Гаражни врати, видови гаражни врати, како да изберете

  • admin
  • 04 јули 2016 година
Гаражни врати, видови гаражни врати, како да изберете

Тузик лежеше во кабината и секојдневно ја следеше работата на автоматизираните гаражни врати. "Vzhiiiik" - портата на портата непречено се возеше на страна, оставајќи го автомобилот во гаражата. "Вшихик" - вратата се врати на своето место. "Автоматизација на возење Sommer Duo Vision работеше. Делов нешто ", кучето мислеше заспано. Да ги научат тајните на гаражните врати, следете го примерот на Тузик, откако ги проучувале карактеристиките на работењето на дисковите.

Сите, гаражата?! Антологија на типови гаражни врати

Сопствениците на приградски населби и гаражи, како и нашиот пријател Тузик, се едногласни дека главниот елемент на гаражата е портата. Тоа навистина е!

garashnye_vorota

Гаражни врати, комбинирајќи ги квалитетите на удобност, сигурност и естетика, се сигурна бариера за пристап до несакани фактори.

_MG_00611

И ако додадете дека автоматските гаражни врати се совршена структура што може да го заштити автомобилот. Ова е олеснето со употреба на механизми и уреди, како и конструктивни решенија кои одговараат на видовите на гаражни врати.

Probo.jpg.pagespeed.ce.lCMOMG4tq8

Се разбира, се препорачува да се изберат гаражни врати на сеопфатен начин, земајќи го предвид општото решение за фасадата на куќата, неговата архитектура и гаражни структури.

Image 25 dorhan

Со кои критериуми е подобро да се избере гаражна порта? Да речеме дека главните критериуми се локомотички дискови кои произведуваат отворање и затворање на портата и системот на крило панелот.

avtomaticheskie-vorota13

За да направите избор на гаражни врати потребно е да се дружите со елементарната механика и нејзините вечни придружници - фрикциона спојка, решетка и контролни држела.

sommer_img8

Гаражни врати: сорти и видови

Секаков вид гаражни врати идеално би требало да обезбедат цврсто прицврстување на штитот и стабилност на температурниот режим внатре.

Во моментов, постојат порти за гаража од вакви видови:

• занишан и лизгање

• Подигање и преклопување

• пресечни панели со електричен погон.

doorhanRSD02

класичните нишалки

Од најпопуларните меѓу повеќето возачи се шарки гаражни врати со штитот на еден слој и две-слој челик, мазна или брановидни лим на панели сендвич, или фалсификувани заварени хелиум. Ваквото изобилство на структурни решенија придонесува за разновидност на елементи на вратите и гаражните петелки, брави и огради.

raspashnye-10

Едноставен принцип на функционирање на портите на вратите, поставен на цврсто фиксирани шарки, е најдобра опција за гаражни заштитни системи. Единствената непријатност е ограничувањето на слободната зона во гаражата при отворање на вратите на металните гаражни врати. Потсетиме дека за замав вратите главните лостови на контрола се дискови.

raspashnue-20vorota

што има дискови за контрола на портата

Неопходно е да се земе предвид дека дисковите за замав вратите се поделени во следниве типови:

  • линеарен
  • лост
  • подземна инсталација.

Слика 47 Возење

Моделите на линеарни дискови се направени во форма на шарнирните активатори, овозможувајќи контрола на порталниот систем поради промена на должината на раката на активаторот. Како дел од погонските дискови, електричен мотор со редуктор и повратна рачка на листот или вратата. Дисковите на подземната инсталација претставуваат комплексен систем на механизми кои се вградени во коловозот во близина на оската на шарките на шарките.

гаражные-ворота-2

За споредба со линеарна и лост, дисковите на инсталацијата под земја можат да обезбедат максимален агол на отворање на вратите и вратите (до 180 °). Корисно е да се запамети дека на рачката дискови се користи за употреба во случај на неможност за користење на линеарни актуатори кога меѓусебно диспозиција геометрија гаража клапи на. Сите дискови овозможуваат отклучување на механизмот, доколку е потребно, во случај на прекин на струја.

-----

избор на тип на погон

Изберете гаража погонски системи треба да се врши со големина (должина и висина) и тежината на појас, и геометријата на елементи фиксна порта систем. Затоа, неопходно е да се проучат такви технички карактеристики:

• максимална сила создадена

• Пресметаната должина и максималната тежина на листот.

karkas_otkatnie1

Ние ќе потсетиме дека за цврст монолитен дизајн на лист од врата потребен е поцврст диск, отколку кај модуларна конструкција на решетка. Не е повреден да се земе предвид типот на изведба на шарките на гаражни врати и водилки. Параметрите на просечниот број на оперативни циклуси на портата мора да бидат колку што е можно информативни, а самата информација е сигурна.

6-3

лизгачки порти

Лизгачки порти за гаражата се најдобра опција за ограничен простор во близина на огради и порти. Работната површина на движењето на листовите на листовите е до 20-30 см долж линеарно движење.

Принципот на делување на лизгачките порти се базира на механиката на движењето на појасот долж водичот.

999338ea1b51ac61e4fd7b93328b5743

Се прави разлика помеѓу конструкцијата на лизгачки порти со горна (конзола) и пониската положба на шините. Уредот е електричен мотор со редуктор. пренос на електрична енергија го поклопецот на сметка на решетката и крило механизам и прилагодување напор се случува кога користите спојката триење за менувачот, лост, со дупчиња, појас, синџир или кабел за пренос.

2673.970

Посебно внимание треба да се посвети на лизгачки гаражни системи направени од две платна. Вниманието на компактен дизајн овозможува намалување на големината на преклопувањето на вратите за различни страни од отворот на гаражата.

подигање на порти за гаража

Гаражни порти се монолитен платно, што одговара на подрачјето на отворот на гаражата, се поместува нагоре. Преместувањето на листот од вратата се врши со помош на механизми на артикулирани рачки и странични извори. Во секоја фаза од подигањето и спуштањето на листот од гаражни врати, поради енергијата на напнатоста на изворите, се одржува состојбата на рамнотежата.

гаражные-ворота-9

Хоризонталното и вертикално движење на појасот се изведува со помош на електричен мотор. Дизајнот на подвижните врати ги комбинира силата и затегнатоста на внатрешната содржина. За движење на платно во работна состојба, слободната зона е минимална и е потребна само надвор од гаражата. Овие квалитети се целосно во ролетни ролери на гаражни врати.

Слика 26

Забележано е дека склопните автоматизирани конструкции на гаражни врати се универзално решение со оптимално користење на слободната зона. Покрај тоа, профилите од кои е направена ткаенината се неверојатно отпорни на механички влијанија.

но сепак

преклопна порта

Новина и жешка понуда на пазарот на гаражни системи се преклопни порти. Челичниот лист на вратата и вратите на алуминиумските профили овозможуваат поставување на гаражни отвори со големина од 4500x4500 mm. Алтернативна можност за опремување на вентили од полиуретанска изолација и на користењето на застаклување појас акрилик проѕирно стакло ќе обезбеди ново признание перформанси возачи од сите возрасти и гаражни врати.

Сепак, Тузик исто така ќе се допадне.

 

Така, може да се заклучи дека модерните гаражни врати, за разлика од старомодните нишалки, лесно се управуваат.

52690430.dkqu5aydp8.W665

Ова го олеснува воведувањето на ефикасни и ефикасни електромеханички дискови и автоматизација. Најпопуларните и најпопуларните гаражни врати може да се наречат сегментни гаражни врати, дискови за кои се произведуваат големи производители на системи.

Можеби сте заинтересирани за: