Текстилен малтер. Венецијански малтер. Алатки, материјали, методи за нанесување на малтер.

  • admin
  • 26 април 2017 година
Текстилен малтер. Венецијански малтер. Алатки, материјали, методи за нанесување на малтер.

Организацијата е ангажирана во завршувањето на становите со клуч-клуч, http://remont-snabplus.ru/otdelka-kvartirМоже да понуди на корисникот за да го изберете саканиот декоративна обработка на ѕидови за да се направи вистинскиот избор бара одредени знаења. Во оваа статија ние ќе го разгледаме како да се изврши по завршувањето ѕид со декоративен малтер и нивните видови, како и малтерисување технологија - Venetian и фактура

Видови декоративни малтери

До денес, од најпопуларните видови на декоративен малтер е венецијански и импресивен.

Венецијанскиот малтер е направен од природен природен вар. Тоа стана толку популарен поради своите уникатни својства - кога се применува на ѕидот, со посебна технологија дава ефект на полиран мермер. Може да биде насликана со речиси секоја сакана боја.

На текстура гипс - мешавина на база на синтетички врзивни средства содржат различни средства за врзување (фини честички на различни минерали, природни влакна ткаенини). По сушењето, кога се применува на ѕидот така што гипс зема на текстура, кој е типичен за полнење во неговиот состав. Тоа изгледа многу оригинален, и, исто така, помага да се скрие разни дефекти на ѕидовите, на која тој се применува.

Декоративен малтер во внатрешноста на станот - слика

Венецијански малтер

Прво што треба да се подготви теренот за примена на гипс - целосно и внимателно кит сите неправилности на работната ѕид (како венецијански гипс се применува сосема ретко и речиси не се сокрие било дефекти), чистење на ѕидот од контаминација, цврсто затворете врати и прозорци за да се спречи нацрти и ненадејни промени температурата, а исто така и покривање на первазот со хартија или целофан.

Ако имате намера да се користи во работата на венецијански гипс во различни бои - еден потемни и една запалка, и да ги применуваат една над друга, е одвоена од ѕидот, се мери за да се повлече линија во висина од околу една третина од подот, бидејќи ако се подели на ѕидот 50/50, тогаш тоа ќе изгледа пониско.

За поделба на третираната површина на необработено, на границата на нивната поделба, Прилеп широк леплива лента.

Потрошни средства и алатки за работа:

  • малтерисување Венецијански декоративни;
  • мал капацитет да се одржи гипс во рака за време на операцијата;
  • венецијанска шпатула (12,5 см);
  • челична шпатула за полирање (со брусни тапи рабови);
  • груб гранулиран шкурка;
  • чиста сува крпа;
  • широка боја лента.

На почетокот на работа се стави еден мал дел од гипс, земајќи го од голема главен резервоар, во една мала реклама (бања), со цел подобро да се задржи во рака за време на работа и одвај со шпатула вишокот гипс во бања;

Веднаш започне со примена Venetian штуко со шпатула од горниот агол, произволни брисеви, шпатула држи во акутна агол во однос на ѕидот (приближно 20 *). Не се обидувајте веднаш да го наместите малтерот со дебел слој и на дел од ѕидот со големина поголем од еден метар. Откако (и ова се случува токму пред твоите очи), гипсот ќе се исуши, отстрани претерано големи и груби туберкули, спречувајќи ги да целосно изумираат. По нанесувањето на првиот слој од венецијански декоративен малтер, третираниот ѕид треба да биде видлив.

Ние правиме малку пауза во работата. По истекот на два или четири часа, кога првиот слој од гипс се суши повеќе или помалку (можете да го допрете со рацете), нанесете го следниот, втор слој. Не мора да е истата еднаква апликација како што направивме за првпат, ги пополнуваме оние места каде што ѕидот покажува особено силно. Нанесете го малтерот, свртете ја шпатулата од десно кон лево и од лево надесно и држете го под агол од околу 450.

По еден ден, кога нашиот гипс се исуши доволно добро, неопходно е да се песне ѕидот со помош на голема nazhdachku. Потоа, чистење на градење на прашина формираа нашата гипс, ја бришам површината, а потоа внимателно вшмукани како подот и ѕидовите себе, со користење главата на четката.

Како да го испегла со површина шпатула гипс, држи шпатула низ површината на ѕидот, со што драматично движења убедливо рака, а потоа ја полираме со користење на челик мистрија. На завршена суви површини на малтерот, повлечете неколку пати со остриот раб на шпатула со долги, убедливи движења.

Статии - Современи трендови во украсувањето на ѕидовите - Bauservis

Можете да ги отстраните бојата од ѕидовите на ѕидовите, да го направите тоа многу внимателно и да се обидете да не го расипете прекрасниот венецијански малтер. Ако лентата е тешко одделена, можете да нанесете остра шпатула, пресекувајќи ја нашата лента со боја.

Текстилен малтер

Текстуриран малтер, како и венецијански малтер, се користи за да се постигне декоративен ефект, се применува по обичен гипс и ги завршува завршните работи на ѕидовите. Текстурни малтери доаѓаат во неколку форми и не се само со користење на специфични средства за врзување (цемент, со силиконска смола, акрилна смола, течни калиум стакло), но, исто така, во структурата (крзнено палто, woodworm, јагнешко, гипс-картон боја).

За производство на текстура гипс, потребно е да се подготват специфични алатки: мистрија, груба сунѓер апликатори (текстура ролки), четка или валјак за завршен премаз боја.

Во просториите со мала површина најдобро се гледа фино гранулиран малтер, а во пространи простори е малтер.


При подготовка на површината за нанесување на текстура малтер, потребно е да се отстрани старата боја од ѕидовите, да се израмни и да се нанесе прајмер и антифунгални средство.

Текстуриран малтер се нанесува од горниот агол на ѕидот, обработувајќи во исто време површината на не повеќе од два метри. Подготвениот раствор се применува од мистрија, како што велат, со еден удар, а потоа израмнат. За да го направите рељефот, користете груб сунѓер или, ако сакате, текстура ролери. Ова треба да се направи брзо, а потоа, кога растворот со малтер штотуку се нанесува, сè уште не е сува, постојано навлажнувајќи го ролерот со вода.

Со цел шевовите да бидат незабележливи, рабовите на третираната област треба да изгледаат како да се искинати. Обработете ја следната (соседната) област, истата е иста, примена на дел од решението и израмнување. При преминување на границите на третираните области, посебно внимание треба да се посвети на зглобот.

Така, целата површина на ѕидот се третира. По два дена, осигурувајќи дека растворот се суши, површината на ѕидот се третира со нанесен текстуриран малтер, шкурка. Движењата за време на обработката мора да бидат лесни и практично бестежински, бидејќи е неопходно да се отстранат само оние честички кои не се фиксирани за време на декорацијата на ѕидот.

На крајот, можете да го насликате ѕидот, уште повеќе да ја потенцирате нејзината текстура, да ја изберете бојата во тонот на целата внатрешност на станот и, се разбира, одредена просторија.

Ако планирате да го измиете ѕидот потоа со нанесен текстуриран малтер, можете да го лекувате со посебен восок. Тоа ќе служи како добра заштита и ќе го продолжи животот на ѕидовите во собата.

Можеби сте заинтересирани за: