Пресметка на метални резултати за дома, корисни совети

  • admin
  • 8 септември 2015 година
Пресметка на метални резултати за дома, корисни совети

Познато е дека продавачите на градежни супермаркети го користат математичкиот пристап за пресметка на материјали безбедно. Ах, тоа е нив: "Три пишуваат, двајца во умот" доведува до тага, кога не знаете каде да прикачите дополнителна плочка или бар. Значи може да се обидете сами да пресметате ужасно скапи метални обвивки за куќата? Оди напред и вклучете го вградениот калкулатор без грешки!

Прагматичен на Америка

Облогата била измислена во Америка на почетокот на IXX век. Практични и прагматични Американци почнаа да работат со обвивка со задолжителна пресметка.

stroyka_4_05

Точноста на пресметување на количината на материјалот сугерира на понатамошна брзина на работа и цената на обложување. Затоа, на пресметката на обвивка беше посветено посебно внимание и внимателно се пресметаа потребниот број на панели и дополнителни елементи. Модерната пресметка на обвивка за кожата на куќата не се разликува многу од наједноставната пресметка на тие времиња.

sading_pod_brus_07

Па, можеби, како дополнителни податоци, сега ја земаме предвид должината на преклопот на дланката или гигантскиот покрив и должината на стилските долни прозорци. Кои податоци и детали за пресметка нудат калкулаторот со големина?

На какви пресметки треба да се пресметува пресметката

Пресметката на металната обвивка се заснова на употреба на такви податоци:

• површината на ѕидовите на куќата (кв.м.)

• периметар на куќата по две линии - основата на капачето и покривот (м)

• збирот на површината на сите прозорци и врати (м)

• должината на аглите (надворешни и внатрешни).

1391124855_siding_komplektuychie

Потсетиме дека металозирањето на материјалот што завршува има јасно ограничена големина и цел. Пресметката треба да биде точна до 1 кв.м. Покрај тоа, материјалот е скап, вклучувајќи панели и дополнителни елементи. Покрај тоа, пресметката може да го поттикне потребниот број на решетки и можноста за прилагодување на нивното поставување за време на инсталацијата.

зрак3

Пресметката на обвивка за сопствената кожа на домот е направена во неколку фази:

• пресметајте го вкупниот број на странични панели

• пресметајте го потребниот број на дополнителни елементи.

Наједноставната пресметка може да се направи рачно, како што прават тие Американци. Но, моќната помош и поддршка за Он-лајн калкулатори во голема мера ја поедноставува задачата.

Пресметката на обвивка е пресметка на цената на материјалите што ќе бидат вклучени во инсталацијата. Речиси сè се зема предвид при пресметката:

• Пресметка на панели

• пресметка на gables

• пресметка на дополнителни елементи.

рече-evrobrus

Корисни совети

Пред да започне пресметката, неопходно е да се направат одредени мерења чија вредност ќе биде потребна во пресметките. Се препорачува да се направи шематски цртеж на куќата, која треба да биде завршена со панели и да се определи областа на обложување.

Слика 2 пресметка

Алгоритам за пресметување на големината на метали

Алгоритмот вклучува пресметување на аналитички дел вклучува мерења, развој на сликата и распаѓањето на површини на едноставни геометриски елементи за погодности на пресметка. Главните параметри се периметарот на ѕидовите на куќата и должината на аглите. Кога мерења мора да се земе во предвид должината на Gables, корнизи и сите агли.

рече-

Од добиената површина од едноставни фигури, се одзема областа на отворите.

И сега ние поминуваме директно во пресметковниот дел.

Пресметка на метална обвивка

пресметка на панели

Пресметувањето на бројот на панели со рака и со користење на калкулатор се прави според формулата:

Spanels = S ѕидови - S прозорец и врата

До добиената бројка додадете 10 проценти за отпад ако областа за подвлекување има правоаголна форма.

Слика 3 пресметка

Ако ѕидот на една куќа фасада имаат изданија, вдлабнатини или трапезоидна форма, процентот на отпад се зголеми на 15. специјалисти потсетам дека повеќе комплексни конфигурација соочува поле, е повисок процентот на отпад.

Тогаш добиената површина е поделена со површина од една обвивка за да се добие бројот на панели.

Најтешко е пресметката на педалите под металната обвивка

shema-montazha-metallosaydinga-pod-derevo

пресметка на gables

Пресметката директно зависи од обликот на фронтот и се пресметува за такви варијанти:

• обична триаголна форма на педимен

• трапезиформна форма на педимен

• Полигонална форма за повеќе покриви.

Слика 2 прививки

Триаголен облик

Пресметка на материјал за фронтон во облик на триаголник изработени врз основа на својствата на рамнокрак триаголник. Областа на обликот се пресметува според формулата:

S = 0,5 × N (триаголник висина + должина на триаголник).

Image 25

Во случај кога куќата има две вдлабнатини, резултатот се множи со 2.

Во најголем број случаи, фасадата и жлебовите се направени од ист тип на метална обвивка. Така, пресметката на обвивка ќе изгледа како:

Sob = Sfada + Sphronton

 

Слика 4

Трапезоидна форма

Пресметајте го материјалот за фронтот на трапезоидната форма според формулата:

S = 0,5 × (збир на бази) × H (трапезоидна висина).

За истиот тип на обвивка, пресметајте ја областа на ѕидовите и додадете во областа на фасадата областа на педимените.

novyy-dizayn - Novyy-Д-Domov-oblitsovannyh-vinilovym-saydingom-pod-otsilindrovannoe-derevo

пресметка на дополнителни елементи

Минималниот тип на дополнителни елементи е стартната линија, чија пресметка е едноставна. Но, во пракса, конфигурацијата на куќата за обложување на метални обвивки е тешка, затоа ќе бидат потребни следните елементи:

• почетна и завршна летва

• внатрешни и надворешни агли

• лента за поврзување

• Граници и прозорски рамки

• J-Trim и J-chamfer

• одлив и проток

• корнеа табла.

Слика 23

Пресметката на почеток и крај штици производство значење куќа периметарот. Искусни специјалисти малку лукав и не без почетна лента, отсекување на еден од панелите на бравата.

Аглите се пресметуваат по нивниот број помножен со должината, а резултатот се дели со должината на потребниот профил.

shema-montazha-saydinga

Поврзување бар, како и Ивица и trims okolookonnye пресметува поединечно.

J-Трим и J-жлебен (профил) се пресметува во линеарна метри, а потоа се подели на резултат како должината на профилот.

Најлесно е да се пресметаат плимата и плимите: или тие се, или не се. Број на парчиња.

4_4

Корнискиот одбор е наменет за поднесување, па затоа е поцелосно да се изврши пресметката заедно со пресметката на софит.

Пресметувањето на центарот на вниманието не е тешко, бидејќи подрачјето што го зафаќа нема испакнатини и не се совпаѓа со другите комплексни дополнителни елементи.

Ова видео покажува како да ги шие рефлекторите со свои раце.

Можеби сте заинтересирани за: