизајнерски кревет дизајн

Ако планирате да организирате дизајн на лизгачки кревети, тогаш ќе биде неопходно да се води сметка за системот кој се повлекува. За лизгачкиот систем, ќе биде неопходно да се инсталираат водичи и ролки.

image001

Модната патека на мостот за лизгачка конструкција е направена на традиционален начин. Тешкотијата ќе биде да направите двоен кревет со свои раце. Но, тогаш повторно доаѓа до видео за спасување од професионалци.

Изработени од сопствени раце кревет - кралицата на спалната соба може да биде украсена со декоративна навлака.

5155b386149937f43e000e14

Ова може да биде наслонот, перницата, насловот или едноставно меко финиш. Таков импресивен панел може да биде украсен со додатоци од секаков вид или инсталирани тела, но ова е посебна приказна.

Можеби сте заинтересирани за: