Евро-ограда, што е тоа, видови на евро-ограда, ограда од европаин

 • admin
 • 17 октомври 2016 година
Евро-ограда, што е тоа, видови на евро-ограда, ограда од европаин

Порано или подоцна, сите сопственици на приватни куќи се замолени да ја сменат оградата. Ако глуво опција е соодветна на границата со соседните локации, тогаш дел од палисадата свртена кон улицата или оградата сака да се направи помалку гломазна. За овие цели, можете да го користите еврото оградата. За тоа каква големина е овој материјал и како да ја инсталираме оградата сама по себе ќе кажам во оваа статија.

Производство на евро-огради

До денес, пазарот за градежни материјали постојано се ажурира.

До неодамна, металните подови биле користени за уредот на огради. Но, сега тој се наметнува од пазарот со метален спас кој ви овозможува да креирате убава ограда од различни бои и форми.


Тоа е бар од галванизирано железо со декоративен полимерски слој, кој служи како дополнителна заштита. Производството на овој материјал на специјални машини, целиот процес е автоматизиран.

Метална ограда

Како и секој друг материјал, оградата на еврото има голем број на предности:

 1. Практичност  во споредба со дрвениот аналог не е предмет на уништување под влијание на климатски фактори, а исто така нема да изгние. Има погоден и едноставен систем за фиксирање. Исто така, материјалот е лесен и лесен за употреба. Исто така, на еврото оградата не бара сликарство, за разлика од дрвениот.
 2. Трајност. Оградата на евро-оградата ќе трае најмалку 20 години. Ако го следите и реставрирате оштетување на боја на време, тогаш овој период значително ќе се зголеми.
 3. Сила. Овој материјал совршено го издржува не само товарот на ветерот, може да се постави систем за улично осветлување или видео надзор.

Нема негативни квалитети за овој материјал. Избирајќи го за вашата ограда, ќе добиете издржлив и атрактивен покритие.

barrera_80_2

еврото количка метал

Материјал е направен од метал со боја. Техничките можности ви овозможуваат да произведувате делови од различни форми. До денес, постојат следниве видови на ограда:
БАРРЕРА  - направени од челичен лим со дебелина од околу 5 мм. Таа е обложена со специјално соединение, чии компоненти се алуминиум, цинк и силициум. Овој слој обезбедува стабилен анти-корозивен ефект. На продажба тоа е претставено со широк модел веднаш до полиестерско прскање и боени. Затоа, овој профил е отпорен на двете временски удари и механички оштетувања.

barrera_profil

НОВА - лентите имаат шеснаесет затегнувачи и тркалачки рабови. Кои, можете да го одржувате интегритетот на материјалот за време на транспортот и безбедноста при инсталирање на оградата. Интересен дизајн и широк избор на бои ќе му угодат на секој купувач. Исто така, постои модел на овој профил со боење за природно дрво. Оградата од оваа евро-ограда ќе стане украс на страницата.

1393291936_dubchtaketnik

ECONOVA  - Најекономична опција. За разлика од претходниот модел има дванаесет вбризгувачи. Во сечењето, лентата е слична на трапезот. Висината на лентата е 19 мм, а нејзината должина е 100 мм. Заштитниот слој може да се нанесува и од едната страна и од двете страни. Однадвор, ремените можат да бидат мат или сјајни. Овој тип на ограда совршено се совпаѓа со див камен или тула, и ви овозможува да креирате интересни за своите стилски огради.

нова-шема

UNIX  - оградата на еврото се произведува со метод на ладно валање, и има 16 затегнувачи. Цинк слој сигурно ќе ја заштити оградата од расипување. Овој модел со право се смета за лидер на домашниот пазар. Европскиот дизајн и богата шема на бои привлекуваат потрошувачи.

2e2843e2ade511d88df42c8a44a73c77_XL

Светло - М  - како што наведува името, ова е најлесниот модел. Ширината на една лента е 70 мм. Материјалот е покриен со нов состав, кој беше развиен од страна на англиски метал загриженост. Таа ги надминува стандардните облоги со неколку пати. Прекрасниот изглед и леснотија на материјалот го прават популарен и со сопствениците на вилата и приватните домаќинства.

20150407_162848

М, и П - облик  - овие видови се добиваат со методот на профилирање. Ширината на лентата е 100 мм. Боите на производот можат да бидат избрани од каталогот, и тие постојано се надополнуваат. Неодамна се појавија следните опции за боја:

 • темно дрво;
 • светло дрво;
 • антички даб.

Сите опции за обложување се издржливи и со висок квалитет. Дозволете да креирате ограда од индивидуален дизајн. Решетките ги имаат следните опции за надморска височина:

 • 1.5 m;
 • 1,8 m;
 • 2 м.

Ова ќе создаде и висока и сигурна ограда, како и оградување на палисадата.

234409306_w640_h640_00000psngk679rach5067

димензии на количка во евра

Евра количка е индустриски произведена на специјални машини. Затоа, неговите димензии се јасно дефинирани. Ширината на оградата може да варира од 70 до 170 мм. Висината на летвите е главно од три вида:

 • 1500 mm;
 • 1800 mm;
 • 2000 мм.

Се разбира, ако го контактирате производителот, може да го направите материјалот според поединечните парчиња. Стандардните параметри исто така ви овозможуваат да креирате ограда за различни цели.

профили

цена на количка во евра

Цената зависи од многу индикатори:

 • висина на оградата;
 • слој;
 • боја и начин на сликање;
 • профил, итн.

Затоа, може да варира од 70 до 250 рубли по глава. Исто така во продажба често може да се исполнат готови делови за ограда, нивната цена е еднаква на 3-8 илјади рубли. Неговата цена зависи од големината и дизајнот. Колку подолго е неговата должина и повеќе интересна форма, толку повеќе цената на готовиот производ.

Ограда од евро-оградата

Оградата на еврозоната изгледа сигурна и атрактивна. Оваа ограда е лесно и брзо инсталирана. Можете да ги инсталирате лентите на два начина:

 • во еден ред;
 • во шема шаблон.

Во првиот случај, конструкцијата е полесна, благодарение на празнините помеѓу решетките за огради. Во вториот случај, оградата ќе биде цврста.

78999057404d84d6521 shtaketnik0

Исто така, оградата може да се направи во следните варијанти:

 1. исправен;
 2. бран со висина од 50 и 25 мм;
 3. двоен бран.

Овие решенија за дизајн изгледаат многу убаво и се избираат во зависност од архитектурата на куќата за да го надополнат целиот ансамбл.

78999057404d84d6521

инсталација на огради

Можете да направите ограда од метална ограда со свои раце. Ова ќе бара следнава листа на материјали и алатки:

 • столбови и профилна цевка со квадратна секција;
 • попречно заостанува;
 • лопата или рачна вежба;
 • рулет;
 • ниво;
 • буквар и боја за столбови;
 • цемент, песок и кршен камен за монтажа на столбови.

Пред да почнете да работите, измерете ја површината и направете разредување. Најдобро е да има столбови на растојание од 1,5-2 м и повеќе. По селектирајте, одете до главните дела.
Инсталирајте ги столбовите.  За ова, ние направиме јами со лопата или рачна вежба на длабочина од 50 - 60 cm. Потоа ги поставуваме столбовите во жлебовите и ги израмнуваме според нивото. Потоа направете мешавина од цемент, песок и чакал и пополнете ги со јами.
Монтирање на заостанувањето.  Откако растворот е зголемен, неопходно е да се поправи на заостанатите столбови со заварување. И горниот дел треба да се наоѓа на 20-30 см од врвот на колоната, а долниот од 40 см од нивото на земјата. Потоа произведуваме фиксирање на профилната цевка, на која ќе се монтира оградата. После тоа, ние го покриваме дизајнот со прајмер, а по сушењето го насликаме под бојата на избраната евро-ограда.
Монтирање на оградата.  Прво, треба да одберете како да го поправите профилот (директно или шах). Ако сте се населиле на директен распоред на материјалот, мора строго да го набљудувате растојанието помеѓу решетките во 2-5 см. Тоа зависи од тоа колку е добар оградата. Тоа е целата ограда е подготвена. Целиот процес не е толку комплициран и одзема многу време. Во сите - мора внимателно да се подготви.

evroshtaketnik1

Написот ја опишува евро-оградата. Дадени се примери за видовите материјали и нивната цена. Користејќи го советот на статијата, можете лесно да го подигнете потребниот материјал. Исто така, можете да одлучите за дизајнот на идната ограда и да го изградите сами. Успешна работа.

Можеби сте заинтересирани за: