Градина патеки со свои раце: форма за правење градина патеки, бетон состав, намалување на тротоарот, корисни совети

 • admin
 • 15 октомври 2017 година
Градина патеки со свои раце: форма за правење градина патеки, бетон состав, намалување на тротоарот, корисни совети

Познато е дека производството на плочки за асфалтирање сега е откачено во скоро независна индустрија со голем број претпријатија. Солидна номенклатура на произведени фигурирани елементи и форми за поплочување јасно покажува дека креативниот потенцијал на занаетчиите е силен. Да се ​​создадат градинарски патеки во курсот се работи кои потсетуваат на конфигурацијата на калапот за производство - полиетиленски чинии, заварени шарени или подвижни ленти на рачките.

Слоганот: "Формата ја дефинира свеста" одамна е застарена и самата форма за производство не поминува низ најдобро време. Колку е оригинален моделот даден од самопроизведената форма недвосмислено тешко да се каже. Сакам да верувам дека 17-ти октомври ќе го револуционизира дизајнот на градинарски патеки.

садово-дорожки-план11111

Нов дизајн на градина патеки

Есен е најдобро време за ажурирање на градината, создавање или обновување на патеки и граници. Бетонските и камени патеки се издржливи и издржливи поради најдобрите квалитети на материјалот, затоа се изградени за пешачки сообраќај и пристапни патишта.

3744b3759e3c8b8d22760be667f46375

Предложени од производителите голем број на облици и големини на градинарски патишта подразбираат одредени начини на нивна изградба, со користење на популарни и докажани градежни материјали: бетон, цемент и кршен камен. Традиционално, за дизајнот на градинарски патеки користете класична форма на плочка геометрија - правоаголна, хексагонална или триаголна. Се разбира, класичниот облик на плочка добро се вклопува во стилското решение на приградската област.

bcb4f379500525f6fe776e03ee7d091b

Веројатно, според тоа, готови за еднократна употреба форми за правење на траки или плочки кои се достапни за купување, повторете ја стилистиката на плочи.

Како да креирате градинарски патеки со ниски трошоци со свои раце? Одговорот ќе обезбеди информации за основната технологија на лиење.

069c3a21d3fc575a27f8cc21f79ae860

Основна технологија на лиење

Основната технологија за создавање и производство на градинарски патеки ги вклучува следните активности:

 • распоред и распоред на областа за поставување
 • избор на облик за патот на градината
 • подготовка на калапи раствор
 • обработка на внатрешноста на мувла со машинско масло
 • истурање на готовиот раствор во фиксна форма
 • целосен циклус на сушење и поставување
 • отстранување на форма и полнење на рабовите со песок или урнатини
 • дополнителна декорација на фрагментот на патеката.

road_form_1

Основната технологија успешно се користи при креирање на траки и форма за плочки за плочки за материјал од плочи.

road_form_2

ние ја избираме формата за производство на патеки и плочи

За производство на фрагменти градина патеки и плочи индустриски метод со употреба на специјални алатки и опрема - вибрациона плоча со амплитуда elektrovibrodvigatelem избор, vibropress топла мувла и подмачкување.

Формулации на солидна полипропилен или ABS δ = 2-3 мм (примарни клетки) имаат оригинален геометрија и сјајна површина и имаат одредена циклус користење 400-500.

Слика 1+

Димензии стандардни форми - 50h50h5 см 60h60h6 см, висина генерирана плочи до 20 милиметри, со тежина од 1-1,5 кг форми, кои се приклучија и од сите страни кога врска. За погодност, калапот може да биде опремен со рачки.

Посебна карактеристика на готовиот облик на плочки е мал агол R на основата, обезбедувајќи мали димензии на зглобовите.

85ce79cfc46be1e215d1f1ce7388ca6c

Овие фактори ви овозможуваат да креирате траки, да ги отворите тротоарите и да воспоставите ограничувања од формата без специфична обука. Главната работа е правилно да го одберете составот на калапи.

55c73d84ce3db44bba63e73d059ec260

Корисни совети

Индустриската технологија за производство на плочки за плочки и асфалтирање бара одреден состав од бетон.

Да покажеме дека составот на бетон е како што следува:

 • минерални врзивно средство - стоковен портландцемент цемент M300, M400, M500
 • инертен агрегат - дробена гранитна фракција 0,05-0,10 мм
 • чист, среден речен песок
 • пластификатори и бои
 • вода.

бетон-dlya-trotuarnoj-plitki

Природно, се препорачува да се придржуваме до таков состав на бетон при изборот на калапи композиција за самостојно создавање на траки и плочи.

На пример, за да се создаде сива плочка користејќи калапи, неопходно е да се користи составот на смесата,% по тежина:

 1. Портланд цемент М400, М500 - 23%
 2. Кршен гранит 0,10-0,20 мм - 57%
 3. Чистиот речен песок - 20%
 4. Вода - до 30%.

3

Технолошки, се претпоставува дека конкретни малтер се подготвува во мешалка за бетон со блендата топла вода и одредени мешање време (15 минути). Важно е да се запамети дека првично сувите состојки се мешаат, проследено со додавање и вбризгување на пластификатор.

Создаде едноставна песна на сив бетон ќе му помогне на ова видео.

На конкретен состав се стекна со светла боја и сочни, воведување на боја или пигмент красат надворешниот слој на боја мозаици.

0f207258758b0029abe7f17bd4a1f5a9

како да се направи градина патека од тркалезни плочи со мозаик

Оригиналноста и оригиналноста на плочите на тркалезната форма започнува да ги менува традиционалните правоаголни плочи. За жал, обрасците за тркалезни плочи се произведуваат во мали количини. Затоа, за сопствени перформанси, можете да го користите производот изработен од издржлива тркалезна пластика - плитка карлица (сад). Квалитативни печат форми од крути полипропилен контејнер идеално обезбеди создавање градина плочи за вметнување на мозаикот на обоени стакло фрагменти и плочки.

3e41d4a0fbf0da93b122c536531325e6

Чекор 1. Подгответе мозаична основа за надворешниот слој на плочата на обоени фрагменти.

Чекор 2.  Ние ја третираме внатрешноста на формата (карлицата) со моторно масло.

Чекор 3. Ќе го сместиме и компонираме мозаикот на површината на формата.

Чекор 4. Мостот го ставаме на цврста транспарентна мембрана и ставете ја во мембрана.

Чекор 5. Подгответе мешавина од стандарден состав.

Чекор 6. Од голема мрежа мрежа, исечете круг или квадрат за зајакнувачкиот слој.

Чекор 7. Пополнете го мувлата со готови формирана маса.

Чекор 8. Дистрибуирајте и ќе ја измешаме смесата.

Чекор 9. На врвот на калапи смесата ја ставаме арматурната мрежа.

чекор 10. Обележете ја формата со содржината и отстранете ја мембранската мембрана. Мозаикот мора да остане на шпоретот.

заобиколување

Технологијата за создавање на тротоар со помош на калапи и фрлање на готови бетонски кашеста маса е идентична со технологијата за правење плочи.

урбр-1000-300-150-001

Корисни совети

Да речеме дека времето на подготовка на бетонска мешавина пред моментот на производство со рачен начин на граница треба да надмине 70% од почетокот на поставувањето на цементот.

Видео ќе ви каже како да креирате тротоарен тротоар од обликот.

Флексибилни пластични тротоари

15150390_images_1890445889 кофражни

Флексибилни пластични рабници, произведени од европска технологија, се уште е чудо во нашите приградски области. Карактеристика на ова тротоарот е способноста да се лоцираат долж кривилинеарни линии, одвојување на почвата од градинските патеки.

f2e8787b56706436d1d5872d203fed5f

Покрај тоа, оваа тротоарот е добра бариера за протокот на влага од цветниот кревет или тревникот. Пластичната граница е едноставна за самостојно склопување и вклучува основен и специјален прицврстувач.

Што е сет на флексибилни граници е прикажан овде.

Можеби сте заинтересирани за: