Ултра тенка течна изолација, течна топлинска изолација. Терм: карактеристика, достоинство, цел. Примена на течна топлинска изолација.

  • admin
  • 09 септември 2016
Ултра тенка течна изолација, течна топлинска изолација. Терм: карактеристика, достоинство, цел. Примена на течна топлинска изолација.

За да ја научат целата вистина за можностите за топлинска изолација, а во исто време Жеков, можно е од старите жени да седат на влезот на куќата. Со сигурност изјавуваме дека времето "ч" за тајните и внимателно скриените домашни случувања, во врска со иновативните топлинско-изолациски материјали, веќе дојде. Долу непрактични топлински изолатори и застарена технологија! Пред е светла ера на течни топли-изолациски материјали.

Течни изолациони својства

Во моментов, важно прашање, легализирано со одлуки за зачувување на енергијата и дискутирано на високо ниво, е термичка изолација на новата генерација.

thermoshield_new_mainpics

Појавата на течна топлинска изолација на пазарот се должи на развојот на THERMO SHIELD од Германија, американскиот термо-грб и голем број домашни производители. Водечките европски земји долго време (повеќе од 20 години) користат материјал за сликање на надворешниот резервоар за вселенски летала Space Shuttle Columbia, како и за надворешниот слој на мостови и цевководи.

nastol.com.ua-9162

Зафатената технологија за создавање на течна ултра-тенка топлинска изолација од типот на матрица која се состои од керамички и силиконски микросфери успешно е воведена во производството. Целта на течната топлинска изолација е природно ориентирана кон топлинската изолација на делови од куќата или посебна структура.

Thermoshield-со-икони-сликички

Меѓу првите ластовички на домашна наномаса, која е состав на синтетички каучук и акрилни полимери - Корунд, AstraTech, Брони и Keramoizol. Докажеме дека топлинска изолација е едноставна и брза, ние ќе се обидеме да го искористиме примерот на течна топлинска изолација, без да се обидуваме да се обидеме на индустриска шпионажа.

zhidkaya-teploizolyaciya-bronya2

Предности на течна топлинска изолација

За да ги разбереме предностите на особините на топлинска изолација, да се свртиме кон развојот на THERMO SHIELD. Патем, Шилд - значи "штит", така што "едноставната бела боја" е нешто повеќе, спречувајќи пренос на топлина во околината.

slikopleskarstvo_dogsa2

Кое е главното оружје или меч на течна топлинска изолација?

својствата на топлинската изолација се термички

прво запознавање со топлинска изолација

Течна топлинска изолација е термо надворешно е боја составена од состав на евакуирани микросфери.

rtst1

На принцип се базира на интеракција на микросферите балистички својства за време на полимеризација на керамички микросфери со дијаметар од 10 до 30 микрони со коефициент на топлинска спроводливост ,00083 W / MS и дијаметар силиконски 50-80 микрони.

топлина-бариера

По полимеризација, за време на примената се формира силен филм слој со дебелина до 1,5 мм, со што се обезбедува враќање на топлината.

Применетиот термоизолациски слој има висока еластичност и јачина, што не бара дополнителен заштитен слој.

карактеристики и предности

Предностите и својствата на облогата се:

  • целосно отсуство на намалување поради полимерната база
  • како последица на тоа, водоотпорност и затегнатост на пареа
  • еколошки стил на материјалот пред и по примената.

11111

Се разбира, квалитативните карактеристики се поддржани со практичноста и практичноста на примена при затоплување со течна топлинска изолација. Топлинска изолација може да се примени во проширена температурен опсег од -60 ° C до + 250 ° C, овозможувајќи за примена на боја без да го прекинувате системи или единици.

Слика 11

Термоизолација RE-THERM е лесен и флексибилен материјал кој не создава тежина за било кои изолациски структури. Ние ќе сугерираме дека масата на слој со дебелина од 1 мм е 0,38-0,40 кг по 1 м2.

сфера на примена

Според препораките наведени од производителот, можно е да се користи и да се примени топлинска изолација:

  • кога замрзнувате балкони, ѕидови и тавани
  • да се елиминира или намали количината на кондензат
  • при затоплување на подрумите, джакузи и технички подови.

Слика 1

Така, сите поволни услови и предуслови се формираат за примена на течна топлинска изолација. Затоа, боја, работи како топлинска бариера, се препорачува да се користи за внатрешна и надворешна употреба (изолација падините течна изолација на фасади, рабовите кровот и ткаенина). Опсегот на употреба на топлинска изолација е означен со модификации на опсегот на модели: Стандард, инхибитор, вертикален, антифриз и мраз.

T8K9bh2kTb8401

Термоизолација Стандарден   Тој е дизајниран како заштитно покривање на ѕидови, падини, покриви, цевководи и општи воздушни канали.

Боја за изолација од топлина Инхибитор   ги штити металните површини кога се појавува корозија.

Течна изолација течност Вертикално може да се примени на ѕидни, фасадни и покривни конструкции со вертикален просторен аранжман.

Слика 12

Боја Антифриз   тоа е можно да се користи на минус температури, и топлинска изолација Фрост употреба за структури изложени на значителни температури.

Ако сеуште не знаете ништо за производите на рем, тогаш ова видео ќе ви помогне да дознаете повеќе!

Сепак, приказната на изолација способности течноста нема да биде комплетна, освен ако не се определи едноставноста на рака подготви работен база и материјал за преслекување.

3-1

Примена на течна топлинска изолација

подготовка на површински и малтер

Подготвителните мерки пред примена на топлинска изолација на секоја модификација на производот вклучуваат механичко чистење на површината од контаминација, деламинација на фрагменти и одмастување.

gruntovki-2

Во зависност од состојбата на површината (хигроскопна и кристален површина) произведуваат грундирање со користење на силиконски или акрилик (зима) бои. Дрвени површини се покриени со слој на топлинска изолација без претходна подготовка. Грундирањето на површината се врши 2-3 пати, вклучувајќи средно сушење за 2 часа.

maxresdefault

Готовиот материјал од производителот пред почетокот на апликацијата се меша со помош на ниска брзина електрична вежба со млазницата за да се формира густа хомогена маса. Решението за термичка изолација може да се нанесе во контејнер за складирање со помош на филтер со метален плетен решетка со дијаметар на ќелијата од 2-3 mm во светлината.

312038859_w640_h640_5nanesenie_shattl

таложење

Нанесете раствор на топлинска изолација користејќи традиционална четка или ролери. Во исто време, времето и брзината на сушење на изолациониот слој се минимални, речиси како почетна Колумбија, пред конкурентите, просторот и времето.

002

Како да направите топлинска изолација, прикажано на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: