Прекрасна куќа - прекрасен трем

  • admin
  • 30 октомври 2015 година
Прекрасна куќа - прекрасен трем

Старите градби со незабележливиот трем и предната градина исчезнуваат во минатото. Модерните згради го радуваат окото на минувачите, а сопственикот добива естетско задоволство, гледајќи во сопствената работа. Во оваа статија ќе кажеме и даваме совети на оние кои сакаат да го направат својот дом индивидуален и атрактивен.

Трем на мала куќа

Прво, сè треба да биде хармонично, архитектурата и екстериерот треба да се комбинираат.

Ако куќата е мала, но убаво украсена со фалсификувани елементи, тоа значи дека влезот треба да се направи со користење на метални производи.

Ако сопственикот е претприемач, сака да прави многу работи со свои раце, за мала куќа што може да ја изгради трем од метал со свои раце. Кога декорирате трем направен од метал, не заборавајте да ги декорирате металните столбови со фалсификувани предмети.

Со добар вкус, тремот не само што ќе биде силен и издржлив, туку со многу години ќе им обезбеди на сопствениците естетско задоволство.


Во прилог на метални тремот, тремот може да биде дрвена, ако куќата е главно направена од дрво.

На дрвениот трем, оградата може да биде и дрвена и фалсификувана. Ако една мала куќа е изградена од камен или тула, тремот е обично направен од тула или камен, во дизајнот можете да користите вештачки или природен камен.

Како да се украсуваат тремот на модерна голема куќа

Изградбата на куќи е најпопуларна.

Колибите обично градат големи димензии, соодветно, и пред куќата има многу простор.

Дури и ако куќата е опкружена со висока, цврста, убава ограда, обично се поставува ограда пред предниот дел на куќата, преку која влезот може јасно да се види од улицата.

Влезната област е пред минувачите. До куќата изгледаше, треба да има убава влезница.

И не е важно само убавото тремот, но вратата треба да биде убава, а патеката што води до тремот треба да биде добро врамена.

Неважна вредност во убавината на влезната зона се зелените насади, кои се користат не само во дизајнот на тремот, туку и во тремот на патеката.

Тремот треба да биде украсен со убави чекори, во дизајнот може да се фалсификувани решетки и парапет.

Прекрасно комбинира едноставност и елеганција на мали детали.

Кога фалсификувани предмети се користат во дизајнот на тремот, тогаш цветната градина на соседната предна градина може да биде украсена со убава ограда со ковани елементи.


Ако влезната површина овозможува, градината клупи со убава фалсификувани назад изгледаат многу убава. Ако тремот е направен голем, може да послужи како дел од летото продолжување. Над таквиот трем можете да инсталирате убава крошна.

Некои типови на трем дизајн на модерна куќа

Во случај кога куќата стои на висока основа, во дизајнот на тремот, чекорите преземаат соло улога.

За да се направи удобно тремот, бројот на чекори треба да биде таков што лицето, стапнувајќи на првиот чекор, ќе ја носи истата нога и ќе стане последно.

Бидејќи тремот на високата куќа изгледа масивен, голема улога во овој трем се игра со оградите, шините не само од декоративно значење, туку и ја носат главната функција, обезбедуваат сигурност на спуштање и искачување. Избор на материјал на тремот, да ги земе предвид материјалот на фасадата на куќата.

Фасадата е направена од дрво, тремот е соодветно дрвен.

Ако фасадата на куќата е камен, кога се гради влезен трем користете вештачки или природен камен, тула, бетон или пластика. Потребно е да се запамети принципот на украсување на куќа - неопходно е да се користи ист материјал за завршување на куќата и тремот.

И не треба да заштедите материјали за завршна обработка при изградба на влезната област, бидејќи ова е важен детал кој влијае на целокупната перцепција на интегритетот на куќата.

Со дизајнот на тремот во класичен стил, можете да користите двослојна крошна, оградата на оградата изгледа добро во тркалезна форма.

Класичен стил е строгост на вкус и рафинирано воздржување, сè треба да биде умерено.

Таков класичен трем, има умерена количина на додатоци - пар саксии, убава форма, и ништо повеќе.

Ако, според дизајнот, тремот е направен во стилот на земјата - ова е тремот на дрвена куќа.

На дрвена куќа, направи и дрвен трем, во дизајнот на кој има многу декоративни резби и шаблони, дрвени клупи се сосема соодветни овде. Во дизајнот тие ги користат ампел растенијата во суспендирани саксии.

Ако куќата е изградена во форма на тврдина, тремот ќе биде масивна структура, во декорацијата на тремот често се користи природен камен.

Масив камен трем, заштита на фалсификувани оградата, од страни на кои се засадени качување растенија.

Европскиот стил на куќата сугерира мала тремот, вистинската форма, која е наредена со камени или керамички плочки.

Дизајнот користи приврзок и отворени саксии и градинарски фигури.

Тремот на францускиот стил е исто така мал, од вистинската форма. Стаклената врата е украсена со прекрасна решетка. Дополнување на составот, ampelnye цвеќиња во привезорни садови.

Сумирајќи, потребно е да се каже дека колку куќи, толку многу оригинални влезни групи.

Сè зависи од вкусот на сопственикот на куќата.

Можеби сте заинтересирани за: