Застаклување на балкони и лоѓи: алуминиумско застаклување, ПВЦ стакло, рамка без рамка, дрвени рамки. Компаративна анализа.

  • admin
  • 30 септември 2017 година
Застаклување на балкони и лоѓи: алуминиумско застаклување, ПВЦ стакло, рамка без рамка, дрвени рамки. Компаративна анализа.

Модерните жители не само на станбени згради, туку и на приватниот сектор се обидуваат да ги изедначат балконите и лоѓите. Едно е кога живееме на југ покрај морето, каде што отворените прозорци даваат свежина и свежина и сосема друго прашање кога живееме во средината или северната лента на Русија.

Алуминиумско застаклување на балкони

Застаклување на балкони и loggias не е само каприз, но станува важна потреба, бидејќи на овој начин се обидуваат да избегаат од бучава, нечистотија и амбиент контаминација на гас на животната средина. Важен фактор е дополнителен простор, кој е предмет на работа на затоплување, ќе се направи балкон или чардак удобно, не само за растенија, но, исто така, ќе им овозможат на канцеларија или работилница. Заклучуваме дека работата на застаклување на лоѓи и балкони треба да се направи квалитетно, следејќи ја технологијата и многу зависи од изборот на материјал.

Профилот на алуминиумот, кога се застаруваат балкони и лоѓи, зафаќа речиси водечка позиција.

Таквата популарност се објаснува со основаноста на овој материјал, како што се:

- висока отпорност на оган;

- стабилност на влијанието на агресивна средина;

- сила и отпорност на оштетување.

Може да се инсталираат рамки, како лизгачки така и нишачки структури.

Поекономична опција за застаклување е лизгачка конструкција. Иако поудобно за користење е изградбата на замав.

Но, како што замав технологија дизајн застаклување е уште посложен, потребата да се користи поскапи компоненти - ова го објаснува повисока цена на таквите застаклување е 2 пати поскапи од лизгачки дизајн.


Употребата на алуминиумски профили за застаклување на потребните професионални монтери и квалитативни профил - во согласност со овие услови се зголемува работниот век на алуминиумски рамки и ја намалува загубата на топлина.

Предноста на алуминиумскиот профил за застаклување може да се припише на голема површина од стакло, што создава добар поглед и овозможува многу сончева светлина.

Бојата на алуминиумскиот профил може да се менува, но има мала ширина.

Алуминиумски профилни системи погодни за застаклување на лоѓи и балкони

Во суштина, две широко користени системи за застаклување на loggias и балкони со алуминиумски профил, системот се смета дека се повеќе популарен шпански, посетете вториот систем е домашниот систем на профилот Vidnovsky.

Разликата помеѓу овие два системи, квалитетот и дизајнот на брави, ролки, пломби, вентили.

Шпанскиот систем има направено употреба на квалитетни ролки на лежиштата. Поради лежишта, ролери служат за долго време, кога затворање и отворање на акции се врши без проблеми, без грчи.

Алуминиумски профил систем Vidnovsky поевтини Италија профил, но бидејќи системот е Vidnovsky ролки без визија, рамка е незгодно да се отвораат и затвораат поради недостаток на непречено водење, па ролки носат надолу и донесе непријатности на потрошувачот.

Целиот мускулно-скелетни систем valving Шпански посета покажа многу висок квалитет и во исто време многу стабилна, бидејќи тоа е невозможно да се отвори прозорецот од надвор.

Но системот Vidnov воопшто не поставува брави на вратите.

Истото може да се каже за фоки, шпански пломби направени од високо-квалитетни гума, што се должи на отпорност на атмосферски е долго време, квалитетот создава печат, и од ова нема гумени мирис кој може да се случи во некои гума на висока температура на улица.


За жал, лизгање - лизгачки структури имаат една голема пукнатина, долниот вршење железнички рамка не е заштитен од влага, и ако системот е да ја посетите има отвори за повлекување на водата, системот Vidnovsky не се грижи за такви места.

Покрај тоа, изолација на loggias и балкони со алуминиумски профил не е до par.

PVC прозорец профил

Пластични прозорец на врвот на популарноста, бидејќи на висок квалитет, долг живот и добра термичка изолација.

Современите производители научиле да направат посебни рамки за застаклување на балкони и лоѓи.

Во овој случај, структурата може да биде не само лизгање-лизгање, но, исто така, занишан.

Клиентите инсталираат рамки од термопрофилот со двојни застаклени прозорци. По застаклување, изолација е обично направени чардак или балкон, и испоставува убава топла област.

Ако балкон или чардак има мала ширина, кога наредил, мора да се земе во предвид ширината и да не прават широк појас, под услов тие да се отвори пресвртна начин.

Мора да се земе предвид дека прозорците треба да се мијат, по можност безбедно за здравје.

Затоа, вентилите треба да се наизменично преку еден: благ-слеп, итн. Се разбира, повеќе отворање клапи, поскап на производот. Затоа, балкон застаклување ПВЦ профил, одличен избор, но тоа не е економичен.

Нерамномерно застаклување

Најмодерното застаклување на балконите и лоѓите е без рамка.

Згради со loggias Frameless изгледа многу стилски и модерно, како што се појавуваат во форма на солидна стакло ѕид.

Основата е изградбата на алуминиумскиот профил.

Нагоре и надолу, околу периметарот на балкон или чардак отворање е профилот на алуминиум, кој е водич за стакло лисја.

Горниот профилот е структурно него механизам потези ролери и овој механизам носи стакло појас.

Стакло се користи за посебна сила, тоа е калено стакло, дебелина од 6 мм.

За застаклување, крилјата не се повеќе од 210 см.

Ако висината на летоците е поголема, користете дебелина на стакло од 8 мм.

Предноста на овој дизајн е лесен за чистење прозорци, како лист здипли околу страни и да работат со нив не е опасно.

Но, додека сите механизми на движење на вентили се добро заштитени од појава на влага, дизајнот има ниска пропустливост и висока температура.

Дрвени рамки

Дрвени рамки се докажаа себеси како квалитетни рамки, еколошки, добро задржувајќи ја топлината.

Тоа е подобро да се стави на фабрика рамка, високо ниво на професионалност можат квалитетно да се воспостави таков рамки, без празнини, но двојно застаклените и направи најдобриот teplosberezhenie.

Застаклување со дрвени рамки е скапо, а не секој може да си дозволи.

Можеби сте заинтересирани за: