Поставка вентил за ПВЦ прозорци, како да се инсталира снабдување вентил

  • admin
  • 27 ноември 2015 година
Поставка вентил за ПВЦ прозорци, како да се инсталира снабдување вентил

Удобноста на живеење и европскиот стил на живот ги диктираат сопствените правила и барања. Купи пластични прозорци   може да биде и елитна и економска класа. На живот беше удобно и во радост, неопходно е да се биде добро, дури и сосема нов ПВЦ прозорец, кој беше инсталиран со свои раце. Останува да се инсталира вентил за снабдување на прозорецот, така што процесот на вентилација е константен, дури и во режим на затворени листови.

Напојувачки вентил за пластични прозорци

Постојниот проблем на воздушната размена во нашите живеалишта е важен за речиси сите сопственици на ПВЦ прозори. Затворањето на пластични прозорци со повеќе кола целосно го намалува протокот на свеж воздух од надворешната страна со затворена врата.

kondensat-na-plastikovyh-oknah

Затоа, кондензацијата се формира на површината на единицата за изолација. За организирање на размена на воздух во согласност со "Препораки за организација на воздушната размена во становите на повеќекатните станбени куќи" користете вентил за снабдување на прозорецот.

Valve_04

Што е пропустливи воздух

Воздушниот вентил за вентилација е уред кој ви овозможува да го снабдите потребното количество на воздух во просторијата каде што се наоѓа прозорецот.

1602639837

Потсетиме дека, во согласност со регулаторните барања на SanPIN и регулаторните документи за микроклимата на станбените простории ISO и ASHRAE, за едно лице оваа стапка е 30 кубни метри. воздух на час.

85

Принципот на работа на вентилот за снабдување за ПВЦ прозорци се базира на создавање и менување на протокот дел, кој зависи од влагата на воздухот.

111

Дизајнот на вентилот за снабдување со воздух

Структурно, вентилот за снабдување се состои од следниве елементи:

• Куќишта со монтажна лента

• Механизам за прилагодување со капакот

• пружини и клапи

• сензорски погон.

emm_sostav

Работниот канал на влезот на проток на воздух е преку слот. Вентилот што го регулира влезот на воздух има две состојби: отворен и затворен.

Профилот на вентилот има рамна правоаголна форма со три ленти за прицврстување со дупки за завртки со самоприслушување и фиксирање на спојниците.

Слика 3

По заменувањето на фрагментите од стандардните заптивки и инсталирањето на вентилот, воздухот влегува во формираниот канал на местото на замена, а потоа, минувајќи низ вентилот, истура во собата.

ustroystvo-vozdushnogo-klapana

Функциите на монтажната плоча, која е монтирана на внатрешноста на прозорецот во горниот дел, овозможуваат регулирање на насоката на протокот на воздух за време на вентилацијата на ПВЦ прозорците. Ова се режимите на "автоматска вентилација" и режимот "микро вентилација".

Надворешниот стакло е опремен со ограничувач на протокот на воздух.

Протокот на воздухот се следи со помош на регулатор за движење на копчињата кој ја придвижува внатрешната размавта.

1654680703

Инсталирањето на вентилот за напојување се врши на два начини:

• без мелење на профилот

• со мелење.

Пред да купиме нов уред "за дома, за семејството" ние секогаш изнудуваме читање осврти, во секоја од кои има некоја вистина.

1382547102_87

Корисноста на влезниот вентил кон прозорецот

Еве еден од одговорите: "Мојот сопруг и јас поминавме два часа разгледување на овој figovin на слика на една од онлајн продавниците. Да бидам искрен, ние не добивме многу инспирација од овој пронајдок. Навистина, ако прозорецот од вашиот стан се замаглува, тогаш за да го инсталирате вентилот има смисла.

Слика 7

Но, ако PVC прозорецот нема проблем, тогаш не е целосно препорачливо да се инсталира вентил кој обезбедува струење од улицата со затворена врата. Оваа функција може безбедно да се обезбеди со употреба на режим на микро-вентилација. "

Слика 1

И тука е уште еден преглед: "Напојувањето вентил, инсталиран неодамна со рацете на прозорецот, ги надмина нашите очекувања. На накитот на прв поглед се покажа удобен уред кој може да обезбеди постојана вентилација без отворање на прозорците. "

За да се обезбеди корисноста на уредот, само треба да го инсталирате вентилот за снабдување на прозорецот и да ја почувствувате намерата на производителите.

Инсталирајте го вентилот за снабдување на пластичниот прозорец

опција за инсталација без профил за мелење

Одреди ја локацијата на идниот вентил на листот за прозорец за отворање. Редовниот заптивник го отсекуваме долж должината на вентилот (350 mm). Во местата на идно прицврстување на шрафовите, инсталираме два вилици. Извадете ја заштитната фолија од заптивката на вентилот.

Image 2

Ние го монтираме и фиксираме вентилот на листот користејќи завртки за самопреслушување. Ние инсталираме две заптивки со должина од 160 mm од испораката поставена до местото на стандардното заптивка. Ги заменуваме фрагментите од редовната заптивната смеса. Ние вршиме прилагодување и следење на работата на инсталираниот вентил.

Слика 5

верзија на вентилот со профил мелење

Во некои случаи, постои потреба за вентил со зголемена воздушна пропустливост. Процесот на инсталација не се разликува од инсталацијата на вентилот без мелење.

Слика 8

Единствената разлика е мелење на листот на длабочина до 15 mm, обезбедување на потребниот зголемен проток на воздух на отворен вентил.

maxresdefault

На истиот начин отстранете го стандардното пломбирање, ставете ја вентилната лента и прицврстете ја со завртки. Дополнително, дополнително ја вградуваме заштитната капачка на монтажната влошка од комплетот и ја прицврстуваме со завртки.

За комплетна информација за инсталирање на вентилот за напојување, ве молиме кликнете овде.

Можеби сте заинтересирани за: