Се обидуваме да го насликаме бетонскиот под, кој е неопходен за ова

  • admin
  • 22 декември 2013 година
Се обидуваме да го насликаме бетонскиот под, кој е неопходен за ова

Современите живеалишта не можат да се замислат без присуство на традиционален бетонски под. Сепак, бетонските површини имаат голем број на својства, кои, благо речено, ги расипуваат нашите животи. На кој начин може и треба ли квалитетот на бетонскиот под да се подобри пред да се слика?

Која е комплексноста на сликање на бетонскиот под

Сликањето бетонски под со свои раце секогаш претставува некоја техничка комплексност. Ова се должи на порозна структура на бетонска база што ја изрекол мали недостатоци: пукнатини и тоне, како и празнина и оштетени.

1269649719

Затоа, главниот цел постигнат во третманот на бетонскиот под може да се нарече:
  • обезбедување на конкретни заштитните функции површина од деструктивни фактори (изложувањето на корозивни реагенси и компоненти, триење и механички носат)
  • обезбедување на бетонска подна површина со декоративни квалитети
  • Давање дополнителни подобрени карактеристики и перформанси (анти-лизгање, антистатик, деактивирање).

мермер-под-03

Што треба да се направи за да се создадат поволни услови за спроведување на овие функции?

Најефективен начин за израмнување на површината на подот може да се нарече ферман.

Главните фази на организација на бетонски подови

Конус

Ексцентрик е конструктивен слој на маса кој се наоѓа под покривката на подот. Најчестите типови на бетонски подни естриси се:
  • монолитен
  • Сува.

3007e15f175b8d88e65cc9bced152ebc

Традиционалните врски монолитен форма врз основа на барањето и брзо поставување на маса за израмнување. Ова е мешавина на цемент песок и гипс.
  Хемиско спојка структура се базира на поставување на слој на гранули backfill да се преклопуваат со следните поставување на врвот на лист материјал.

24390b

За да се подобри квалитетот на бетонските површини, специјални формулации - пластификатори се воведуваат во сува смеса. Бетонски пластификатори обезбеди поголема мобилност и вискозитет, со што се намалува веројатноста за формирање на пукнатини и зголемување на силата и отпорност на мраз на бетонскиот под.

file_styazhka_m12

Од квалитативно произведеното иницијално израмнување на бетонскиот под, зависи од можноста за подоцнежно сликање на бетонскиот под.
  Користење на врски елиминира видливи недостатоци, неправилности и мала дебелина на материјалот од слој на сува мешавина ферман. Конусот се смета за наједноставен и најприфатлив начин за израмнување на површината, така што можете сами да го направите.
  Како да се произведе фер фитинг е прикажано во предложениот видео.

Професионално произведената подна естрие е првиот чекор во подготовката на бетонскиот под за сликање. Сепак, таков процес не може да се врши без мелење и импрегнација на бетонскиот под.

Мелење

Пред нанесување на импрегнација и прашина на површината на бетонскиот под, се врши мелење. Процесот на мелење претставува еден вид површински третман. Мелењето е неопходно за:
• Израмнување на основата и ферментот
  • Отстранете го стариот слој за обложување.

maxresdefault_1-500x321

По правило, мелењето се врши на 3-5 дена по извршувањето на работата на кастинг. Затоа, самостојно ја направивте естрих од бетонски под, неопходно е да почекате некое време. Завршувањето се врши по финалното стврднување на бетонска основа. Брусењето на бетонскиот под се врши на влажен и сув начин. За конкретен под во стан, препорачливо е да се користи сув метод.

f20111228135206-cfcd20849-1023x768-152040179-orig

Точно, сува мелење трае многу време, но квалитетот ќе биде загарантиран. За мелење се користи специјална опрема - машини за брусење. Професионалната опрема за мелење е опремена со систем на планетарна опрема со дијамантски млазници. Комплексната патека на движење на млазниците и тркалата обезбедува мазна и мазна површина на бетонскиот под. За мелење на подот, подобро е да се изберат дијамантски дискови со големина на зрно од 40.

shlifovka_betona4

Импрегнација

Според структурата на компонентите, бетонските подови се предмет на механички абразија и формирање прашина. За да се спречи појава на такви процеси и да се обезбедат зголемени перформанси, како и својства на бетонскиот под, се користат полиуретански импрегнации. Импрегнацијата за бетонскиот под е прајмерна полиуретанска импрегнација и импрегнација на длабока пенетрација.

055

Главната цел на импрегнација на бетонскиот под е да се создаде горен заштитен слој, што доведува до значително намалување на пенетрирачката моќ на бетонот. Примената на импрегнација пред да се наслика бетонскиот под е предуслов за да се обезбеди непречена работна површина без прашина. Во согласност со правилата и упатствата за употреба, импрегнацијата за бетонскиот под има способност да навлезе подлабоко за 8 мм, овозможувајќи целосно отстранување на прав од бетон.

nalivnoj_poli_raskhod

Импрегнацијата се нанесува на бетонска подлога на ист начин како што се нанесуваат прајмерите. За овие цели, користете ролери со долга рачка и плитки садови за импрегнација.
  Спроведување на низа работи "ферман" - "мелење" - "импрегнација" можете слободно да започнете со сликање на бетонскиот под со свои раце. Реторичко прашање: "Што да се наслика на бетонскиот под" модерната градежна индустрија е решена со молскавична брзина. За ова е доволно да се оди во преполн зграда супермаркет.

Сликарство

Се користи за сликање на бетонски подови епоксидна суспензија отстапила на бои, формирајќи високо-цврста обвивка за долг процес на работа. Постојат бои за бетонски подови:
  • Акрилик
  • епоксидна
  • полиуретански емајли

1-kraska-dlya-betonnyih-pol-ak-11

Сите бои и емајл за бетонски подови имаат голем број на предности, меѓу кои е неопходно да се забележи:
  • Значајни водонепропустливи својства
  • Одлична адхезија на свеж бетонски површини
  • Богата шема на бои.
  За акрилни бои наменети за нанесување на површината на бетон, составниот состав е карактеристичен. Ова е воден состав базиран на акрилни смоли со додавање на полимери.

_________________50a722612737b

Акрилната боја создава еден вид заштитна фолија, што ги попречува ефектите од хемиска или механичка природа. Ова го спречува уништувањето на горниот слој на бетонскиот под. Сликањето на бетонскиот под со употреба на бои и емајли се врши во повеќе слоеви, поточно во 2 слоја. За да креирате декоративен ефект при сликање на бетонскиот под, користете декоративни елементи: стада, чипс и бледи.

Можеби сте заинтересирани за: