Идеи на модерна кујна

  • admin
  • 23 јуни 2015 година
Идеи на модерна кујна

Купишта кујни со убава текстура, со различни резби на површината на кабините на вратите, стаклени врати - се нешто од минатото. Модерната кујна во моментот изгледа само надворешно, но поради едноставноста, мултифункционалноста на кујната е скриена. Во модерната кујна, секој детаљ е обмислен, сè треба да биде во рака од страна на водителка. И одлична улога во животот на модерната кујна, е хај-тек, најнова, направена современа технологија. Вистинска кујна е станбена површина, најчесто во комбинација со дневна соба и трпезарија - и во оваа област, семејството го троши најголемиот дел од својот живот.

Кујна во стил на фузија

Кујна во стил на фузија - ова е комбиниран кујнски простор со дневна соба, трпезарија - ова е можност да се создаде клубска атмосфера.

Модерните дизајнери собраа нешто што на прв поглед изгледа неспоиво.

Но, во исто време тие беа во можност да создадат модерна кујна со чувство на пропорција.

Кујна во стил на фузија широко користи современи gadgets и сето тоа е обединета со заедничка идеја.


Важно е не само да се комбинираат различни бои, облици, квалитет на материјалите, туку и да се комбинираат неколку соби заедно.

Затоа модерни кујни за фузија се кујнски студија, кујни-трпезарии, кујни-дневни соби.

Кујна - остров

На врвот на популарноста, сега, изгледот на кујната во форма на остров.

Работната површина на таква кујна е поставена во центарот, тоа е како остров во станбена зона.

Овој остров хармонично изгледа како готвење вградени апарати, убава хауба, модерна мијалник и модерна водопропусна цевка, која има интересно извршено мијалник.

Официјална веб-страница на Бланко  ќе ви помогне да ги решите вашите проблеми во дизајнот, бидејќи асортиманот на оваа веб-страница е во состојба да го исполни секое рафинирано барање.

Таков прекрасен остров на модерна кујна подразбира присуство на бар или модерна трпезариска маса.

Локацијата на кујната во форма на остров му дава на домаќинот многу можности, бидејќи ви овозможува да пристапите на десктопот од двете страни.


А познати кујна за очите, се наоѓа во близина на ѕидот, испадна во центарот на собата.

И ѕидните кабинети, во кои се отстрануваат сите прибор, се отстрануваат во ниши, со што се зголемува просторот и се создава простор.

Затоа, кујната во форма на остров, во моментов, е најдобрата опција ако сакате да создадете кујна-студио.

Кујнски остров може да биде од различни форми, не само издолжен правоаголник, или можеби во форма на издолжен полукруг, можеби во форма на овална.

И модерни вградени апарати и модерни додатоци изгледаат одлично во овој простор.

Идеи за модерна мала кујна

Не секој имал среќа да има голем простор под кујната.

Многу Руси живеат во мали станови.

И во такви станови, како што знаете, нема да трчате.

Дури и кујнски сет не може да се инсталира. Извонредна опција е уривање на ѕидот (ако не е лого ѕид).

Ако е можно, извадете го ѕидот на границата меѓу кујната и дневната соба. Така, станува возможно да се претвори во стан во студио.

Многу добра опција, со мал простор за живеење, е мини кујна во форма на компактен плакарот.

Таков компактен кабинет е направен по нарачка.

Ако ја затворите кујната - пред вас плакарот, и ако се отвори, ќе видите модерна компактна кујна, во ограничен простор кој е сè што е потребно.

Се посветува внимание на секој детаљ.

Таква кујна, можете да се јавите кујнски блок.

Блокот на оваа кујна се состои од два модули.

Горниот модул ги има сите видови фиоки, полици - сè што му е потребна на домаќинот во кујната.

Над плочата за готвење се поставува алатот.

Горниот модул претпоставува микробранова печка.

Долниот модул, со горниот дел, е направен во форма на маса со вградена плоча за готвење.

Исто така постои и мал мијалник со модерен миксер.

Постои вграден систем за рециклирање, мал фрижидер, печка, па дури и мини машина за миење садови.

Мини кујни во форма на блокови се направени по нарачка и полнењето се врши според барањето на купувачот.

Дизајнерите го користат секој сантиметар од површината на кујната.

Сè може брзо да се скрие од љубопитните очи.

Зад убава стилски шкафка се кријат ултрамодерни апарати за домаќинство.

До најмалите детали, се размислува за систем на фиоки, тие можат да висат, да ротираат и да се повлекуваат.

Со помош на мини-кујна можете да ги решите проблемите во најмалите области, да создадете кујна-студио, па дури и да ги решите станбените проблеми во присуство на една соба.

Кујната е идеална опција за млади семејства.

Како да се создаде модерна кујна во стар стан

Современиот живот диктира живеење во кујната.

Затоа што ако сакате да имате модерен стан во стар стан, тогаш треба да ги исчистите внатрешните ѕидови и партиции.

На овој начин можете да создадете голем отворен простор.

Со инсталирање на модерни прозорци, комбинирајќи чардак со соба, и ако постои можност, откако ќе се воспостави француски прозорец - ќе го добиете студиото проникната со светлина.

Можете да се поврзете во една кујна, трпезарија и дневна соба.

Зоните што визуелно може да се поделат.

Современиот кујнски мебел наликува на кабинетот мебел за нашите дневни соби, но овој мебел во кујната е преполн со најразлични современи технолошки површини, прекрасни мијалници и миксери. Кабинетот мебел ви овозможува да заштедите корисни област и направи соба стилски и елегантен.

Современата кујна претпоставува присуство на разни кружни кругови, ротирачки лизгачки механизми и рачки-невидливи работи на принципот на притиснато отворање.

Сите прибор за јадење се скриени во системи за складирање во облик на шкафчиња - и ова е удобност и практичност во употреба.

Но модерната кујна, иако има едноставни форми, не е здодевна, бидејќи фасадите на мебел може да се направат во различни бои.

И ако мебелот има неутрален боја, тогаш обоените пупки, дури и во форма на светли завеси, можат да го освежат просторот.

Осветли го просторот и светли фото и фото рамки.

И ако сакате да добиете модерна кујна, треба да им се обезбедат модерни апарати.

Модерна кујна претпоставува постоење, не само на површини за готвење, храна процесор, модерен кафемат, но исто така и различни gadgets, во форма на фурна за леб, пароброд, fondyushnits, творецот палачинка, итн

Но, сето ова треба да биде при рака, а не да се крие во кутии.

Доколку техниката е при рака, активно се користи.

Можеби сте заинтересирани за: