Правосмукалка за чистење базени: рачно, полуавтоматско, робот, Intex правосмукалка.

  • admin
  • 22 јуни 2016 година
Правосмукалка за чистење базени: рачно, полуавтоматско, робот, Intex правосмукалка.

Дојде лето. И многумина сакаат да го поминуваат своето слободно време од базенот. Ова не е само убаво, но исто така многу корисно. Главната работа во времето е да се исчисти резервоарот. Потоа можете да уживате во чиста вода без штети за здравјето. Постојат многу начини да ги доближите базените. Најсоодветни се специјални вакууми за чистење на вода. Во оваа статија, да разговараме за различните типови на оваа техника.

Чистење на базенот

Многу сопственици на приватни куќи или летни колиби воспоставуваат привремен или привремен базен на нивниот имот во текот на летото.

И, се разбира, има прашање пред секој со кој да се расчисти базенот. Впрочем, ова е многу важна процедура. Од чистотата на базенот зависи здравјето на сите капење.

Алатките за чистење може да се поделат на три вида:

  • физички (четки, мрежи);
  • хемиски специјални реагенси);
  • електричен.

Вториот вид на разговор подетално. Овие се т.н. вода правосмукалки за базенот. Тие можат да се поделат на:

  • прирачник;
  • полуавтоматски;
  • автоматски.

Совршено се справуваат со загадувањето и помагаат во одржувањето на чистотата на вашиот базен.


Да ги разгледаме сите видови подетално.

Рачен правосмукалка за базенот

Уредите со рачен тип се најпристапната верзија на правосмукалки за базени.

https://www.youtube.com/watch?v=bkh-_csjx5o

Со нивна помош лесно можете да го исчистите базенот со надувување или рамката. За чистење на стационарни базени овој тип на уред не е соодветен.

Со рачен правосмукалка, можете да го чистите не само дното, туку и вертикалните делови на контејнерот. При користење на рачни правосмукалка не бара одвод и базен, и не треба одвод. Според принципот на нивната работа, тие можат да бидат поделени во два вида:

  1. работа од електричната пумпа;
  2. работа поради клипниот механизам.

Уред со електрична пумпа  Тој е опремен со батерија, две заменливи млазници, кои се цврсто фиксирани на телескопската рачка. Една од млазниците е мрежа за собирање на ѓубрето што лебди на површината и за да спречи контаминација да влезе во електричната пумпа. По првата фаза, можете да започнете со чистење на површините на базенот. За да го направите ова, користете млазница за правосмукалка. Еден од цевки млазницата со помош на црево поврзани со снабдувањето со вода, а другата на пумпата.

Вториот мора да се инсталира на сува површина во близина на езерцето. Ова ви овозможува да исклучите ризици додека работите со уредот. И благодарение на телескопската рачка и удобната форма на млазницата, можете да ги исчистите дури и најнепристапните места.
Клипен уред се активира со мускулната моќ на човекот. Се разбира, тоа бара електрично поврзување, што го прави автономно. Но, отстранувањето со помош на базенот ќе биде задача многу време. Откако целата количина валкана вода ќе треба да се испумпува со рака. Далеку од секој може да го стори тоа.

28003-б

Полуавтоматски правосмукалки за базени

Овој вид уреди е средна врска помеѓу рачни и роботизирани правосмукалки. Тие се распоредени совршено и овозможуваат квалитетно чистење на базенот. Регулирана е брзината на протокот на вода, а со тоа и на чистењето.

pylesos-06

Роботи - правосмукалки

Овие уреди се целосно автономни и способни за чистење на површината на базените без човечка интервенција. Во повеќето случаи, тие се користат за одржување на чистотата во големи базени.


Овие правосмукалки ги цицаат контаминациите во посебен филтер, кој мора да се исчисти по секоја употреба на робот. Роботот правосмукалка може да работи или од конзола или од линија. Во првиот случај, човечкото учество е предвидено ако базенот има нестандардна форма.

Од надвор тоа е како да се игра со радио контролиран автомобил. Во самостоен режим, робот се движи по должината на дното на базенот, воден од програмата ставена во неа. Роботот може да ги исчисти чекорите и вертикалните површини, ако ги поставува производителот во програмата на уредот. По завршувањето на чистењето, тој се исклучува.
  Се разбира, цените за различни модели се разликуваат во различни граници. Значи рачен правосмукалка може да се купи за четири илјади рубли, а роботите вредат неколку стотици илјади. Цената во голема мера зависи од производителот, софтверот и дизајнерските карактеристики.

zodiac-cybernaut-nt

Правосмукалки intex

Уредите на оваа компанија долго време ја добија довербата на потрошувачите. Тие се квалитативни и сигурни. Во производството на правосмукалки се применуваат напредни технологии и најновите инженерски решенија. Intex ги претставува потрошувачите голема линија уреди за чистење на базенот од рачно до правосмукалки на роботи. Рачни модели  имаат млазници во облик на мрежа за собирање на ѓубре и млазници на правосмукалка. Втората компонента е поврзана со конвенционалното црево за наводнување и под притисок на вода се зголемува загадувањето од дното и ѕидовите. После тоа, водата со нечистотии се вшмукува во посебен филтер во кој се врши чистењето. После тоа, чиста вода се враќа во базенот. Треба да се напомене дека рачниот правосмукалка е погоден за мали контејнери за надувување или рамка.

1304639801_7

Полуавтоматски правосмукалки  Ова е подобрен модел на правосмукалка за вода. Се презентираат дури и вакуумски модели. Уредот е поврзан со филтрите. Правосмукалката е срушена на дното на базенот со мембрана и ја чисти, правејќи хаотични движења во областа на контејнерот. Тие се одлични за различни типови на базени.

pilesosy-dlya-basseyna

Неодамна се појави роботи правосмукалки. Тие се автономни и можат безбедно да се движат низ базенот. И робот може да ги исчисти и хоризонталните и вертикалните површини, сето тоа зависи од фабричките поставки. Овој уред е целосно нурнат во базенот и прави чистење на површината со четки.

Неговото тело е целосно запечатено. По завршувањето на чистењето, отстранете ги филтрите и исчистете ги. Оваа постапка мора постојано да се повторува. Овие правосмукалки се посоодветни за големи базени. Тие се сигурни и ќе обезбедат професионално чистење.

1358139601_7

Каде да купите правосмукалка за базенот

Да се ​​купи оваа техника е прилично едноставна. Сега има многу онлајн и онлајн продавници каде што можете да купите вода правосмукалки и додатоци потребни за нив. На веб-страниците на продавниците постои широк спектар на слични производи во различен ценовен опсег. За практичноста на клиентот практично на сите страници на интернет ресурсите постојат облици на избор на уредот според неопходните критериуми. Ова во голема мера заштедува време во потрага по потребниот модел.

Оваа статија ги опишува различните типови на правосмукалки за базенот и принципите на нивното работење. Исто така се опишани и Intex уредите, кои се докажаа себеси на пазарот со слична технологија. Откако ќе го прочитате материјалот, ќе можете да го пронајдете вистинскиот модел за вашиот базен. Успешни купувања.

Можеби сте заинтересирани за: