Тротоарите керамички плочки, 25 вредни совети за избор на плочки за подот: кујна, купатило, ходник.

  • admin
  • 21 април 2016 година
Тротоарите керамички плочки, 25 вредни совети за избор на плочки за подот: кујна, купатило, ходник.

Современиот пазар за тротоарите им нуди на потрошувачите голем избор на градежни материјали. Подот може да биде топол, ладен или топол. Завршна обработка е обезбедена од разни материјали: дрво, ламинат, паркет, линолеум и керамички плочки. И ако порано, до активна примена на подно греење, со предност за подни завршувањето во кујната, во бањата беше даден на линолеум што се керамички плочки се смета за ладно кат, но во последно време, се должи на активни воведувањето на подно греење, првото место го освои слој користејќи керамички плочки. Но, за покривање на керамичките плочки служи долго и лесно за одржување, треба да го одберете правилно и да го ставите.

Карактеристики на подните плочки

Керамички подни плочки и затоа е наречен подот, која е различна од ѕидни плочки, не само во дебелина, но, исто така, зголемување на издржливост, сила и отпорност на влага.

Затоа, при изборот на керамички плочки во специјализирани продавници за малопродажба, znatnayaplitka.ru, Вие не купувате "мачка во ѕиркаат", бидејќи персоналот на сервисот е квалификуван и секогаш ќе ја дава вистинската објаснувачка препорака.

Доколку постои сомневање, сами ги пронајдете техничките спецификации на плочката и потребните информации за "правилната плочка" секогаш се означуваат на пакувањето.


И бидејќи ќе добие подни плочки за некој близок, ќе имаат право да бараат здравствено уверение, и оваа документација е во состојба да се потврди безбедноста на плочки за животот и здравјето на луѓето.

Сите ние се грижиме за нашето здравје, затоа пробајте ги материјалите што завршуваат за резиденцијална употреба да бидат еколошки.

Плочка за плочки за кујна

Ако сте ја одбрале подната покривка за кујната на керамички плочки, најдобро е да се користи подната покривка во загреан систем на подот.

Керамичките подни плочки имаат висока топлинска спроводливост и вашите нозе секогаш ќе бидат топло.

Подигање керамички плочки за кујната, треба да обрнете внимание на безбедноста во однос на лизгање.

За да се осигурате дека вашиот под не стане валјак, изберете плочка не со стаклен премаз, но со мат и ребрести површина.

Подот површина на шпоретот и мијалник, поголемиот дел од времето се изложени на постојана оптоварување, овие зони може брзо да се загади, односно, плочка во овие места често се мијат.

Извлекуваме заклучок.

Таквата подна покривка треба да има зголемена сила и зголемена отпорност кон агресивен напад.

Подот плочки за кујната треба да биде лесно да се мие и да не оставаат никакви мрсни траги.

И ова не е неважен детал, инаку ќе морате многу брзо да го промените подот, бидејќи ќе ја изгубат својата презентација.

Професионалци советува да се избере за кујна плочка во согласност со европската класификација на најмалку 3 класи на цврстина, и ако таргетирање на нашите гости, но не помал од 5 одделение.

Тротоарите плочка за кујната треба да бидат отпорни на киселини и бази и се во согласност со класа АА или Б.

Со купување на подни плочки за кујната, се обрне внимание на целокупната кујна дизајн, боја плочки не треба да издвоите од општата дисонанца кујна.

Ако плочка е мат, остатоци и мали дамки нема да биде очигледен.


На магла и зрнетост, керамички подни плочки, ќе додадете утеха за вашата кујна, но ако не сте сигурни за квалитетот и равномерност на поставување рабовите, користете разновидниот боење и мали грешки не ќе бидат видливи.

Современите производители произведуваат плочки не само во форма на квадрат или правоаголник, туку и шест и осум гони.

Многу убав подот со користење на плочки со заоблени рабови.

Дизајнерите советуваат во кујните на мала површина да користат поактивно да се соочуваат со подни плочки од мала големина.

Мали геометриски форми може да ја прошират визуелно малата соба.

Сепак, професионалци велат дека малите плочки се потешко да се постават, бидејќи бројот на рабовите се зголемува и визуелно е тешко да се постигнат дури и ленти.

Покрај тоа, не препорачувајте во мала област да направите сложени модели, а мозаичните плочки се препорачуваат да се користат како завршни делови во форма на мали фрагменти.

Подни плочки за бањи

Избирање на подни плочки за купатило, како и при изборот на плочки за кујната, обрнете внимание на:

- Дебелина на плочка (тенки плочки брзо ќе пропаднат, бидејќи тенкиот плочки се дизајнирани за завршна обработка на ѕид);

- отпорност на облека, класа 1-2, бидејќи подната покривка на тоалетот и тоалетата се сметаат за простории со мал товар;

- анти-лизгачки момент (ако плочката ја апсорбира водата лошо, станува лизгава и опасна за здравјето);

- плочата мора да биде отпорна на агресивна средина;

- плочата мора да е задолжително подот, на пакетот што го нацрта нога, засенчаната нога укажува на зголемена класа на издржливост. Отпорот на мраз е означен со снегулка на пакетот.

Подот плочки за бања треба да имаат не-порозна, и мазна површина, но добро е да се апсорбира вода.

Професионалци советуваат користење порцеланска каменина.

Ако собата има висока влажност, дополнително е неопходно да се обрне внимание на релјефот на плочката.

Во бањата, релјефот ќе го елиминира лизгањето.

Подови за антена

Подигање на подни плочки за ходникот, обрнете внимание дека ова е соба со зголемени луѓе во крос-кантри.

Професионалци советува да се места да се постават плочки, отпорност на абење што одговара на 4-та класа.

Не избирајте плочка за олеснување на ходниците. Бидејќи на терен, на оваа површина, нечистотија ќе се бодуваат во делови во релјеф плочки и јасно на знаење дека ќе биде многу тешко.

На места на зголемен терен, многу е важно да се избере плочка со зголемена отпорност на абразија и механички стрес. Тротоарите во коридорите се изложени на песок, нечистотија и прашина што ги носи лицето на стапалата на чевлите.

Можеби сте заинтересирани за: