Кварцниот грејач во куќата, кој треба да се избере, како да се користи правилно

  • admin
  • 07-Mar-2016
Кварцниот грејач во куќата, кој треба да се избере, како да се користи правилно

Градежниот елемент - тула и нејзините својства се широко користени со максимална корист. Добропознатата сопственост на загреана тула долго време да се откаже од топлина служи како основа за развој на монолитен кварцен грејач. Греењето е неверојатно погодно за употреба и не бара дополнителни мерки за заштита од пожар. Се разбира, ако тоа е правилно инсталирано и правилата за употреба не се повредени.

Друга Брик

Најмногу ветува техничка новина во светот на апаратите за греење во домаќинствата може да се нарече кварцен грејач. Греењето на просторијата со употреба на таков грејач се врши со помош на топлина и електричен грејач.

original_bur_396601__econet_en

Технологијата на греење се заснова на својствата на песок од кварц за да се акумулира топлината и да се испушта за долго време. Ефектот на "топла тула" падна во срцето на програмерите на овој тип грејач. Кварцните домашни грејачи се развиени и воведени, користејќи светилки и грејни елементи во облик на монолитни плочи. Уште една тула во вкупното затоплување на личниот простор за живеење никому не му наштети.

кварцевые-обогреватели-для-дома

Што е кварцен грејач

Кварцните греачи за куќата структурно претставуваат монолитна плоча со вкупна димензија од 600x350x25 mm, тежина до 10 кг. Визуелно грејачот изгледа како цврст панел.

319131552c18

Внатре во уредот има грејач на хром-никел, кој е исполнет со посебен состав од кварцен песок. Грејниот елемент е изолиран, обезбедувајќи одлични перформанси и заштита од пожар. Низа за греење или спирала се наоѓа во внатрешноста на плочата "змија", обезбедувајќи рамномерна дистрибуција на топлина низ целата област.

fg22

Технички спецификации

Техничките карактеристики на кварцниот грејач се следните параметри:

• моќност 0,4 (кВт)

• напон на напојување 220 ± 10% (V)

• Номинална струја 1,8 (А)

• волумен на загреан воздух во просторијата 14-16 (м3)

• температура на зрачење од површината од 95 ° С

• Време на греење - не повеќе од 20 мин.

• Стапка на пад на температурата на површината кога моќта е исклучена 2 степени во минута.

Слика 5

Греењето е опремено со кабел од 1 m долг. Кабелот во незапалива кутија е оценет за работна температура до 190 ° C.

На пример, кварц монолитен грејач теплаково комплетот за испорака има демонтабилен електричен приклучок, кој не е поврзан со базниот кабел за напојување. Тоа е погодно за оние кои ќе се поврзат со кварцен грејач со терморегулатор од свои раце, обединувајќи неколку уреди во систем за греење.

схема-монтажа-кварцевых-обогревателей

Покрај тоа, специјални монтажни загради овозможуваат инсталирање на монолитен квартен грејач во секоја просторија, откако влегол во уредот во дизајнот на ентериерот.

Инсталација на кварцен грејач

Греењето може да се инсталира независно користејќи ги три загради што се испорачуваат во комплетот. Шемата за поврзување, исто така, не предизвикува посебни недоразбирања. Електричната врска се прави со посебен кабел. До 5 грејачи може да се приклучат на едно коло.

шематски-инсталација-грејач

Фазата е завршена со помош на термостат. Монтажата на грејачот на ѕидот се состои од чекорите:

• означување на локацијата на уредот на ѕидот

• Дупчење на дупката за елементот за прицврстување

• Инсталација во серија во ѕидот на штитник, држач и завртка

• поставување на заградите на уредот.

Слика 1 инсталација

Тоа не боли да се запамети дека за 10 квадратни. Се препорачува еден грејач (500 W), за просторија до 15 кв.м. m - два грејачи со капацитет од 400 W, повеќе од 20 квадратни метри. m еден грејач (400 W) се препорачува за секои 7 квадратни метри. м.

Како да изберете грејач

По утврдување на капацитетот на уредот од областа на греење, можете да продолжите со изборот и купувањето. Пожелно е да се купи грејач од производители кои обезбедуваат гаранција за производот: TeplEco и Heat. На површината на индустрискиот грејач не остануваат отпечатоци од допир.

Image 2

Запомнете дека песокот што паѓа од плочата или правливите трошки од марсиско потекло ќе поттикне дека плочата е ракотворби, дури и со препознатливите надворешни знаци на фирмата. Присуството на пасош и гарантен документ се задолжителни. Сертификат за квалитет е обезбеден за серија во еден сет, затоа ве молиме наведете го бројот на серијата.

Слика 4

Како да го користите грејачот правилно

Посета на кабинети на физички процедури во поликлиниката и примање сесии за затоплување на кварц, секогаш обрнувајте внимание на грижата со која медицинската сестра го контролира процесот. Дали мислите дека медицинската сестра се грижи за пациентот да не добива случајно изгореници? Можеби! Но, главната загриженост е да не го надминува времето на кварцниот апарат.

euy5xtrHu6U

Затоа, не е препорачливо да го користите повеќе од 20 минути, кои се вклучени во ограничувањата за греење на грејачот. Исто така, не е препорачливо да го покривате работниот грејач со крпа или суви облеки. Со цел процесот на размена на топлина да биде поефективен на страната на површината на која е инсталиран грејачот, се поставува топловен штит.

fg1

Сите интересни информации за кварцни грејачи се презентирани овде.

Откако ќе го проучувате, можете да го изберете вистинскиот уред.

Квартен грејач во внатрешноста

Кварцниот грејач лесно се вклопува во било кој, дури и многу стилски ентериер на приватна куќа и градски стан. Покрај тоа, оригиналната надворешна обвивка на грејачот не се меша со инсталирање во кујната, дневната соба, студијата или студентскиот дом.

16a8f5c6e715dd531ec326c6dd4884ed

Наведените услови за греење на производителот за еден уред ќе обезбедат топла просторија до 20м3 со висина од 3м.

Елоквентните прегледи на кварцниот грејач сигурно зборуваат за основаноста на грејачот.

37-2

На пример, одговорот на една млада фамилија: "На почетокот на зимата, мојот сопруг и јас одлучивме да купиме термо вентилатор за нашиот еднособен стан. Продавачот-советник препорачува да купи кварцен грејач. За кредибилитет, таа ги вклучи двата уреди. Многу брзо, топлината почна да доаѓа од грејачот, а во текот на 20 минути протокот на топлина беше униформа. Вентилаторот на топлина беше загреан долго време, и кога е исклучен, протокот на топлина брзо се лади. Кварцниот грејач постојано беше во топла состојба, додека го направивме купувањето. За време на тешката зима не се пожаливме за купувањето. "

f52s

Но, врвот на успешен бизнисмен: "Не е лоша аквизиција.

Купив кварц монолитен грејач пред една година. Техничкиот опис е точен. Една мала моќ беше од корист во однос на трошоците за енергија на мојот стан во домот. За денот на работа, потрошувачката на електрична енергија беше околу 2 kW. И ако земете во предвид фактот дека откако се исклучи од мрежата на уредот, тој ја загреа просторијата околу 2 часа, тогаш користа навистина постои ".

kvartsevaya-sistema-obogreva-tepleko_564c99518074a

Можеби сте заинтересирани за: