Подрум во приватна куќа, завршувајќи го подрумот со свои раце

  • admin
  • 30 јуни 2015 година
Подрум во приватна куќа, завршувајќи го подрумот со свои раце

Многу луѓе учат за придобивките од подрумот со посета на "повремено", опремена спортска сала или сауна во подрумот на пријатели или пријатели. Некогаш мрачната и сивата визба која беше претворена во непрепознатливост предизвикува позитивни емоции да не бидат во неа. Виден беспрекорен заврши, направени од самите себе и едноставноста на декорација на подрумот, да доведе до почит кон сопственикот и некои завист.

Подрум под куќата

Аксиом: празен подрум е одличен начин за зголемување на просторот за живеење.

При изградба на приватна куќа, речиси секогаш лежеше подрум, кој е изграден истовремено со главната структура. Ѕидовите на подрумот се поврзани со подрумот, а таванот има заедничка основа со основата на куќата.

посветеност-монолитного-ростверка

Ѕидовите можат да бидат на горниот дел од вдлабнатите ленти. За подрумските ѕидови користете бетонски блокови, тули и пена бетон со задолжително засилување и распоред на преградата, кои служат како подот од приземјето на куќата. Значи, буквално сите предуслови за создавање и продолжување на уредот од техничката просторија се веќе достапни.

pod-pervym-etazhom-mozhno-razmestit-vesma-obshirnye-ploschadi-600x342

Импозантниот простор на подрумската соба со висина до 2,3 метри и дебелина на ѕидот до 40 см ја доловува идејата: "Зошто рационално да не употребувате празна подрумска соба". Затоа, оправданоста е желбата за опремување на подрумот со гаража, мала сауна, работилница, килерче, базен и слично. Можете да го имплементирате планот, користејќи одредени правила за да обезбедите безбедна подрумска соба, соодветни материјали и оригинални решенија за дизајн.

играvaja_komnata_3

Дизајн и распоред

Повеќето од подрумите на приватната куќа имаат едноставен правоаголен или повеќеслоен распоред. Единственото нешто што го расипува изгледот е инженерската комуникација виси над главата или се наоѓа на ѕидовите на подрумот. Сега не е тешко да се најде готов проект на приватна куќа со подрум, со различна конфигурација.

182b-p3

Создадени проекти за подрумот во приватна куќа, која вклучува еден или два ката, поткровје и подрум.

Најпопуларниот проект е еднокатна куќа со подрум.

df2d691412f4b16981ef3a4c2e24aacc

Планирање на куќа со подрум ја максимизира распределената површина без да го загрози квалитетот на објектот. Во пракса тоа значи дека планирањето и поставувањето на технички услуги од апарати за домаќинство во форма на котел или котел хармонично се вклопуваат во постоечките заеднички мрежи и системи. Удобноста на престој во затворен простор е надополнета со декорација на подрумот.

Како да се направи подрумска завршница

Принципите на завршувањето на подрумот се засноваат на главните активности: хидроизолација и изолација. Без примарно преземање на овие мерки, последователното завршување нема да има смисла.

1378817023_6

хидроизолација и изолација

За да се направи хидроизолација на подрумот се препорачува за такви површини: ѕидови, тавани, подни, технолошки дупки и крстосници на отворите. Тоа е, речиси сите површини и места на парење ѕидови, тавани и отвори. Хидроизолација е неопходна за надворешните ѕидови на куќата и подрумот.

shema-utepleniy-cokolnogo-etazha1

Основните црно-бели дела на декорацијата на подрумот се:

• поставување на хидроизолација

• изолација на ѕидови и агли

• Запечатување на зглобовите и зглобовите.

Затоа, замислете си како стоматолог и почнете да инсталирате пломби, но не и едноставни, но хидроплуси. Оваа strobes длабочина од 4 см, кој го поправи на поправка на персоналот. Хидрауличните заптивки воспоставуваат:

• во зглобовите помеѓу блоковите

• места за приклучување на рамнините на ѕидовите и подот.

За целосна реорганизација на подрумот, се препорачува да се користат запечатувачки соединенија, кои ги обработуваат шевовите, засилени со фиберглас.

Pronikauschiy (1)

Дизајн на подрум

Дизајн и реконструкција на подрумските подови на подрумот може да се нарече Hot Trend. Популарни решенија се:

• соба за игри

• Систем за домашно кино

• сопствен бар со подиумот.

podvaly_2012_4

Стилска и освежувачка атмосфера на билијард соба или танц соба може да се создаде со користење на лајсни или греди под таванот во внатрешноста, со кои се соочува елементи направени од камен и зони простор. Неопходен услов за завршување на внатрешноста на подрумот е подобрена звучна изолација и удобно скалило.

podvaly_2012_10

Завршувањето на подот во подрумот

надворешен финиш

Да се ​​заврши подот во подрумот е неопходно во еден комплекс: надвор и внатре. За завршна обработка можете да изберете било какви градежни материјали, но за надворешна декорација е подобро да изберете материјали што можат да послужат како пречка за влага и снег.

cokol-фундамент

Најчести методи на надворешно завршување на подрумот се гипс, камени облоги и обвивка. За надворешна завршна обработка употребете силиконски, акрилни и декоративни малтери. Да речеме дека малтерот за надворешен прелив претставува подготвени суви смеси, работно решение од кое независно.

Слика 31

Гипс за плинтус ќе ги обезбеди следните услови:

• висока паропропустливост

• заштита од мувла, габи и микроорганизми

• ќе создаде атрактивен изглед.

Гипсните работи на надворешната завршна обработка на подот на подрумот се изведуваат според технологијата што ја прогласува производителот на сува мешавина.

цокольный-етаж

Правилно извршената надворешна завршна обработка на подрумот е гарантирана висококвалитетна платформа за завршна обработка на внатрешноста.

внатрешен финиш

За внатрешна декорација на ѕидови и тавани на подот на подрумот, треба да им се даде предност на водоотпорните гипс картон и гипс на цементна основа. За подот е подобро да се направи естрих, да се воспостави систем "топол под" или чиста покривка. Најдобар избор на материјал за топлинска изолација слој на подот ферман е claydite.

kak-otdelat-podvaly-domov

Топлинска изолација на подот со проширена глина

Технологијата на изолација на подот со проширена глина е како што следува. Подготвениот бетонски подрум на подрумот е покриен со полиетиленска фолија и се подигнуваат метални профили. Примените ќелии се полни со грејач. Потоа се внесува бетонот во кој зајакната мрежа е засилена за да се зајакне.

Шема-гидроизолации-полу-подвала

Добиениот агрегат од глина што се шири со слој останува целосно да се исуши. Откако ќе ја напишете јачината, цементната ферманка се произведува на бетонскиот слој. Тоа може да биде самонивелирачка или самонивелирачка ферманција. Таквиот дизајн на ферман може да се смета за идеална варијанта на подрумскиот подрум и последователната декоративна завршна обработка. Како декоративна завршница можете да користите подни плочки.

правиме завршување на ѕидови и тавани

Плочи на гипс картон се сечат во фрагменти од потребната големина. На ѕидовите за прицврстување се обезбедува кутија од метални профили. Пред поставување на плочите, зглобовите на ѕидовите се подготвуваат и се залепени со змија.

Слика 4

За да го поправите drywall, користете специјални плочи за спојување. За завршување на ѕидовите и таванот на подот во подрумот, можете да ги користите светлите бои на боја или материјал за обложување, кои визуелно ја зголемуваат обемот на "поранешниот" подрум.

пештера00

Декорација на таванот на подрумот е најдобро да се направи по електрично осветлување на подрумот е направен. Шемата за снабдување со електрична енергија е практично иста како и дијаграмот за поврзување, на пример, со гаража. За да ја осветлите просторијата, подобро е да се инсталира таванот и рефлекторите, а исто така да се монтира панел.

img_2780

Има многу опции за завршување на подрумот.

И која опција сакаш?

Можеби сте заинтересирани за: