Крајни плочи за покривот, правилна монтажа на крајната плоча, корисни совети

  • admin
  • 10 септември 2015 година
Крајни плочи за покривот, правилна монтажа на крајната плоча, корисни совети

Враќајќи се од покривот во областа на архитектурата, можеме да кажеме дека дополнителните ленти претставуваат комбинација од елементи кои ја играат водечката улога на границата и просторот што е затворен помеѓу нив. "Тин!", - читателот ќе каже. Тоа е право, калај, но што!

Строгиот геометриски облик на овој слој е сигурна бариера за влага и ветер. Но, да се избере и да се зајакне бар е потребно со правилата.

Двајца верни пријатели - корниз и крајна чинија

Интегрален дел од добро монтираниот покрив се дополнителни елементи - корниз и завршни плочи. Сигурна заштита на покривот на покривот со други елементи на кровниот систем: гарантирани се кападовите прозорци, системот за одводнување, вентилационите канали и оџакот со помош на летвите.

tortcevii_planki

Секоја завеса прачка ја врши својата специфична функција. Завесната шипка ја штити фронталната плоча од можно мокрење, а крајната лента го штити покривот и гајба од ветерот. Структурно, лентите се слични едни на други, бидејќи производителите ги прават со идентична технологија со основни листови од метални или профилирани листови.

pod38

Основата на лентите е галванизиран пасивиран челик до дебелина од 0,5 mm. Ветерната лента е изработена со полиестер и пластична обвивка. Композитните крајни ленти се дополнително обложени со базалт чипови. Кои се разликите помеѓу фиксирање на ветробраните за различни материјали?

Image 2

Техника за прицврстување на крајната плоча

Прицврстувањето на крајната плоча за метални и брановидни плочи е малку различно и зависи од релјефот на материјалот. Профилите на профилот и металот се слични, па затоа е технички оправдано да ги прицврстат на највисокиот гребен.

fronton2

Брановидниот профил на металната плочка и брановидни плочи, како и цврстината на материјалите, претпоставуваат употреба и примена на специјални уреди за виткање. Плакини и листови на материјал за покривање се извалкани.

Слика 3+

адаптации за работа

При формирањето на работните споеви за поставување на ветробранско стакло, се користат ножици за метал и клешта за клешта. Ножици за метал се произведени од производителот на челик-молибден. Рачките за ножици се опремени со заштитни раце за раце и капчиња за затворање на рабовите на сечење.

Слика 12

Стегачот на литар се користи за механички промени на интегритетот на површината при промена на профилот на металната плочка. Посебен механизам за прицврстување овозможува едноставно и прецизно свиткување. Фиксацијата се врши со едноставно притискање на рачките. Прилагодување на стегање сила е можно со прилагодување шраф.

Наоружан со уредот за работа, продолжуваме да ја поставуваме крајната плоча.

kreplenie_vetrovoy_planki

Ние ја поправаме лентата на металот

Ветерната лента на металниот покрив е инсталирана по финалната инсталација на ќерамидите. Задачата на лентата е да ги покрие краевите на крошните плочки формирани по поставувањето на ветерот и влагата.

1055253

Димензиите на крајните плочи се долги до два метри, ширината на полиците на решетките може да биде од 130 до 145 mm. Бар е монтиран во фази:

• поставување на лента над нивото на покривот

• Распоред на лентата во однос на аголот на крајното лице

• фиксирање на положбата на преклопување и поврзување на летва од горе и од страна.

За некои видови метални плочки, потребно е да се разликуваат левата и десната страна. Затоа, правоаголните и левите шипки за ветер може да се користат во нодулите на педиментовите.

1393199357_7kreplenie-vetrovoj-planki

Преден баровите се дизајнирани за завршувањето на десните и левите вдлабнатини. Монтажата на фронтоните плочи почнува од дното нагоре со преклопување од најмалку 10 см.

Ригидноста на конструкцијата на штандот и листовите на ќерамидите ја преземаат употребата на пломби за инсталација. Точка на фиксирање е максимум на плочки, а точката на спојување е центарот на крајната плоча.

fronton3

Елементот за прицврстување за монтажа на шината се самоприслушувачки завртки, кои се поставуваат во чекори од 20-30 см. Ако покривниот лист на металниот покрив е правилно поставен, лентата мора да го покрие крајот на профилниот бран.

Направи го правилното поставување на лентата за ветер ќе му помогне на ова видео.

Како да ја прицврстите лентата на ветрот до брановидни плочи

Правилно опремен дел од покривот од брановидни плочи ќе го исклучи сечење на листови. Монтирајте ја крајната плоча откако ќе ги поставите главните листови. Како да изберете и како да се поправи крајната лента?

torcevaya-planka-dlya-profnastila

Плочата за брановидни плочи е составен дел на покривот. Целта на поставување на лента е да се зголеми површината на поставената површина. Планк е рамна свиткана состојба од профилиран материјал. Крајната плоча има крај-капа.

vidi-profnastila

За да се осигура дека кровната врска ја има потребната ригидност, листовите се поставуваат на крајната површина. За оваа намена, исто така, се договара дополнителна хелиум.

Фази на поставување летва:

• лентата е инсталирана нормално на крајот од покривот

• Ние го правиме монтажата на лентата до крајниот дел со помош на завртки или навртки

• Поставете го приклучокот со завртки за самопреслушување

• ги обработуваме зглобовите со мастик за заптивање.

komplekt003

Ако додатокот за предниот дел на покривот е мал, тогаш треба да ја изберете лентата со димензии на полиците 25x80 mm. Потсетиме дека крајната плоча наликува на челичен агол. Препорачаниот чекор за фиксирање на лентата е 200-300 mm, преклопувањето може да биде 100-150 mm.

6135d2d9417179042b4568494a19cc1d

Инсталирањето започнува на крајот од покривот. Монтирајте ја лентата по првиот бран на брановидни плочи со странично преклопување до 50 мм. За плитка наклон со мал агол на наклон, преклопувањето може да биде до една и половина бранова должина. За надолжни и странични споеви, запечатување е обезбедено со употреба на запечатувачка лента и битуменска мастика.

Корисни совети

Експертите не препорачуваат користење на една рамнина на покривот неколку летоци поврзани заедно. Секое несоодветно прицврстување го намалува отпорноста на покривот до ветерот. Затоа, односот на покривот кон надворешната средина е подобро да се направи правилно. И тогаш покривот ќе трае подолго.

211

Можеби сте заинтересирани за: