Парење на фитинзи, начини на парење засилување, корисни совети

  • admin
  • 16 јули 2015 година
Парење на фитинзи, начини на парење засилување, корисни совети

Ерекцијата на основата од секаков вид не може да се изврши без силна армирана рамка. Врзувањето на армирањето не е единствената рачна работа, без која е невозможно да се изгради фондација. Принципот на плетење не е нов и не бара висока квалификација. Сепак, на knitter ќе треба некои физички напори и вештина.

Фитинги од сите видови, поврзете се!

При приклучување на структурните елементи на армирачки кафези наменети за темелите, главното внимание се посветува на врзувањето на арматурата. Процесот на плетење арматура е вклучен во фазите на изградба на фондација кога се гради приватна куќа.

vyazka-armatury-dlya-fundamenta

Арматурата се произведува на одреден начин според шемата за засилување. Пролетерски слоган: "Арматура од сите видови, поврзете се!" Комбинира едноставноста на "железната" врска и соодветно избраниот материјал. Па, тука без совет на професионалци едноставно не може да се направи. И повторно Home Master брза да им помогне.

Vyazka-armaturyi-svoimi-rukami-7

Методи на засилување обврзувачки

Теоретски, што може да биде полесно отколку да се поврзете со засилувачки шипки. Отидов во една рака домашна кука, од друга - на жица, и ... Меѓутоа, во пракса фитинзи процесот конекцијата шема обврзувачки.

shema_armirovaniya_lent_fundamenta

Алгоритам за врзување на засилување  за основање е едноставна и се состои од следниве манипулација: жица здиплен во половина, направи јамка надвор од неа, се вметнува во јамка на посебен кука и пресврт на жица. Но, кога извртување било какви жици на жица постојат тајни, слични на тајните на извртување јазли на морнарите и рибарите.

11

"Плете јазли" помогне едноставна, но бара ваквите алатки: механички куки, клешти и стеги, плетење пиштоли и флексибилни жица.

Материјал за врзување на арматура

Жица за арматура е главен материјал за плетење. Затоа, квалитетот на жицата ќе зависи од квалитетот на спојувањето при фиксирање на арматурната лента или рамката.

вазка-арматури1

Пожелно е да се даде ниска јаглеродна обложена тркалезна жица со дијаметар од 1-1.2 mm. Термички третираната жица има подобри особини од жица без жива. Жица едноставно се наведнуваат, кога плетењето не се искинува и се вклопува цврсто во арматурната лента. Плетење на снабдување на жица во форма на цилиндрични поврзување, во кои може да биде до 1.000 парчиња на готови сегменти на должина 140 до 180 мм.

производи13970

Корисни совети

Производителите на армирање жица отиде да ги задоволат желбите на градителите. Жицата е веќе испорачана со готови прстени. Затоа, изборот на врски од жицата, одблизу го разгледуваме присуството на прстени на краевите на жичаните сегменти.

14утрепление-труп-в-земле

Што да одбереш: лукав кука за фитинг за парење или пиштол за плетење

По изборот на елементот за поврзување, потребно е да се купи уред за плетење. Во арсеналот на уредите се популарни:

• жица кука

• Клешти

• механичка кука

• плетење пиштол.

80c3ca40364655dbd96f17a320c85cae7ea72363

Примитивен уред кој воопшто не бара вештини е кука. Можете да направите кука со свои раце од едноставна жица или голем лак. Кога работите со капчиња, преклопувањето на преклопената жица е заклучено и жицата е искривена.

viazka_armatury

Клештите се користат за создавање на една врска, така што со огромна предна работа ќе бидат бескорисни.

Механичката кука работи по принципот на Архимед завртката, во која, за време на извртување на жицата, крајот на куката се стекнува со ротациона движење.

kru4ek

Средство за мала механизација е пиштол за парење арматура, кој е електричен алат за полнење. Откако ги прилагоди основните параметри на "плетење", времето на поврзување на арматурата е скратено до неколку секунди.

r392t1

Ние ќе укажеме дека кога плетењето на арматурата со кука, една единица ќе бара околу 20 см жица. Кога работите со пиштол, оваа стапка се зголемува до 30 см.

Корисни совети

Време е да зборуваме за куки. На прво место на погодност постои само-направена кука, благодатно закривена и со удобна рачка, полирана со време и дланки. Патем, во рачката на домашната кука е можно да се монтира мал лого, кој ќе го олесни ротацијата на жицата. Врзувањето на арматурата со помош на чување куки остава белешки на жица. Овие "опашки" треба да се отстранат.

kak_pravilno_armirovat_fundament02

Како да се направи врзувањето на арматурата со своја рака

создавање рамка за багажникот

Можете да направите врзување на арматурата во вертикални и хоризонтални насоки. Класичната опција е хоризонтално зајакнување, во кое товарот е рамномерно распределен на монолитна основа.

shema-1024x440

Првично креирајте рамка околу периметарот на армирачките шипки со висина од 25-30 мм. Во исто време, главните прачки мора да бидат поставени, што мора да биде лоцирано на едно ниво во однос на подлогата на подрумот.

vjazka-armatury-lentochnogo-fundamenta-g-obraznym-jelementom

Потоа, преку главните прачки се наоѓаат џемпери, под кои се поставени надолжни елементи. Надолжните елементи на трупот на труп се поврзани со попречните елементи.

Главните методи на плетење се: "една преклопувачка јамка" и "две шарки на задникот на зглобовите".

Vyazka-armaturyi-svoimi-rukami-4

врзување на арматура во агли

Комплексниот дел од главната рамка е аглите. Тука врзувањето на арматурата мора да се направи внимателно. Пругите во аглите се наведнуваат и се обидуваат да се преклопат со нишки од жица во ѕидот.

armirovanie-prjamogo-ugla-fundamenta

Обврзан услов за аголното спојување на арматурата е отсуството на преклопување на нагласено место. Парчињата на арматурата не треба да се оставаат под прав агол.

Врзување на арматурата со свои раце со помош на јадица

Можете да направите врзувањето на арматурата сами со неколку чекори:

• Подгответе парче жица со должина од 20-30 см.

• преклопете ја жицата на половина со јамка на едниот крај

• Имаме јамка на дијагоналата на крстот за зајакнување

• повлечете ја куката во јамката и извртувајте ја додека армирањето не е цврсто поврзано.

banya02471131

Кога четката се ротира со капнување во рака, краевите на жицата нежно ќе се вртат. Превртеноста на жицата премногу тесна не се препорачува, бидејќи жицата може да пукне. Доволно е да се создаде тесна врска.

Подетални информации за тоа како да се направи врзувањето на засилување е прикажано во ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: