Тремот на куќата, тремот кој се соочува со тремот со порцелан, корисни совети

 • admin
 • 30 јуни 2015 година
Тремот на куќата, тремот кој се соочува со тремот со порцелан, корисни совети

Дали постои чувство да се повтори изјавата дека почетокот на секоја куќа е улица, изгледот на куќата го прави првиот впечаток за изградбата и за луѓето што живеат во неа. Затоа, во справувањето со уредувањето на локалното подрачје, не треба да се заборави колку е важно да се убаво декорира тремот на приватна куќа, што всушност е нејзината деловна картичка.

Кои се завршните материјали кои се користат за завршување на тремот на модерна куќа од село

obliczovka_kryltsa_keramogranytom7

Бидејќи тремот треба да биде продолжение на куќата, природно е само тоа да одговара на архитектурата на самата куќа во стил и дух. Од неважно значење е обликот на структурата, материјалите од кои ќе се конструира и завршните материјали кои ќе се користат за да се олесни изгледот. Прво на сите, треба да обрнете внимание на силата и веродостојноста на финишот - на крајот на краиштата, ќе мора да се управува под различни временски услови, во текот на целата година, односно. сметаат само оние материјали кои се наменети за надворешна декорација.

Специјалисти нудат, како можни опции за разгледување:

 • дрво третирани со специјални алатки,
 • клинкер тула,
 • плочки,
 • порцелански каменина.

Изберете материјал треба да биде во поглед на фактот дека тој дозволено тремот да хармонично се вклопуваат со фасадата на куќата. Дизајнерите нагласуваат дека не е неопходно да се користат исти материјали кои се достапни на фасадата за да се заврши тремот, но присуството на барем неколку, обезбедувајќи семантичка врска, е задолжително.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom1

Исто така, ќе биде неопходно да се анализираат квалитативните карактеристики на избраните материјали, да се пресмета соодносот на нивните позитивни квалитети и недостатоци. Прилично убав дизајн на тремот може да се добие со завршување на метална рамка со природно дрво. Видовите од дрво треба да бидат тешки, како бука, габар, даб. Овие материјали имаат прилично високи трошоци, но не е препорачливо да се заштедат при нивното купување - тие ќе работат со прилично тешки услови за многу години. Градежни не препорачуваме за надворешни работи за завршна обработка да употребуваат борова шума. Исто така, не се препорачува да се дизајнира комбинација на плочки со дрво.

Порцелан се соочува со керамички гранит

obliczovka_kryltsa_keramogranytom10

Често се користат порцелански порцелански плочки, атрактивни моменти се:

 • способност да ги издржат ефектите од високи и ниски температури, висока влажност,
 • неможноста да се шири на површината на мувла и габични инфекции,
 • отпорност на абразија за време на работа,
 • можност да се создаде оригинален трем дизајн со користење плочки симулирање на камен или brickwork, насликани со орнаменти или стилски отпечатоци,
 • неприродноста на материјалот,
 • едноставноста за чистење и чистење од контаминација.

Негативната точка е дека за време на дожд и мраз плочки стане лизгава и веројатноста за паѓање луѓе се движат по скалите се зголемува. Односно. ќе бараат дополнителни трошоци за набавка на самолепливи гумени плочи, но за да се спречи појавата на трауматска ситуација може да се искористи за завршување на анти-лизганите плочки од порцеланска каменина.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom12

За среќа, модерен пазар нуди широк спектар на вакви плочки, кои се разликуваат во нијанси, но многу слични во својствата и техничките карактеристики на природниот гранит. Предностите на порцеланската керамика се исто така и во едноставноста на дополнителниот површински третман со посебни средства кои ги пренесуваат потребните својства на материјалот.

