Плинтус тротоарите, што да одберете

  • admin
  • 23 септември 2013 година
Плинтус тротоарите, што да одберете

Секоја градежна работа секогаш бара негово логично завршување. По поставувањето на подот, завршниот и стилски изглед е прикачен на столбот. Тоа е основната платформа која е елемент кој ги комбинира практичноста и стилскиот изглед. Каков вид на надворешно шетање избира?

Кои се подот на подот?

Инсталирањето и поставувањето на столбовите со свои раце е едноставна постапка за завршување на работите. Раскрсницата е структурно фигурирана лента која ја маскира јазот помеѓу подната покривка и ѕидот. Во зависност од материјалот, первазот се карактеризира со неговата изведба и квалитет. Најчести се елементите на плинтусот:

• дрвена

• пластика

• ламинат

• врз основа на МДФ

• Флексибилни.

Критериуми за избор на подна плоча

Строги критериуми за избор на столбната плоча не постојат. Ако одберете, мора да се потпрете на сопствените идеи и вкус, како и материјалните средства. Единствената препорака и главниот критериум за избор на подни плочки е изгледот и материјалот на производството. При изборот на перваз за покривање на подот, неопходно е да се запамети дека бојата на решетката може да игра добра улога во дизајнот. Затоа, ако подот покривка и столбната плоча со иста боја и тон, собата ќе изгледа визуелно повеќе пространа. Ефикасно и модерно изгледа како просторија во која остриот на подот е во контраст со елементите на декорацијата. Ова може да биде рабници или греди, како и бојата на мебелот и неговата висина над подот. Висината на столбната плоча кат може да се движи 6-20 см. Во соби со високи тавани, минува по должината избраните висина од повеќе од 5 см. Со оглед на пропорциите на простор од собата и таванот висина може да се постигне стилски и оригинален дизајн простор. Обликот на плинтусот зависи од материјалот на производство.


Се препорачува типот на столбната плоча да се избере во зависност од видот на обложување. Во просториите каде што облогата има изразена шема на дрво, предност се дава на класичен дрвен раб. Традиционалниот "дрвен" рецепт во овој случај нуди плинтус направен од цврсто дрво или клучна лента. Сепак, дрвената плоча не треба да се инсталира во простории со значителна влажност или со очекуваното секојдневно влажно чистење.

За такви простории се користат повеќе практични плинтуси од пластика. атрактивни пластични лајсни за завршување на работата на сопствените? Главните позитивни квалитети, дозволувајќи им на пластични елементи за да ги надмине сите свои конкуренти се како што следува:

• мала тежина и удобна монтажа

• способност да се сокријат мали дефекти во ѕидовите или подови

• Разновидност на асортиман на бои

• леснотија на ракување, инсталација и одржување

• отпорност на различни средини, отпорност на пожар

• безопасни за луѓето што живеат.

Како по правило, плочките за поддршка на столбната плоча се направени од пластика, тие имаат гумен рабови, што ви овозможува флексибилно да ги скриете дефектите и недостатоците.

При изборот на пластичен елемент како завршна површина за простории или простории со слој од ламинат, линолеум или плочки, се смета дека има универзална столбна плоча од цврста или пена ПВЦ. Малата густина на материјалот - 0,8 g / cm3 овозможува точно и брзо инсталирање на собранието.

Инсталирањето на универзално пластично превиткување со употреба на шајка-ноктите се врши во согласност со предложеното видео.

Пресметка и распоред на поставување на подни столбната плоча

Со цел да се направи инсталацијата да се движи, треба да се измери периметарот на просторијата или просторијата. Потоа ја сумираме должината на сите ѕидови, одземајќи ја ширината на вратите и прозорците од добиената сума. При пресметувањето, неопходно е да се земат предвид сите расположливи проекции, претставени како колумни, прозори од залив и постоечки комуникациски или технолошки аранжмани. Ознаката на ѕидовите за поставување на превртот мора да се започне од аголот, кој е во непосредна близина на најдолгиот ѕид. На крајот на плинтусот (кој ќе послужи како почеток на инсталацијата) се става на аголот. Тогаш плочата е поставена по ѕидот, земајќи го предвид точниот влез на аголот во аголот на собата. Ова е почеток на означувањето за дупчење на монтажните дупки. Растојанието помеѓу соседните дупки е 40 см. Така, означете го целиот периметар од просторијата за прицврстувачи. Дупките за дупчење за фиксирање на первазот се направени од перфоратор, поставен на рамна површина на подот.

Алатки за подни плочки

За да инсталирате подот, мора да се грижите за фитинзите на профилот. Фитинги за подни перки се сметаат за спојки, агли и приклучоци.

Спојките се инсталирани во спојниците на профилните профили. Аглите се внатрешни и надворешни. Приклучоците директно ги покриваат краевите на превртениот профил. Постојат никулци од два вида, кои "по текот" на акцијата се лево и десно. Опремата се пресметува со вкупната пресметка на должината на периметарот на столбната плоча и е избрана во тонот на профилот.

Инсталација и монтажа на столбната плоча со кабелски канал

Монтажата и монтажната површина може да се направат на следниов начин:

• со помош на лепак "течни нокти"

• користење на специјални сврзувачки елементи

• користење на завртки за самопреслушување

Најпристапната опција за монтирање на лизгање е инсталацијата со лепак. Само земи го лепилото "течни нокти" и нежно ставај во внатрешноста на столбот. Ако подот е покомплексен дизајн, тогаш поудобно е да се направи инсталација користејќи специјални сврзувачки елементи и самоприслушувачки завртки. Прицврстувањето со завртки за самопреслушување е сигурно и не бара подготовка на основата. Доволно е да се дупчат дупки во профилот на подножјето со дијаметар до 3 мм и да се направи депресија во облик на конус за маскирање на завртките за прицврстување. Со означување на растојание од 40 cm во дупките вметнете спојници, затегнете ги завртките и подлогата безбедно на место.

Подот плинтус со кабловски канал се смета за најкомпактен и удобен дизајн. Како во овој случај е неопходно да се направи инсталација? Оптималната состојба пред инсталацијата е претходно поставување на кабелот во жлебот на каналот. Кабелот е поставен малку под шрафовите во нежен режим, со што се елиминира оштетувањето на кабелот со шил или само-прислушкувачки завртка. Завртките внимателно се превртени на 0,2 см, кабелот е поставен, завртките за самопреслушување се вртат назад. Кабелот се наоѓа во овој случај над монтирањето.

Детална инсталација на плочата со кабловски канал со свои раце е понудена за вас во видеото.

 

 

 

 

Можеби сте заинтересирани за: