Реставрација на фасади: сликарство и малтерисување, свртени со обвивка и ПВЦ панели, влакна цементни панели, архитектонски декор. Слики и идеи за реставрација на фасади.

  • admin
  • 20 април 2017 година
Реставрација на фасади: сликарство и малтерисување, свртени со обвивка и ПВЦ панели, влакна цементни панели, архитектонски декор. Слики и идеи за реставрација на фасади.

Познато е дека начинот на украсување и декорирање на фасадата на куќата зависи од одлуката за општ стил. Со текот на времето, фасадата на куќата ја губи својата привлечност и решително му е потребна реконструкција и реставрација. Желбата да се направи реставрација со минимални материјални трошоци е оправдана.

Изборот на можности за реставрација и реконструкција на фасадата на куќата започнува со проценка на планираната работа. Интересни идеи и совети за дизајн од мајсторите nrctpr.ru, Во овој случај, се само откритие.

Влакнести цементни страни1

Реставрација на фасадата на куќата

Во секое време реставраторската работа беше ценета за способноста да се елиминираат трагите и последиците од физичките афекти на носење и временските влијанија на структурата. Особено ако е реставрација на фасадата на куќата со можност за враќање на структурата на изгледот и најприближниот дизајн.

Покраска-фасада-дома-строителни-леса

Класичниот комплекс на мерки за реставрација ги вклучува следниве градежни и монтажни работи:

• инспекција на фасадата со прислушување на ѕидови за откривање на скриени дефекти

• Отстранување на итни делови од фасадата (со исклучување на пилинг малтер, рачно отстранување и шмркање)

• Трепкање, отстранување на тесните грла и повеќеслојно грундирање

• хидрофобна и топлинска изолација на фасади и падини

• создавање нова декоративна завршница

• инсталација на нови фасадни елементи

• замена и монтажа на одводни цевки, олуци, парапети, корита и визи.

1455775

Ние не ќе се скрие, реставрација фасада работа, а особено на реконструкција на фасадата, тоа е време одземаат и скапа вежба бара значајни проценка на стекнување и цената на завршувањето на материјали за фасади. Затоа, пред да стане конзерватор, мора да се утврди кој тип на работа да се направи: козметички реставрација со делумна реставрација на реконструкција на фасадата или град.

3114

Опции за реставрација на фасадата на куќата

Постојат многу опции за обнова на фасадниот дел со современи завршни материјали. Потсети се дека овие се опции:

• грундирање и боење со фасадна боја

• малтерисување со декоративни материјали

• поставата со различни декоративни обвивка

• монтажа и обложување со клинкерни плочки и цигли

• обложување со керамички гранит, камен и монтажа на сендвич панели со шарки

• Инсталација на фасадни панели и плочи од цементен цемент.

fasadnye-paneli8-450x300

Се разбира, мултививарноста на менување на изгледот на куќата зависи од цената на завршувањето на фасадата. Релативно евтини сметаат дека опцијата за малтерисување и сликање на декоративната завршна обработка на фасадите на згради и куќи. Најскапиот е опцијата за обложување и монтажа на фасадни панели и плочи од производителот, претпоставувајќи дека нејзиниот трошок, цената и цените.

Самата фасада може да ја обновиш, земајќи го предвид нивото на сложеност и пристапност на главните мерки за реставрација.

статии-512-4

Сопствена реставрација на фасадата на куќата

сликарство и малтерисување

Фасадите за малтерисување и сликање остануваат наједноставна и популарна можност за реставрација на куќата. Докажаната технологија за создавање на малтер слој и слика со можност за само-примена е поволна за завршни работи.

Otdelka-facada-doma-1011

Покрај тоа, декоративниот малтер и фасадна боја совршено се усогласуваат и соработуваат со секаков вид постоечки завршетоци.

6_3

Патем, архитектонски декор може да се нарече иновативно решение за подобрување на изгледот на фасадниот простор. Во меѓувреме, ги учиме правилата за примена на фасаден малтер од видео.

корисни совети за дизајн

Предупредувањето што за да се постигне на квалитетот на бојата на фасадата е препорачливо да се користи за боење материјал фасада завршувањето на бинарен состав кој се состои од средство за врзување и заштитна течност.

фасад-штукатурка

Така мастило производи multicomponent состав според шемата: "protivosmolnaya буквар" - "заштитен слој" - "боја". Примената на примерокот на анти-земјата прајмер го блокира создавањето на дамки и нивниот раст, а заштитниот слој на бојата е дополнителна изолација.

kraska_dufa_profilux_extra_facade_1_4_kg

архитектонска фасадна декорација

Не можеме да се сокриеме дека декорацијата на фасадата е попопуларна во споредба со декоративната завршна обработка на гипс и бетон. Ова е олеснето со леснотијата на монтирање на готовите форми и обработка на материјалот, вклучувајќи и зачудувачки перформанси својства. Најдобриот и достапен материјал за завршна обработка и подобрување на врамувањето на прозорци, агли и плочи не може да се најде.

377_73_0

на стиропор засилен со обложена фасада декор одвои изглед прозорците на куќата, загреани и се изедначи површината на проблемот области на отворите.

kreplenie-fasadnjgo-dekora

корисни совети за дизајн

Архитектонскиот декор е совршено комбиниран со бозажа (фасадна 'рѓа) од експандиран полистирен, лајсни и композитни корнизи. Prompt дека bossazh претставува надземни аголна елементи (панели) архитектонски декор претставува правоаголна плоча димензии 320h400 mm, дебелина од 30 mm.

Слика 5 Bossage

Bossazh можат да бидат поставени во секоја просторна насока оригиналниот пласирање декорација елементи дијагонално или офсет, создавајќи една необична рамка агли кога еден стар реновирање фасада.

Исто така, за површина е обложена стврднување bossazha, откако врска, еластична полнење CMC Izolasyon медиум-стабилна составот на акрилен полимер испрекинати кварцен песок една.

78466e5848c1b4d66820f30aa897791f

Експресивната текстура на фасадната руста ја нагласува привлечноста на свежа и избрана фасадна боја или кит. Ако сеуште ги менувате прозорците на кружен или заоблен облик, тогаш можеме да претпоставиме дека реконструкцијата на фасадата на куќата беше успешна.

fasadnaya_lepnina

соочува со странични и ПВЦ панели

Следната достапна опција за реставрација е фасадно обложување со винил обвивка и евтини ПВЦ панели, кои успешно го решаваат проблемот на реставрација. Лесен и лесно да се инсталира обвивка дизајн и цврсти бои панели кои имитираат природни површини, ова е опција на буџетот и да го смените изгледот на реставрација на фасадата.

Otdelka-derevyannogo-doma sling

Од страна и големи, фасадата обложување со обвивка, плочки и клинкер тули, засилен пена одлучи, но подобрување на дизајнот, исто така, во функција на заштита на површината експлоатирани дома.

40717938

Неодамна, фибер-цементните плочи станаа популарни како материјал за реконструкција.

влакна цементни панели

Влакна цемент обложување панели со молекуларно составот на фибер-цемент армиран со керамички слој и систем за поврзување на долниот строј се смета за нова, но тоа не го спречи да се стане успешен со изолационен материјал.

p1

Производите на ArchiRocks и ArchiWalls се плочи со големина 1x1.5 m.

1051638

Импресивен индикатор на цврстина и топлинска изолација, засилен со надворешниот ефект на имитација на природната површина, ја оправдува макотрпноста на инсталацијата за време на активностите за реставрација.

Како да инсталирате фиброциум панели, прикажани овде.

Од реконструкција до реставрација

свежи идеи и совети за дизајн

А перспектива идеја за промена на видот на една и две-приказна куќи може да се смета за изградба на продолжување на балкон и балкон прозорец. Точно, обемот на работа и употребата на материјали во овој случај се нарекуваат мерки за реставрација.

SAM_8861

Главната цел за создавање балкони и балкони со прозорци е место за одмор, кое се претвора во дополнителен простор за живеење. Меѓутоа, неопходно е да се земат предвид прелиминарните пресметки при планирањето и монтажата на балконите на педиментот и кровниот тип. Како да креирате фронтонски балкони?

Sxema ventilyaciya podshivka

фронтонски и покривни балкони

Постојат неколку дизајн фронтови балкони: во длабочина, испакнати и во форма на тераса (за првиот кат од куќата). За време на реставрацијата на покривот се формира превртен или испакнат балконски балкон. Една фронтон покрив е подредена подлабоко, имајќи ја предвид ширината на наводниот балкон.

Слика 3

За завршувањето препорачливо е да се користи системот за суспензија на скелети. Плочата под балконот е покриена со грејач, произведува хидроизолација и истура ферман. Потоа се инсталира балконот.

Карактеристики на реконструкцијата се производство на кантилевери на греди кои се преклопуваат на 2 спрата. Од временските услови, фронтоните балкони се прекриени со прекривки до ширина 1-1,2 m, што му даваат атрактивен изглед на куќата по реставрацијата.

fasadello3

Можеби сте заинтересирани за: