Лепило за блокови од пена бетон и гас силикат

  • admin
  • 13 јуни 2013 година
Лепило за блокови од пена бетон и гас силикат

Ако избравте силикат на гас за идната конструкција, треба да знаете за материјалот, без кој е тешко да се замисли изградбата на силикатна структура на гас. Овие материјали се специјални лепила, наменети за сврзување на гас силикат. Во градењето продавници, ова лепило се нарекува лепак за гасни силикатни блокови. Тоа не е само одличен материјал за сврзување, но исто така овозможува долгорочно зачувување на многу својства на гас силикат. Потоа можете да дознаете повеќе за овој лепак.

Најдобрите средства за поставување блокови на гас силикатни, како што покажува практиката, не се наоѓаат во градежниот пазар. Неопходно е да се обрне внимание на обликот на блокови, тие се одликува со висока точност, со тоа се утврдува специфичноста на ѕидарскиот процес. Изгледот на лепилото значително се разликува од појавата на лепило за домаќинство. Основата за гас-силикат лепак е цемент и песок, а по конзистенција е сува мешавина. Исто така, композицијата е дополнета со разни пластификатори, кои обезбедуваат висок квалитет на ѕидарството. Лепак за гас силикат може да биде германски, француски или швајцарски. Ова, исто така, обезбедува висок квалитет. За да се подготви составот, се меша со вода, избирајќи го точниот пропорција. Потребната количина на вода е поединечно за секое лепило во зависност од брендот, па затоа вреди внимателно да ја проучувате наставата, бидејќи големо количество вода значително ќе го намали квалитетот на лепилото.

Употребата на нестандардни прицврстувачки материјал вклучува промени во технологијата на ѕидање. За најважните поенти вреди да се знае на сите, но сите детали се познати само за професионалци. Лепилото мора да се нанесува само на долниот ред, на кој е поставен следниот блок, и страничниот раб на претходниот соседен блок. За да ја врзувате ѕидарот на крајот на ѕидот, треба да се намали блок во блокот во кој ќе биде инсталиран блок нормален на него. Не заборавајте дека треба да се применуваат лепак само од вториот ред на блокови. Поставувањето на првиот ред на гасни силикатни блокови се изведува директно врз темелите на конструкцијата, врската се одвива поради цементни песочни малтери, што овозможува да се отстранат неправилностите и конструктивните дефекти.

Друга предност е слаб силикатни лепак зглобовите, тие се 2-3 мм. Кога се користат други решенија, неговата дебелина е 6-8 мм. Благодарение на ова во собата секогаш ќе биде топло, но за да се постигне овој ефект треба да се свртиме кон професионалци. Високата прецизност на големината на блокот е и минус и плус. Не секој господар ќе може да обезбеди постојана дебелина на споеви. Затоа е многу otvestsvenno дојде до избор на работа, бидејќи лепилото е доволно скапи, а зголемување на дебелината нема да обезбеди изградба издржливост цвест од пукнатини почнуваат да се појавуваат.

Можеби сте заинтересирани за: