Гипс лајсни со своите раце: инсталација на гипс малтер, гипс Фото декор, бетонски малтер, лајсни на фасадата на куќата.

  • admin
  • 12 декември 2016
Гипс лајсни со своите раце: инсталација на гипс малтер, гипс Фото декор, бетонски малтер, лајсни на фасадата на куќата.

Со намера да создаде рафиниран ентериер, и не знаејќи каков вид на дизајн да се примени, свртете го погледот кон малтерскиот декор. Апартманите и куќите во кои се користат елементи од штуко или гипс плочи се одликува со аристократски и стилски комфор. Еластична структура на гипс јасно ја објавува: мувла што сакате, но држете се до правилата за создавање на малтерски декор. Значи, можеби ризикувате здравје и ... одете, најдете, се будите - гипс.

Гипс декор, што е тоа?

Формова декор се смета за најстариот елемент на декорацијата. Древниот грчки декор со гипс-лајсни украсувал палестински конструкции и средновековни храмови, како симбол на луксуз и висока уметност.

Слика 33

Денес, декорирајте го вашиот дом со елементите на гипс декор, можеби на сите, особено затоа што старомодната калапи се надополнува со нови производи и материјали секоја година.

Слика 3 fr гипс

Внатрешноста со штуко-елементи добива атрактивна и боемска слика, чија префинетост и статус се нагласува:

• пиластри, фризови, картуши и тавански приклучоци

• кејсиони, капители, полици, балустри

• загради и корнизи.

Несомнено, постојат многу опции за користење на гипс декор, вклучувајќи декорација на предната и внатрешноста.

Слика 1

Корисни совети

За декорација на фасадниот дел од зградата, се користи традиционално лепење на штуко, кое се користи подолго време. Штуко бетон е издржлив, добро толерира атмосферски влијанија и не се деградира со текот на времето.

category_paris_gyps_3

Покрај тоа, бетонските штитници одлично ја имитираат структурата и изгледот на камен, дрво и мермер. Постои можност декорација  гипс плочки, чие ослободување е воспоставено од страна на многу производители.

tt гипс 3 d

Варијанти на декорација на гипс

фасада украсена декорација

За декорација на фасадата се користат украсни релјефни форми и фигурирани орнаменти или скулптури. Идеално решение е употребата на штуко од скулпторски и хидрофобни гипс.

КАРТУШ-№6_335х335

Компонентите на таков гипс се избрани не само заради препреката на пенетрацијата на влагата на фасадата, туку и на визуелната перцепција на структурата. Фасадниот малтер треба да биде преглед и концизен. За фасада украсени гипс декорации, предност им се дава на столбови и пиластри, создавајќи комплетноста на стилскиот дизајн на фасадата на класичниот ентериер.

608_lepnina-v-interere-gostinoj2

гипс декор во внатрешноста, да се создаде свој

Креирање на малтерски декор во внатрешноста се состои од фази:

• Одредување на локацијата на штуко-лајсни

• подготовка и обележување на работната површина

• подготовка на производи за инсталација

• фиксирање на декор и малтерисување

• сликарство и патентација.

255

Создавањето или изборот на дизајнот на декор е основа за создавање на дополнителен ентериер. Тоа не боли да се однесува на класичните елементи на декор, вклучувајќи полиуретан штуко.

карактеристики на цртање на декор

Малтер смета за суштински атрибут на класичен стил, уметност, барок и империја стил, па среќни да ги користат во создавањето на ентериер. Гипс декор создаден со калапи и одлеаноци се состои од отвори на врата и прозори, плафонски плочи, ѕидови и ниши.

ctil-1024x728

Мали гипсовски минијатури и фрагменти се направени со методот на резба и цртање, собирање елементи во големи делови.

Гипс штуко декорации на ѕидови или тавани треба да се повтори во боја и шема, создавајќи логично продолжување на започна декор.

94359877-1024x768

И, неопходно е строго да се набљудуваат пропорциите на транзицијата кога се создава хармонија на сликата. Ако имате намера да се постави таванот декор во дневната соба, спалната соба, па дури и кујната, тогаш центарот на внатрешноста состав ќе биде таванот. Затоа, сите архитектонски елементи треба да работат на таванот, по можност од дното нагоре до центарот на елегантната штукатурка.

600_lepnina-v-interere-spalni3

изгради план и направи распоред

При создавањето на малтер штуко декорација на ѕидот во дневната соба, канцеларија или спална соба, оригиналниот документ прават планови за распоредување елементи на референтна големина и да се создаде распоред.

Слика 7 замав

На изгледот, во минијатура, имаат декоративни елементи и ги прилагодуваат според пропорциите на планот. Потоа, се избира калапи шема, која исто така треба да биде пропорционална на основните димензии и поставување на фрагменти.

Слика 6 малтер ѕид

Треба да се запомни дека во соби со ниски тавани, големи штуко-елементи визуелно го намалуваат просторот. Во високи и пространи простории, мали предмети на декорација ќе бидат изгубени.

Но, тоа е една работа да се повлече слика и да се направи распоред, а другиот е правилно да се подготви штуко од гипс и фикс декор на место.

lepnoy_dekor_v_interere_3_0

Корисни совети

Гипс-декоративните елементи направени со рака се инсталираат 2-3 дена по производството, по 6 или повеќе дена инсталацијата го комплицира процесот на фиксирање на штуко. За време на овој "гипсен период" материјалот собира сила и сеуште е потчинет за рачна обработка. Патем, во однос на составот на гипс, декор стекнува тежина, мазност и јасност на линии. Сите овие квалитети се својствени за парискиот гипс.

Слика 2 Лиење

париски малтер или штуко-калапи полиуретан

Парискиот гипс е еден вид минерал и се карактеризира со зголемена отпорност на удар и отпорност на вода во производот. Има ситно-грануларна структура и чиста бела боја. Гипс штуко од париски малтер не бара дополнителна обработка и мелење за да се создаде мазност и мазност на производот.

фото-штуко-од-гипс-камин

Парискиот гипс има највисоки еколошки перформанси, овозможувајќи употреба на минерал при создавање на декорации на штуко и тела.

1600 вграден во Св

Но, за жал, парискиот малтер има солидна вредност, што, патем, не го одвлекува вниманието од нејзиното барање за внатрешен дизајн, како и штуко-полиуретан.

ke66ig-1024x590

Корисни совети

При користење на гипс декор во дневната соба, предност се дава на корнизи и пиластри кои ги симулираат колоните. Гипс-пиластри (полу-колони), карактеристични за архитектурата на античка Грција, се создаваат со употреба на полиуретански форми. Не верувајте во тоа, одличниот квалитет на полиуретан, сличен на белата мат боја и лесното патентирање, ја репродуцира сликата на оваа гипска колумна.

Сепак, можете да ја превртите идејата за малтер со пресликување на готовиот производ во сочна текстура боја и обезбедување на моќна поддршка за детали за мебел.

4415_1

Како да го инсталирате гипс декор со своја рака, прикажан на видеото.

 

Можеби сте заинтересирани за: