Трпезариска маса во станот, како да се направи вистинскиот избор

  • admin
  • 02 јануари 2014 година
Трпезариска маса во станот, како да се направи вистинскиот избор

Неопходен атрибут на модерна кујна е трпезариска маса. Универзално признатите вечери на трпезариски маси со дрвени врвови почнуваат да толкуваат повеќе мобилни модели на трансформатори. Сепак, со цел да се избере трпезариска маса, постојат многу фактори кои треба да се разгледаат, меѓу кои удобноста и функционалноста може безбедно да се нарекуваат.

Местото на состанокот не може да се промени

Во секое семејство и секој стан има "место за состаноци" кое не може да се смени. Ова е трпеза, молчи сведок на семејните радости и таги, состаноци и разделби.

hotel_ogessa_023

На трпезата се донесуваат стратешки важни одлуки и се разгледуваат грандиозните планови за иднината. Ако не сте купиле трпезариска маса во стан, треба да се брзате да го направите вистинскиот избор.
  При изборот на трпезариска маса, неопходно е да се земат предвид таквите параметри:
  • практичност
  • Функционалност
  • стилски и атрактивен изглед
  • Достапна цена.

28_0_0

 

Форми на трпезариски маси

Традиционално, трпезариската маса има точна геометриска форма:
  • Правоаголна
  • квадрат
  • Овални
  • Тркалезна.

11731883e48040a2c6ba0fcb747a6f32

Ова геометрија и димензии овозможуваат да има маса за јадење по ѕидот, во средината или во аголот на кујната или дневна соба.
  Тоа може да биде безбедно да се припише правоаголни и квадратни облик на масички на класичниот група, згора на тоа, дека таквата форма на табели за да може лесно да се комбинираат една на друга маса. Правоаголни или квадратни маси изгледаат одлично ако се наоѓаат во близина на ѕид или во центарот на собата.
  Овална трпезариска маса или круг ви овозможува полесно да ги поставите гостите, создавајќи неверојатна атмосфера на "круг" табелата.

Како да планирате трпезариска маса

Главниот критериум кој влијае на изборот на обликот и дизајнот на трпезариската маса е општ стил на просторијата. Во согласност со стилот на постојната внатрешност и главниот елемент - трпезариска маса, изберете други елементи.

1374837111_obedennye-stoly-foto

Примарната фактор кој влијае на уредување на мебел во кујната или во дневната соба е со големина на трпезариска маса. Трпезата не треба да зазема голема површина од кујната. Во исто време, неколку луѓе можат да седат на масата. Основни параметри на седиште за едно лице: ширина до 60 см, длабочина до 40 см.

4BB

Се разбира, овие параметри не се догма, главната работа е дека лицето на трпезата е пријатно.
  Релативната големина на соба може да биде точна до пресмета вкупната површина на локацијата на маса и столчиња. Неопходно е да се земе во предвид локација за стол, кој не смее да лежи врз површината на маса или други предмети на кујна за внатрешни работи.

3782_0

Поволна опција за маси сместување, простор за заштеда на кујната или дневна соба, можете да се јавите на кабриолет трпезариска маса и подвижна маса.
Трансформатори трпезарии маси се конвенционално поделени во неколку видови:
  • "книга"
  • табела со јазичиња
  • маса со "крилја".

75519

Масички трансформатори во здипли позиција е многу удобно, заедничкиот половини countertops експлицитни, на истиот простор за јазичиња потреба дополнително складирање.
  маса дизајн трансформатор ручек со систем за пролет трансформација овозможува да се зголеми просторот на површината на масата е лесно и брзо, како резултат на развојот и стигнале работна површина.

маса-транс-1200x900

Авторски наредени трансформација на системот за неколку минути да се претвори обична, на прв поглед, трпезариска маса во благороднички банкет маса.

Дизајн на трпезариска маса

countertop

Без оглед на обликот на масата, главниот елемент на табелата е врвот на масата. При изборот на квалитетот на материјалот од кој се прави масата, секогаш е потребно да се обрне внимание. Најпосакуваната варијанта на материјалот е дрво.

1374837013_grand2

Врвот направен од цврсто дрво со висока густина на дрво е издржлив и издржлив материјал. Сепак, маси и маси за јадење круг или правоаголни е скапо лекување. Затоа, добра опција може да се нарече countertops од MDF одбори, покриени со дрво. Фурнир изработен од силно дрво совршено ќе го заштитува горниот дел од масата од неизбежни механички удари или оштетувања.

840242887

Стакло countertops, направени од ударот отпорни на стакло, во дизајнот на трпезариска маса секогаш да предизвика вистинска радост и внимание. Потсетиме дека стакло мебел и трпезариска маса врвот не беше исклучок, го исполнува просторот простор воздушеста и се зголемува во кујната или дневна соба.

1374863914_11

При изборот на стакло трпезариска маса, треба да се обрне внимание на квалитетот на масата. Класичниот изглед и добар квалитет на конструкцијата е прикачен на фалсификувани нозе и пресеци изработени од метал. Оваа неочекувана комбинација на стакло и метал ја нагласува важноста на таков победнички сојуз.
  Важен елемент на трпезариската маса се нозете и пресеците.

нозе и кросови

Нозете на маса за јадење се суштински елемент на дизајнот. Неправилно избраните нозе може да предизвикаат непријатност за седиштето на масата. Ако погодок поврзување нозете на маса (страничен бар) се наоѓа во непосредна близина на глуждовите седи, тоа би можело да биде можно да се наштети на ногата.

phoca_thumb_l_stol_obedenniy

Премногу широк цар, исто така, може да предизвика повреда на нозете на лице што седи на маса. На трпезариска маса треба да се обезбеди местоположбата на местото за две нозе.
  Идеална варијанта на нозете и crossbeams е табела со четири нозе и едно или две централни раце.

1827

Различни видови дрва се разликуваат во боја, текстура и механички својства, кои влијаат на употребливоста и оперативниот период на трпезариската маса. Избор на модел на трпезариска маса што треба да го испитате. Завршувањето на countertop мора да биде од висок квалитет без видливи пукнатини и chipping, а исто така, овозможува или цепнатинки.

d2013-2

Внимателно проверете ги внатрешните рабови на countertop, местото на прицврстување на нозете и crossbeams. Дизајнот на трпезариска маса треба да биде различен П и атрактивни пати, бидејќи мебел за кујни и соби е направена во станот често.

Наједноставната правоаголна трпезариска маса може да се направи со рака.

Можеби сте заинтересирани за: