Одбор со плута на ѕид, плута како изолација на бучава.

 • admin
 • 30 октомври 2016 година
Одбор со плута на ѕид, плута како изолација на бучава.

Отпуштен пред половина век од едно шише со старо добро Брунилде димензионирање плута од брундиси беше добра волшебница. "Што сакаш?" Плута позадина во дневната соба, оваа минута! "- Некаде па беше поставен почетокот на употребата на плута премази. Денес, декорацијата на ѕидовите со плута е насока која брзо се развива во дизајнот на ентериерот. Способноста за обложување на плута за декорирање е одлична!

Плута покривка, тајна апликација

Во современиот градежен свет на завршни материјали, актуелните материјали се релевантни, меѓу кои покривот од плута особено привлекува внимание. Единственоста на примената на материјалот во леснотијата, цврстината и непропустливоста на кората на плута.

p3

Како претставник на благороден природен материјал, плута лесно може да се обработи, наслика или нијансира.

Плута покривот е безбедно да се користи за завршување на ѕидови, подни и тавани. Плута покритие за ѕидовите на внатрешноста на секоја соба дава оригинален дизајн и чудна атмосфера.

916

Со оглед на фотографијата на познатите ѕидни облоги од плута, можно е, дури и ако сакате, да ја почувствувате густината на текстот од плута, која зрачи топлина и спокојство.

Потсетиме дека предностите од ѕидните материјали од плута се:

 • бучава доказ својства на приклучок обезбедување на апсорпција на звукот од 0.1 до 0.25 dw и термичка отпорност од 0,0572 до 0,083 м2 / w
 • издржливост, отпорност на вода и издржливост
 • леснотија на транспортот и инсталацијата
 • достапен монтажен материјал (лепило).

запечатени плута

Површината на слојот од плута има ублажувачки ефект, со исклучок на појавата на отпечатоци и траги од ефектот, а природната компонента гарантира отсуство на габична микрофлора.

Покрај тоа, сакам да ја забележам практичноста на позадината од плута и дрво, понудена од производителот во форма на удобен премаз.

718

Каде да се користат ѕидни облоги од плута

Плута материјал од производителот се користи за создавање на декоративни и завршни елементи:

 • плута ролна позадина и ѕидни плочки
 • подна покривка и плута ламинат
 • сите круг пруска иверица
 • мебел од плута.

suggestg3

Дизајнерите забележаа дека плута за ѕидови е пријателски материјал кој може да се комбинира со дрво, ламинат и позадина. Затоа, во внатрешноста на дневните простории, ходниците, спалните и кујните, облогата се користи во интересни и поволни комбинации и комбинации.

324

Но, треба да се запомни дека цената на ѕидната обвивка од плута е висока. Затоа, изборот на избор ги диктира постојните видови на обложување за ѕидови.

probkovye-oboi-v-interere-16

Според технологијата на производство, облогата е поделена на без главните производи и плута врз основа на хартија. Без главните премази се произведуваат со технологија на топла вакуумска пресување со метод на синтерување трошки од дрво од плута со ослободување на лепила.

1364773

Видови на ѕидни облоги од плута

Плута покрива се поделени во следниве видови: декоративни и технички. На декоративни типови се:

 • подот плута со заклучување и лепење метод на поставување
 • ѕиден приклучок за завршна обработка на ѕид, обезбеден од производителот во форма на позадина, панели и листови.

Постојат декоративни ѕидни покривки од техничка до густина и присуство на релјефна шема.

africaardeco-13

декоративна плута

Првата употреба на плута беше искористена за да се создаде покривка на подот, но дизајнерот и занаетчиите успешно пронајдоа нова апликација во мебел и додатоци. Но, посебно почит од програмерите добија ролна слој за ѕидовите. Плочата за пруга за ѕидови се снабдува од производителот во долги боровини до 10 m.

Divina_Cork_Walls_2

Декоративни ѕидни облоги, сите овие тропики, Хаваи и Фиоди, имаат практични димензии на инсталација од 600x300 mm со дебелина од 3 mm материјал со надворешен заштитен слој од восок или лак.

probkovye-oboi-17-450x316

Плута декоративни премази, исто така, може да се претстави во форма на плочи и течност плута, се состои од мешавина од акрилик и трошка. Слично на другите обвивки од плута, течниот приклучок совршено се вклопува на површината на ѕидовите, вршејќи ги функциите на звучна и топлинска изолација.

prrr1

плута покрие технички

Техничкиот приклучок се користи како помошен материјал, кој истовремено ги обезбедува функциите на подлогата и топлинската и звучната изолација. Се разбира, разликата во цената помеѓу декоративната и техничката плута јасно кажува кои дополнителни квалитети ќе ги добиете за време на инсталацијата.

sughg

Да речеме дека не постои релјефна шема на површината на ролната позадина, па инсталацијата се состои во подготовка на позадина ленти и лепење нив. Лепилото за плута за ѕидови избира посебно, наменето за работа со тежок густ материјал.

Слика 1 Лепило

Како да поставите слој на ѕид

На било кој производител на плута од плакарот прикачуваат инструкции за етикетите од кои можете да го одредите типот на лепак што се користи и како да го намалите ролетот. Пред почетокот на слојот од плута, основата е заземјувана и подготвена.

119-Kak-pravilno-kleit-probkovie-oboi

Крпаните или панелите на капакот од плута се прилепуваат на претходно обележаниот ѕид. Адхезивниот раствор се нанесува директно на ѕидот со валјак и врз слој од плута. Покријте нежно нанесете ја на работната површина на ѕидот и наместете ја локацијата.

119-Kak-pravilno-kleit-probkovie-oboi-1

Потоа плочка или ткаенина е измазнета со валјак. Сунѓерите меѓу залепени парчиња од обвивката исто така се измазнуваат со валани ролери. Во неповолно за лепење места (агли) листови или панели не се силно притисната, туку внимателно смачкана, со исклучок на распаѓање на обвивката од плута.

Лепилото се нанесува со поврзувачка гледарка над површината на обвивката без недостасување. Вишокот раствор за лепак се отстранува за време на процесот на лепење.

Важно детални информации за лепење на премази се ставаат во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: