Дизајнирање и инсталирање на улица камина на парцела со свои раце

  • admin
  • 16 март 2015 година
Дизајнирање и инсталирање на улица камина на парцела со свои раце

Едноставните дизајни на отворени камини се подобри во нивните способности на постоечките печки. На отворено огниште е скара, скара, и тандер во комбинација. Сега сочното ќебапи или месо со мирис на Џек Даниелс, како и печен ананас, може да се готват на парцелата. За да го направите ова, многу малку: дизајн и инсталирање на огниште со свои раце!

Епидемија на отворено

Секое спомнување на камини создава во имагинацијата масивна конструкција со оџак со импресивни димензии и уредно свиткани колички.

2

Традиционалните камини, кои се наоѓаат во приватни куќи, се извор на топлина и главен елемент на дизајнот на ентериер. За разлика од "дома" камини, "улица" верзии се разликуваат конструктивно и надворешно.

ulichnye_kamyny002

Компактен огниште на уличен камин може да ги извршува функциите на скара или кафеана, како и скара или скара. И има нови дизајни на огништето, успешно комбинирање на функциите на tandyr и скара. Листата на предностите на камин кој се наоѓа на парцелата може да се дополни.

119

Постои едно нешто што ги обединува уличните камини: стилскоста, модерноста, практичноста и мултифункционалноста.

Кои се атрактивните оџаци на отворено, и како можат да бидат изградени самостојно?

Отворен камин: скара, скара или скара?

За почеток, отворено огниште ви овозможува да се готви вкусни и омилени јадења: шишиња ќебапи, колбаси, pilaf и многу други јадења кои го одбележуваат вкус пупки за време на готвењето.

шашлик

Дизајнот и дизајните на камини на отворено се дизајнирани за стационарни и преносливи видови. Можете да поставите камини практично насекаде во територијата на локацијата и вилата. Главната работа е да се избере рамна и ниска ветерна платформа. Наједноставната верзија на каминот може да биде мало огниште, кое е украсено и стилизирано на неопходен начин.

pech-barbiku-bali-b

Повеќе цврсти конструкции на отворен камин може да послужи како продолжување на камен или тула ограда, а исто така имаат покрив како белведер. Камини може да се прилагодат за работа со дрво, јаглен, течно гориво или природен гас. За разлика од градината печка, уличен камин е дизајниран за да даде "пријатна" атмосфера на релаксација.

km6-460x535

За уличен камин се карактеризира со отсуство на посебна скара дизајнирана за печење на јаглен. Затоа, дизајнот на уличен камин е многу лесен.

arsen-3

Структурно, скара или уличен скара камин личат на камин со печка оддел кој се наоѓа на ниво на појас на лицето. Сепак, позајмен дизајн на камина на отворено камин вклучува опремување со разни апарати за печење на јаглен, карактеристика, сепак, за скара или скара.

Слика 6

Новина на улични скари е know-how - шпорет за подготвување сочни јадења.

Постојат стационарни и преносливи улични камини.

Дизајн и монтажа на стационарно отворено огниште

дизајн и дизајн на стационарно отворено огниште

Класичниот дизајн на улична камина е сличен на дизајнот на домашните камини и се состои од следниве елементи:

• основа

• ложиште

• кутија за чад.

Shema-konstrukcii-kamina-i-sootnoshenie-ego-jelementov

Секој проект и цртежи на улични камини имаат главни димензии, кои вклучуваат:

• Димензии на порталот (прозорец за камини) и неговата површина

• димензии на површината на пресек, површина и висина на цевката.

Потсетете се дека овие параметри не треба да се занемарат, бидејќи изведбата на огништето зависи од нив, инаку ќе се обезбеди чад од огништето.

km5

фондации

Материјали за извршување на уличното огниште, а тоа е камен и тула, бараат солидна основа, која служи како основа на структурата. Фондацијата не смее да се разбуди под тежината на конструкцијата и мора да ја издржи тежината на другите елементи.

km7

За стационарни улични дрвени камини, најбараната е лентата основа. Ерекцијата на лентата основа се изведува на традиционален начин.

оган-перка

Пожарникарот на отворено камин ги одредува главните димензии: ширина, висина и длабочина.

kladka

Креаторите и дизајнерите на камини обезбедија избор за пожарот: тоа би било интензивно горење на сува огревно дрво или мало тлеење на јаглен.

Сложената форма на печката претпоставува точна пресметка на аголот на наклон на ѕидовите:

• Заден ѕид - 20 °

• странични ѕидови - 45 °

• задниот ѕид е наклонет на 1/3 од сопствената висина.

Концентрацијата на топлинска енергија се должи на наклонот на ѕидовите на печката.

кадка-камина

чад замка

Чадната кутија на надворешниот камин е скратена пирамида, чии ѕидови се направени со наклон од 30 степени. Внатрешната површина на чадната кутија треба да има мазна површина, обезбедувајќи слободен проток на чад, саѓи и саѓи.

91522e

Не вреди да се запамети дека соодносот на областа од делот "оџак" - "печка" треба да биде во опсег: од 1: 8 до 1:15. За да се обезбеди добар нацрт, должината на оџакот мора да ја надмине должината на каналите на печката.

km8

 

Како да се направи стационарно отворено огниште со свои раце

Изработката и инсталирањето на уличен камин изработен од тули ќе се состои од следните фази:

• избор на дизајн и материјал за производство

• инсталација на фондацијата

• ѕидари од огноотпорни куќи од огноотпорни тули

• базалт картон помеѓу ложиштето и обложување

• дизајн на портлетот

• Џемпер поставата

• Проверка на нацртот на камина печка

• поставување чад кутија и оџак

• инсталација на оџак

• декорација на огништето.

km9

За поставување на стационарно огниште на улица, предност треба да им се даде на контејнери од контејнери за печки, кои се прекриени со пена. Најважниот момент е ѕидарскиот процес, кој започнува со инсталирање на цврста рамнина на цврста тула.

km10

Ние нема да го криеме фактот дека инсталацијата и инсталацијата на стационарна огниште оградата е долг и одземаат многу време процес, кој ќе биде во комбинација со материјални набавки, ѕидарски и завршни работи. Секако, за да има простор за рекреација да има презентиран изглед, нема да биде доволно. Затоа, поедноставна верзија може да биде инсталирање на пренослив огниште.

Grill_5

Дизајн и инсталација на пренослив надворешен камин

И, конечно, модерна практична верзија на уличен камин може да се нарече пренослива верзија, имено европските "пожарни јами". Дизајнот на преносливиот камин е сад на стабилни ниски нозе. Преносливиот огниште е затворен со капак - решетка која не дозволува пепел и искри да летаат настрана.

224e84

За инсталација на преносливо огниште, нема потреба да создавате дополнителни сајтови или моќна основа, а уште повеќе да подигнувате и инсталирате чад кутија. Можете да инсталирате пренослив камин на кое било ниво.

113

Ако сакате, преносливиот огниште може да се претвори во мангал или скара. Инсталација на градина камина скара се врши независно од елементите и празни места, совршено парење едни со други во жлебови. Ова е прикажано на видеото.

Може да бидат заинтересирани: