Завршува, што е тоа, ставовите на долината, точната инсталација на долината

 • admin
 • 7 септември 2015 година
Завршува, што е тоа, ставовите на долината, точната инсталација на долината

Кровот е еден вид "круна", еден од најважните функционални елементи на секоја куќа или зграда. Затоа, инсталацијата на покриви и покриви отсекогаш се обидувала да изврши што е можно попретпазливо и се приближи кон ова прашање со сета сериозност. Покрај тоа, покривот со право се смета за еден од најкомплексните елементи на куќата, затоа не вреди да се заштеди на услугите на специјалисти и добри, квалитетни материјали. Ако верувате во авторитативните домашни архитекти и дизајнери, тогаш еден од најсигурните, естетски и функционални типови на покриви е системот за покривање на покривот со потпора. Ние ќе земеме збор за тоа, и ние ќе се обидеме да го разгледаме ова прашање подетално. Што е ендова - знам скоро сè, барем, видов. И каква е нејзината улога, кои се долините, како правилно да се монтира долината - читаме подолу.

Која е земјата

што е земјата

Системот на сплавови од додворот решава многу функционални проблеми и служи како вистинска декорација на фасадата на куќата, давајќи му естетски изглед. Самата долина не издвојува посебно против покривот, но ако има траги, удари и неправилности од 'рѓа, тоа значително ќе го наруши целокупниот впечаток дури и од најубавиот покрив. Но, од друга страна, долината може да нагласи некој елемент од покривот, за да го разликува.

Значи, вообичаено е да се нарече местото каде што се наоѓа зглобот на две покривни падини, кои го формираат внатрешниот агол. Се разбира, во овој агол за време на врнежите тече струи на вода, носејќи ѓубре. Целта на долината е да се собере вода и да се нацрта во дренажниот систем. Едноставно кажано, долината ја извршува функцијата на отпадна вода. Endow е направено на задолжителна основа на покривите на зградите, кои се наредени со буквата "T" или "G" или во местата каде што нагинува покривот на покривот. Најчесто, долината на долината е изработена од галванизирани челични листови, што значително го продолжува животот на покривот.

Изградбата на долината вклучува неколку решетки кои вршат различни функции:

Долниот крај е главниот елемент на структурата, тој е поставен на спојките на скаповите, формирајќи негативен агол. Тоа е долниот крај, изработен од сигурен галванизиран челик, кој штити од влегување во покривот на водата.

долна земја

Ендова врвот - врши, главно, уметничка и естетска функција, и, всушност, служи како украс, покривајќи ја долната долина, која има непривлечен изглед.

горната долина.

Видови оценки

Според видот на зглобовите на покривите на покривот, постојат неколку видови долини:

 • Извртени.

испреплетена долина.

 • Затворено.

Затворена фондација.

 • Јасно.

Отворена долина.

При инсталирање на отворена долина, сите детали на покривите на покривот се споени од крај до крај, за ефикасно одводнување на седименти. Кога е инсталиран типот на отворена долина, се поставува лента од брановиден ролна покрив со потребната ширина, во просек 45 сантиметри. Долините од килими се цврсто притиснати и зацврстени со клинци, набљудувајќи интервал од околу 2,5 сантиметри. На двете страни на лентата се нанесува слој од цементен малтер (цементно одделение 400). Дебелината на слојот не треба да биде помала од 1,5 mm. На врвот на steljut друга лента на ролна покрив, кој исто така е цементиран малтер.

Ако падините на покривот се наоѓаат по стрмниот агол, тогаш за еднообразно и ефикасно одводнување на седименти, се поставува затворена долина. Како и во претходната верзија, брановидни ленти се поставени. Неговата ширина треба да биде околу 90 сантиметри. Плочката е поставена по целата рампа.

Суштината на изградбата на испреплетената долина е дека сите детали од структурата на шапката се меѓусебно поврзани. Испреплената долина е покриена со кровен материјал. Неколку плочки линии може да се испреплетени едни со други и монтирани низ долината. Обично инсталацијата на долината не бара многу напор и време, особено кога станува збор за едноставна покривна конструкција.

Изградбата на покривот со долина се карактеризира со добра стабилност и безбедност при силен дожд и снежни врнежи. Снег, пред да се претвори во мраз, заедно со дождот, рамномерно остава во олукот на долината и се исцеди од покривот. Покривот со донација е издржлив и има естетски изглед.

Монтирање на долината. Потребни материјали

За поставување на долината, ќе бидат потребни следниве материјали:

 • Држачи за прицврстување на жлебот.
 • Самолеплива лента за водонепропустливост. Лентата мора да има пена гумена подлога дизајнирана да ја заштити од влага и остатоци.
 • Полови плочки.
 • Лента за запечатување на зглобовите.

Под долината потребно е претходно да се направи гајба.

Офсет под долината.

Тротоарот е направен фронтално од двата покривни падини. Помеѓу решетките на лајсни, можете да направите мали празнини или да направите цврсти. На пример, ако го монтирате ендолот ondulin, тогаш гајбата е најдобро направена цврста, бидејќи ондулин е прилично мек материјал, потребна е сигурна основа.

Понатаму, на целата должина на водоводната изолација, која ќе го спречи продирањето на влагата. Доста често, особено ако наклонот на покривот е рамен, неопходно е да се инсталираат неколку слоеви на хидроизолација. Ако ова е занемарено, тогаш покривот може да излегува, што е полн со сериозен отпад, бидејќи ќе биде неопходно да се расклопат и поправат не само долината, туку и дел од покривот.

Како водонепропустлив материјал, се препорачува да се користи т.н. плитки теписи целосно импрегнирани со битумен.

Едовит килим.

Крајниот дел од тепихот на долината има покривка на чисти базалтни трошки, задниот дел е покриен со песочна прашина.

Овој материјал има одлични водоотпорност и е доста долг. Endovy тепих ги зацврстува најчестите клинци со широка шапка, затнувањето со интервал од 20 сантиметри, понекогаш за фиксирање, користете специјални налепници. Откако ќе се поправи водоотпорниот материјал, се поставува дното на долината.

инсталација на долната долина

При поставувањето на долната долина, главната работа е цврсто да го прикачите материјалот на гајтанот. Металната плоча е прицврстена со завртки за самопреслушување на секои 30 сантиметри. Ако долината на долината се состои од неколку плочи, тогаш следниот се лизга под претходниот, со цел да се добие преклопување не помало од 8-10 сантиметри. Подобро е да се третираат спојници за зголемување на хидроизолација со заптивната смеса. Металниот корен треба да се крева од дното на внатрешниот агол за најмалку 10 сантиметри, или подобро - за 20-30 сантиметри. Горниот дел од долината е монтиран, како и на дното, поставувајќи плочи со преклопување од 8-10 сантиметри.

инсталација на горната долина.

Како што можете да видите, ништо комплицирано поставување на долини не се претставува, и под услов покривот да е правилно дизајниран, не треба да се јават никакви тешкотии.

Кров со покрив: гребениот систем

Рафтинг рафтери.

Системот на скелиња со покриви се смета за еден од најпознатите звук и квалитет, бидејќи има проширен дизајн кој вклучува различен распоред на скелиња - на пример, слоевит и суспендиран рафтери.

Во фазата на планирање на зградата се подготвува најраспространетиот план за идниот покрив, на кој мора да бидат наведени сите можни нерамнини: тераси, веранди, сведување на прозорци и капаци, итн. Покрај тоа, во планот треба да се наведат сите главни, како и дополнителни траки, можете да ги видите сплавовите кои ја формираат долината. На ова место се инсталираат дијагонални скелети. Кровот со долина може да биде Т-облик, во облик L или во форма на крст. Се подразбира дека колку е покомплексна конструкцијата на покривот, толку повеќе време и пари е потребно за да се изгради.

Endowa е еден од најкомплексните јазли на рамката на покривот. Најчесто под покривот се специјални рамки, кои се засновани на трчање и на врвот на зглобовите на скејт греди. Со цел да се спречи механичко оштетување на долната долина, за време на инсталацијата, посебно внимание треба да се посвети на местата каде што е прицврстен цевчето. Ноктите за прицврстување се непожелни, за оваа намена кровните завртки најдобро се одговараат.

Во процесот на уредување на трендовите, треба да следите неколку едноставни, но важни препораки:

 • Во процесот на фабриката во долината, треба да се внимава да се осигура дека лентата за заптивање е правилно поставена на целата должина на зглобот. Ова е неопходно за да се спречи влегувањето на водата и остатоците во зглобот.
 • Под долината потребно е да се направи гајба.
 • Завршува намалување на капелата, долината треба да почне од стреата, а не повисока.
 • Пред да започнете со инсталацијата, подгответе го однапред потребниот број шини за долината. Тие се поставени од дното нагоре, додека се поклопуваат бараните димензии.
 • Монтажата на лентите мора да се изврши по должината на прирабниците.
 • Материјалот за кров, кој се граничи директно со адогата, треба да се намали само со обележување.
 • Поставувањето на сврзувачки елементи мора да биде обележано однапред. Изградбата е фиксирана со помош на кровни завртки.
 • Покривната површина треба да биде блиску до крајната лента, без празнини.
 • Завртките се завртуваат на растојание од оската на долината не помалку од 25 сантиметри
 • За да ги измазните исечените рабови на материјалот, препорачливо е да се користи гумен чекан.
 • Деталите од горната долина се издигнуваат 10 сантиметри ..

Неколку карактеристики на покриви со крај

карактеристики на покривот со долината.

Значи, системот на гребење на покривот со покрив може да се направи било, потребно е само да се земе предвид наклоноста на лизгалки. За да се осигура дека покривот е сигурен и издржлив, неопходно е јасно да го претстави својот дизајн однапред, а исто така да го избере правилниот дизајн за одредена зграда.

Изборот на градежен материјал за покривот треба да се пристапи што е можно пошироко. Кровот е изложен на постојани оптоварувања и агресивни атмосферски влијанија, а материјалот за нејзина изградба мора да биде со добар квалитет, издржлив и да има добри антикорозивни својства. Покривот треба да биде слободен да се спротивстави на ударите од голем град, вода и снег.

Работата на инсталацијата на кровниот материјал започнува од гребенот, од врвот до дното, толку полесно е да се измери потребната количина на материјал. По завршувањето на работата, одвоените делови на гребенот се зајакнуваат, доколку ги има.

За правилно пресметување на оптоварувањето на системот за гребење на покривот, контактирајте со специјалисти кои не само што ќе помогнат со пресметките, туку и ќе планираат правилен редослед на работа, во зависност од видот на покривниот материјал и видот на долината. Тоа нема да биде излишно, исто така, да се потсетиме дека секој гребен покривен систем мора да биде во согласност со SNIP и е направен само од квалитетен материјал.

За проектирање и изградба на кровниот систем потребно е да се свртиме кон професионалци, бидејќи е малку веројатно дека ќе стори сé што е можно, а сите грешки се преполни со многу сериозни последици. По покривот со донација е целосно подготвен, се препорачува да се инсталираат снежни покривки. Тука, исто така, не е препорачливо да се вклучите во аматерска активност, бидејќи ако носителот на снег не е правилно инсталиран, нема да има корист од него, туку обратно. Држачи за снег се прицврстени на материјалот за покривање со помош на завртки за самопреслушување. Нивната боја може да биде било која, но пожелно е да се изберат според бојата на покривот.

Можеби сте заинтересирани за: