Лифт во селска куќа е знак на луксуз или неопходност. Видови лифтови во модерна куќа

  • admin
  • 06 јули 2014 година
Лифт во селска куќа е знак на луксуз или неопходност. Видови лифтови во модерна куќа

Погодност на движење во лифтот, барем еднаш, да, се чувствував себеси. Оди во кабината, притиснете едно копче и "Puhhhh!" Веќе сте на потребниот под. Но, дизајните на лифтовите од минатиот век се свртени кон позадината на брилијантните конструкции на селскиот лифт. Што привлекува во моделот на лифтот?

Лифт во приватна куќа не е луксуз, туку превозно средство

Годишниот зголемен комфорт на живеење во селска куќа не престанува да го изненадува инвеститорот. Вчера, многумина знаеја за можноста за инсталирање на селска куќа од соседите, мислејќи на назначувањето и потребата за инсталација, искрено со оглед на вложување знак на луксуз.

masperocascinarubina005

Сепак, разумот во корист на инсталирање на лифтот, станува оправдано ако куќата е населена од постари лица или луѓе со ограничена функција на независно движење. Модерните модели на лифтови во приватни куќи не се разликуваат од јавните лифтови во повеќекатните згради. Иако, сепак, се разликуваат во удобноста на управување и гаранција за безбедно движење.

f_8637925591365607717

Напротив, тоа е атрактивен и стилски дизајн, беспрекорна функционалност на опремата со мала големина. Европскиот квалитет на опремата за лифтови ви овозможува да го адаптирате во простории со ограничен простор. Брзо растечката побарувачка за лични лифтови служеше и создаде услови за индивидуален дизајн и сериско производство на лифтовата опрема на различни модели. Купи лифт во приватна куќа значи да се здобие со практична опрема, а искрено, удобно средство за транспорт.

Слика 22

Кој е дизајнот на селскиот лифт

Изградбата на лифтовите е произведена од страна на индустријата со стандардни димензии. Изградбата се состои од шахта за лифт и сама лифт, која е вградена кабина.

лифт вратило

Минималните барања за шахтата на лифтот се: висината на горните катови изнесува 2250 m, технолошката јама е 120 mm.

liftovaya_shahta_600_auto
  За да инсталирате лифт во приватна куќа ќе ви требаат:
  • 2.5 m слободен простор нагоре
  • 1,5 кв.м. слободен простор
  • 0.2 м долу дома.
Лифтовата оска е вертикален простор наменет за движење на кабината и инсталација на опрема за лифт. Димензии на лифт вратило во однос на 1,5x1,5 метри без понатамошно модификација на просторот за опрема. Лифтовата оска е предвидена при дизајнирање на куќа, правејќи ги потребните пресметки за поставување армиран бетон или рудник од тули.

Колибата лифт може да се инсталира следниве опции:
  • во мртва оска
  • во стаклена метална рамка.
  Опцијата за поставување на лифтот во слепиот рудник ја крие внатрешноста на кабината од погледот, но уште поинтересно е да се погледне во внатрешноста на кабината.

22

Во стаклена метална рамка видливоста од кабината е прекрасна.
  Затоа, лифтот станува еден вид центар на визуелна перцепција на просторот на неговата инсталација. Кога возите во стаклен рудник, ќе бидете "во контакт" со патниците на куќата. Изнемоштени од среќа, мачката не разбира ништо, кога одеднаш сопственикот се појавува во вселенското возило на брендот Kleemann. Лифтот автомобил може да се направи од два стаклени ѕидови (панорамски) или од сите страни (панорамски). Патем, цената на лифтот во селска куќа се движи од 15000 до 25000 евра и зависи од внатрешната завршница на кабината.

domus4b.images1

лифт

Главните карактеристики на лифтот, кои треба да направат избор на опрема за приватен дом, се:
  • намена и вид
  • Капацитет на подигање
  • тип на погон
  • Номинална брзина
  • дизајн на кабини и врати
  • завршувањето на кабината, вратите на рудникот, повикувањето на места и места.

051

Лифтот за приватна куќа може да биде товарен и патнички.
  Товарни лифтови се наменети за движење на носивост, а патничките лифтови се дизајнирани за намалување и подигнување на лица. Разликата помеѓу лифтовите, товарот и патникот, е типот на менувачот, погонот и елементите на механиката.
  Капацитетот и капацитетот на лифтот зависи од неговата намена, затоа за товарни лифтови може да биде - 600 кг, за патници - 450 кг со можност за сместување на 5 лица.

1ce08c4974eb6cc6e6b195ff395ace70

тип на возење

Според видот на погонот, се разликуваат следниве видови:
  • хидрауличен (пневматски)
  • Електрични.

Хидрауличен погон

Хидрауличниот погон е опремен со лифтови за нискоградба. Ова се должи на незначителна брзина и висина на лифтот. Принципот на хидраулично дејство на лифтот се состои во процесот на пумпање на маслото во цилиндерот, што создава работен притисок.

хидрауличен лифт

Притисокот го движи клипот на цилиндарот, движењето на клипот во структурата на блоковите и челичните кабли го пренесува движењето до лифтовиот автомобил. Треба да се запомни дека при инсталирање на погонската хидраулика, местото за поставување на пумпата не е потребно.

wps-wpimage

Главните предности на хидрауличните лифтови се:
  • мазна и бесшумна работа
  • машина соба со мали димензии
  • Способност да се инсталира автомобил на лифтовите во присуство на еден ѕид на лежиште.
  Меѓутоа, веродостојноста на овој тип на погон е сигурна, во случај на прекин на напојувањето со електрична енергија, лифтовиот автомобил ќе се спушти на првиот кат и ќе ја активира вратата на инерција за да ја отвори вратата на кабината. Номиналната брзина на движење е од 0,15 до 0,63 m / s.

urunfull

 

Електричен погон

Лифтот за куќни населби, опремен со електричен погон, не се разликува во дизајнот од традиционалниот лифт во повеќекатните куќи. Електричниот погон на лифтот се смета за стандардна опрема, за чија работа ќе биде неопходно да се постават кабелот за напојување.

66994_html_69d57efb

Електрично управуваниот лифт е високонапонска опрема, така што одржувањето ќе бара присуство на електричар. Лифтот со електричен погон ќе бара место за инсталација на ковчегот. Машинскиот простор се наоѓа во дел од лифтовата оска или се повлекува посебна просторија за овие цели. За лифтовите опремени со овој тип на погон, постојат ограничувања во висина. Висината на лифтот е до 3,8 m. Номиналната брзина на лифтот со електрични погони може да достигне 1,2 m / s.

електричен лифт

кабина и дизајн на врата

Модерните лифтови во приватна куќа се практични и стилски во украсувањето на кабината и вратите. Ѕидовите на лифтовиот автомобил се направени со користење на полиран нерѓосувачки челик, за вградување на тавани се користи лажен таван, а каменитката од порцелан се користи како подна покривка на кабината. Особено импресивен е дизајнот на декретот и кабинските индикатори.

l710

завршувањето на кабината, вратите на рудникот, нарекувајќи мислења и сајтови

Побарувачка е модул од нерѓосувачки челик со погодно поставена позиција на дигитален кокпит. Копчињата и индикаторите се поставени на таков начин што дури и лицето што седи во инвалидска количка безбедно може да стигне до главните контролни копчиња.

1f12456c899fa7256e8f7626f2f12583_L

За контрола и визуелна контрола на работата на лифтот, достапни се следните копчиња и индикатори:
  • копчиња за итни врати и итни врати
  • показатели за итна операција и преоптоварување на возилото.
  Повикувачките места од лифтот се наоѓаат на сите катови на патеката. За визуелна инспекција, повикувачките места се опремени со дигитален приказ на позицијата на кокпитот.

lift-v-sobstvennom-dome3

Многу од програмерите често се интересираат за прашањето: "Дали е можно да направам самостоен лифт во приватна куќа со свои раце?". Можно е, но зошто да го откриеме следниот велосипед кога има толку многу атрактивни модели на лифтови за приватна куќа.

Можеби сте заинтересирани за: