Истекување на покривот: причините за протекување, видови на протекување, начини да се елиминираат протекувањето на покривот.

  • admin
  • 20 август 2017 година
Истекување на покривот: причините за протекување, видови на протекување, начини да се елиминираат протекувањето на покривот.

Познато е дека проблемот на протекување покриви може да се соочи со жителите на горните катови на куќите, а живеат во услови намокри покривот на една приватна куќа само непријатно. Протекување на покривот на куќата би значел формирање на влажни дамки и развој во ужасна габа. Се разбира, секој програмер во случај на формирање на протекување, прави максимални напори да се елиминира, се обидува да најде причината и природата на образовниот феномен.

Видови на протекување на покривот

Тип на истекување покрив зависи од сезонски врнежи, така што тие се разликуваат во дожд, снег и треперењето истекување не се поврзани со врнежи од дожд.

IMG_4731

Прашај дека главната причина за било каков вид на покривот протекување се смета за деформација на база, за откривање povlokshuyu зглобовите, формирање на секое откривање фрактура и намалување зглобовите. Овој процес е типичен за рамни покриви со стагнација на вода и седименти.

Истекување на дождовница   се случуваат по врнежи, затоа е неопходно да се спречи овој вид истекување на крајот од врнежите.

7-1-

Снегот протекува   се јавуваат директно во процесот на топење на снегот во пролетта на покривот. Во процесот на топење на снег вклучени одмрзнување, блокирање на природниот тек на топи вода, е особено важно кога снегот истекување дефект олук.

Krovlya_Primer_defektov_myagkoy_krovli-3

Блескав тип на истекување   не се поврзани со врнежите, и зависи од присуството на microcracks во кров, изолација создавање мокрење и покривот обложување и предизвикува нарушувања редење технологија - мала ширина заштитни структури престилки и чадори, долината, лоши ѕидарски парапети.

Покрив покрив, видови

Тип на кров, кој е под влијание на фактори покрив фрактура, е почетна точка на причините за протекување. Не постои сомнеж дека меките рубероидни ролери се краткотрајни. Посигурен материјал е валани премази, кои имаат полимер компонента.

Како да се покрие-покривот-рубероид-со-раце3-600x385

компонента на полимерот во форма на стаклени влакна дава еластичност на премачкување, и повеќеслојни покриви уред пита - квалитет. Најмногу ветува покривни облоги се битумен-полимерни материјали со не-гнили основа - кит и мембрани.

покривни мастики и мембрани

Покривни мастики се дисперзивни материјали со одреден тип на врзувачки филер: битумен-полимер, гума, битуминозен и битуминозен. За да се создаде мастило за покривање, се употребуваат фиброзни и правливи полнила со одреден степен на отпорност на топлина. Целесообразноста за користење на хидроизолациони мастики е опишана во http://svouimirukami.ru/articles/chto-takoe-krovelnaya-mastika-pravila-naneseniya-krovelnoj-mastiki.html

948480ce26c38edbd506dabb47321eea

Сепак, пред да користите било кој кров, не боли да ја разберат причината за протекување.

Но, посебно почит за програмери кои се грижат за интегритетот на покривот, користете покривни мембрани - еден или повеќеслоен, поставен на кровот самолеплив слој.

очистка-криш

Зошто има протекување на покривот

Причините за појавата на феноменот се истекување, и тешко е да се симулира процесот. Секоја кровна покривка, идеално, треба да обезбеди континуирана хидроизолација. Кога стегање покриви технологија и простор, како и преземање на грешки "проблематични" покривот простор може да се смета за процесот на формирање на истекување на гас.

full_xVctN3pD

проблематични места на покривот

Проблемите со покривните елементи се местата каде што покривот се приклучува на цевките и ѕидовите, парапетите и другите вертикални структури, како и во долините. Причините за протекување се:

  • депресија на вертикалните зглобови на зглобовите
  • механички оштетување на интегритетот на облогата.

Причините и проблематичните области на покривот може да предизвикаат протекување на големи и итни ситуации. Навремено се поставува прашањето: "Како да откриеме истекување на покривот на време".

02_22

Корисни совети

Дијагностичка точност проучува протекување не може да се замисли без специјална опрема - инфрацрвена камера скенирање на монитор кој графички е претставена на техничката состојба на покривот и неговите компоненти во студијата. Анализа на податоци и откриени истекување дрвени скелиња, вода и топлина изолација се утврди природата и износот на истекување на реставрација и поправка работа.

21

Начини за отстранување на истекување на покривот

Процесот на елиминирање на протекување започнува со преглед на покривот.

кровна инспекција

Првичната визуелна инспекција на покривот е направена од внатре, со цел да се детектираат видливи дефекти во таванот и проценката на штетата.

Со незначително истекување, покривот и покривниот простор се проверуваат од таванот, проверка на состојбата на сплавовите, електричните жици и подот.

RgVzH6lt

Потоа одат на истражување на надворешниот покрив, почнувајќи од скејт-елементот, нејзиниот интегритет и хидроизолација и слегувањето. Посебно внимание треба да се посвети на испитување на долината, долниот слој на капакот и корнеарната плоча. Се препорачува да се идентификуваат дупки, вдлабнатини, оштетени и отечени.

Откако ќе ги утврди сите откриени дефекти на покривот и одводните води, можно е да се започне со нивно отстранување.

82f8e192ab99206de36a439cd2b8f9d8

Корисни совети

Потсетиме дека експертите можат да обезбедат техничка проценка на истекување. Врз основа на акт на инспекција, се врши стручен заклучок и препораки за избор на метод за поправка на различни видови покриви.

начини за поправка на плочки покрив

Најчеста причина за истекување на керамички плочки се пукнатините на плочките, прекин на хидроизолација помеѓу решетките во површините за фиксирање на плочки. Проблематично место е покривот на покривот и местото на докинг со цевките. Смена на проблеми: отстранување на стара хидроизолација и уништени плочки. Зајакнување на точки за фиксирање на плочки.

img_0129_s

поправка на метал

Главната грешка што доведе до протекување во металниот покрив се сметаше за лоши фиксирачки завртки, механички оштетувања при чистење и присуство на јаз меѓу монтажните делови. Проблем места   - калапниот елемент и уништувањето на гумените потпетици на завртката за самопреслушување.

Истекување? Брза поправка на "Течниот покрив" тука.

поправка на одвод на вода

А скршени одвод може да се случи поради отворање врски, промени во падина цевка запушена мозоци линии и формирање на пукнатини во вратот или одмрзнување.

9679417

Тука, најефективното средство е http://svouimirukami.ru/articles/teplyj-vodostok-chto-eto-takoe-elementy-teplogo-vodostoka-pravila-montazha-teplogo-vodostoka.html

Можеби сте заинтересирани за:

Што е AstraTech - течна топлинска изолација, висококвалитетен и безбеден материјал. Каде да аплицирате ...
Како да се направи лажен прозорец: прозорец со врзивно средство, фалсификат на прозорец, прозорец со осветлување, LED f ...
Како да ги залепиш на стакло ѕид за сликарство, лепило потрошувачка за фиберглас, како да се наслика фиберглас?
Современи електрични камини: електричен камин со ефект на пламен, електрични камини во внатрешноста со слика.