Се разбира, може да ги земете предвид сите овие точки ако тремот е во состојба на дизајн. Но, ако треба да се зборува за подобрување на постоечките поставата на гранит, тоа е можно да препорача процедури за спроведување на термичка обработка - влијанието на отворен пламен гори од кварц кристали на површината на каменот. Овој процес доведува до појава на грубост, површината станува помалку лизгава. Денес, овој метод се смета за оптимален, но грубата површина на каменот го губи својот сјај, станува безлична и сива.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom15

Во помала мера појавата на финишот е оштетена од печените ленти, каде што површината има грубо оплодување, експресивноста на камената структура е зачувана. За да се поправи ситуацијата со лизгави површини на чекори, можно е и со цртање на специјална анти-лизгачка лента.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom16

Атрактивни моменти се ниската цена на филмот и способноста сами да се изврши инсталацијата, без употреба на некоја посебна опрема. Недостаток на таков филм - процесот ќе треба да се повторува секоја сезона - со текот на времето, филмот почнува да се отстранува, особено во области со интензивен механички стрес.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom6

Стекнување порцелански плочки за обложување треба да ги земе предвид следните точки:

 1. Експертите не препорачуваат купување стаклени или застаклени плочки за соочување со чекорите - тие ќе бидат поактивно залепување на снег или мраз.
 2. При купувањето на керамички Гранит обложување треба да се запомни дека 1 квадратен метар на квалитет на материјалот треба да има тежина од околу 19-20 kg, ако плочка е полесни во тежина, толку поверојатно е дека е направена во кршење на технологијата на производство.
 3. Плочките може да имаат различни големини, но оптималните димензии за тремот ќе бидат плочки 30х30 или 30х60 см - за да работат со толку многу полесно.

Поставување плочки на чекорите - редоследот на работата

obliczovka_kryltsa_keramogranytom3

За работа ќе ви требаат обични градежни алатки, дефинитивно треба да користите специјален лепак, кој се продава во градежни продавници во форма на прав. Подгответе се во согласност со инструкциите достапни на пакувањето. Со цел ѕидарството да изгледа уредно - користете крстовидни светилници. Доколку не постои искуство за изведување на соочени дела од таков материјал, тогаш може да биде вредно да се контактираат специјалисти.

Ако работата ќе се изврши со рака, тогаш пред да го купите, прво мора да ја одредите вкупната површина на целата површина да биде скратена. Да се ​​купи плочка треба да биде со маргина - во процесот на монтирање, најверојатно ќе мора да отсече фрагменти од нестандардни големини, или за време на процесот на сечење плочки може да попуштат. Статистичките податоци покажуваат дека плочките всушност можат да бараат околу 1/3 повеќе од добиената количина во пресметката. Употребата на правилно подготвен адхезивен состав, кој се карактеризира со пластичност и леснотија на примена, ќе ја олесни работата.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom17

Покрај тоа, лепилото создадено од модерни технологии се карактеризира со отпорност на мраз и сила, процесот на стврднување на таквото решение е многу краток, можно е да се галопираат по плочката по 2 часа по завршувањето на работата. Започнете со работа со суво поставување на плочки, прво се наредени целите фрагменти, земајќи ја предвид ширината на рабовите. Ако изведена фигурална ѕидарија, вметнувањата се претходно обележани и исечени. Откако ќе бидат точно определени големината и локацијата на секој фрагмент, се прават обележја со моливи. Започнете со разгледување од дното.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom5

Примена на адхезивен раствор се изведува со ножната гледарка. Поставувањето треба да започне со инсерти лоцирани во аглите, тие треба да ги усогласат преостанатите фрагменти. Засадени на лепак плочки прислушување гумени чекан - во овој случај, плочка седи на своето место доста цврсто. Кога ќе завршите со поставување на хоризонталната рамнина, треба да се движите кон вертикалната постава, така што ѕидарскиот изглед внимателно треба да ја следите совпаѓањата на рабовите на двете авиони.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom18

Исто така е неопходно да се набљудува истата ширина на споеви, употребата на мембрани во облик на крстот ќе ја поедностави задачата. На крајот на поставувањето на плочките на сите површини ќе биде неопходно да се запечатуваат сите пукнатини формирани на местото на рабовите.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom20

За фугирање, треба да користите специјално соединение, процесот треба да започне од горната област. Облогата на тремот е завршена со фактот дека целиот трем и сите шевови се прекриени со специјална мешавина, по некое време правот може нежно да се отстрани со помош на истите алатки со кои се врши фугирањето. Во исто време се случува еден вид мелење на рабовите. Пред употреба, тремот треба да се избрише со влажна крпа, не дозволувајте појава на локви.

Експертите нагласуваат дека квалитетот на површината добиена по свртеноста и неговата сила во голема мера зависи од темелноста на подготовката на подлогата за плочка - треба да биде совршено рамномерно, без капки или празнини. Керамичките гранитни плочки поставени на идеално подготвена основа ќе служат за многу долго време.

Соочувајќи се со заоблениот трем

obliczovka_kryltsa_keramogranytom2

Прашањето со лицето на кружниот трем понекогаш се покажува тешко да се реши - погрешен центар на дизајнот е грешка - треба да биде ист кога ќе се инсталира опаковката и кои се соочуваат со дела. Кога фрлаат бетонска основа, таквите суптилности не се земаат во предвид, обично дури и висината и ширината на чекорите не се правилно пресметани.

За да се поправат таквите грешки е доста тешко, па соочувањето е изложено на основата како што е, како резултат на тоа, обликот на тремот добиен тешко може да се нарече кружен. Процесот на обложување сам по себе е проблематичен - неопходно е да се одлучи како да се стави правоаголни плочки на заоблени област и како да се навалите на пристапот.

Завршувањето на хоризонталната површина може да биде поставено на два начина - користете ја целата плочка, заостаната за конусот. Но, во исто време изгледот на ѕидањето едвај изненадува од атрактивноста - хармонијата на површината ќе биде нарушена со бројни сечила и отсуство на целата своја линија. Вториот метод вклучува поставување на плочки на вообичаен начин, со совпаѓање на шевовите, но сите чекори. Но, кога го користите овој метод, постои опасност да се добијат мали фрагменти во ѕидарството.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom113

За свртете го столбниот столб, можете да го користите плочката која се пресекува во ленти, а фрагментите на плочките веќе ќе бидат присутни, ќе биде помала површина на овална површина. Порационален метод е да се плочка на столб со мозаик - со негова помош можете да создадете површина со која било форма на виткање.

obliczovka_kryltsa_keramogranytom21

Може да се појават проблеми при изборот на бојата на мозаикот - неговата сенка треба да одговара со бојата на плочката, која е завршена со хоризонталниот дел од скалите. Излезот од ситуацијата може да се најде со користење на материјал од една нијанса за фугирање. Експертите тврдат дека за да се добие тремот од редовна форма на круг, ќе биде потребно првично да се изгради геометриски редовен круг на место.

Работата треба да се планира на таков начин што е можно да се провери точноста на кругот и да се обележи во која било фаза од работата, од истурање на бетонот до соочување. Можете да направите кружен трем со свои раце, но за да добиете добар резултат, мора да го следите редот на работата. Многу важна поента е создавање квалитетна бетонска основа и правилна кошула.

Прекршувањето на технологијата или употребата на супстандардни бетони на крајот ќе доведе до фактот дека под влијание на сезонски температурни флуктуации плочката ќе заостанува зад површината на тремот, заедно со кошулата. Негативните моменти можат да произлезат дури и од неправилно фугирање на зглобовите помеѓу плочките.

Карактеристики на грижа за порцелански плочки

obliczovka_kryltsa_keramogranytom9

Што се однесува до грижата на тремот со порцелански плочки, нема посебни барања за тоа:

 • чистење од загадувачи може да се направи со навлажнета крпа,
 • ако е потребно, нечистотијата од тремот може да се отстрани со раствор од детергенти,
 • за чистење на површината треба да биде пропорционално со загадувањето, а средствата за чистење да се изберат во зависност од степенот и природата на загадувачите.

Може да бидат заинтересирани: