Како да се направи автоматски портата со своите раце: Автоматско замав порти, лизгачки портата диск, кревајќи и ракување - ротирачки правилата за поставување на автоматски лизгачки врати.

  • admin
  • 23 декември 2015 година
Како да се направи автоматски портата со своите раце: Автоматско замав порти, лизгачки портата диск, кревајќи и ракување - ротирачки правилата за поставување на автоматски лизгачки врати.

Пристигнување после работа на долг ден во огништето и дома, возачот без многу задоволство од автомобилот да ја отвори вратата, влезе во двор или гаража, а потоа повторно да се излезе да ја затвори портата. Дали сопствениците на приватен имот или одвоен гаражи има природна желба, се инсталира автоматски врати, особено затоа што се професионални фирми, како што се "Лак-тек", кој брзо и професионално да помогне во решавањето на проблемот со инсталација на автоматски врати. Разгледа опциите на автоматски портата и дали некое лице има способност да постави свои раце.

Автоматска порта, дали е можно автоматски да се автоматизира портата

Нашите мажи се "практични" и "полначи".

Многумина можат да користат машини за заварување, бугарски, вежба и др. Имајќи такви вештини, еден човек лесно може да се справи со производството на портата.

На пример, наједноставната верзија на портата - пијалак на метал агол скелет рамка според големината, тоа е плашт ламарина - подготвени да го спаси.

Но, овие порти се погодни само како нишалки.

И ако ви треба за да се автоматизира порти, тука тоа е уште потешко, бидејќи наместо на една личност треба да работат опрема. Едно лице мора да разбере електротехниката, да разбере што да се поврзе и како треба да работи. За оваа причина, ние не препорачуваме неискусни сопственикот да преземе таква работа, најдобро е да му нареди на производството на овие мајстори на портата, и како таа може да се направи учат тука.

Но, дома господар, може да купи комплетна автоматизација на портата и да ја инсталира самата.

Со купување на сет на автоматизација, тоа е потребно да се земат предвид структурата на своја цел и знаат нивната тежина.

Автоматска порта, која е вклучена во комплет за автоматизација

Постојат многу видови на автоматска контрола на портата, разликите се во дизајнот на погонот на овој тип на автоматизација.


Но, постојат заеднички елементи, како што се:

-подвижни дискови, тие можат да бидат лево или десно;

- Контролната единица вклучува трансформатор и контролни плочи;

- Разни компоненти за прицврстување;

механички застанувања на различен дизајн;

- копче за итно ослободување;

- контролен панел;

приемник;

-Поставување на фотоелементи.

Автоматски порти, типови на нишалки за замав

За замав вратите од автоматска контрола постојат два вида на погон - линеарна и лост.

Поради едноставноста на дизајнот и ниската цена, линеарните дискови се повеќе се користат.

Овој тип на возење е многу компактен, што овозможува самиот погон да биде поставен на целната позиција.

Линеарните активатори можат да бидат електромеханички и хидраулични.


Хидрауликата функционира добро и при ниски температури на околината, овој тип на погон се покажа посигурен од електромеханичкиот. Единствениот недостаток се смета за поскапа цена.

На било кој сет на автоматски диск, инструкција е прикачена, следејќи ги инструкциите на инструкцијата, скоро секој може да го инсталира на нивните порти.

Автоматска порта, лизгачка порта

Лизгачката порта е тешка метална врата, а понекогаш и две.

Вкупната тежина на таквите порти може да биде 600 или повеќе килограми.

За да ја преместите оваа структура, потребен ви е сигурен погон.

Дисковите на лизгачките порти се состојат од електричен мотор, опрема, решетка.

Цената на погонот за лизгачки порти е во широк опсег и директно зависи од тежината на конструкцијата која се преместува.

Автоматски порти, кревање и подигање и вртење за гаража

Подигнувањата и ротационите погони за гаража се доста комплицирани, бидејќи самата порта треба да биде подигната, свртена и испружена до таванот на гаражата.

Затоа, дизајнот вклучува систем на држела или водичи (ако портата е дел) и електричен мотор.

Во случај на вградување на вратите и вратите за гаражни врати, неопходно е да се купат комплетен сет на портите и автоматиката.

Па, и ако има порта, и нема диск, потребно е да се подигне автоматизација на истиот производител како производителот на портата.

Автоматска порта, од кои правила се инсталирани автоматски замав

Пред да започнете со инсталирање на автоматиката, внимателно проучете ги упатствата на производителот и направете сè, како што советува производителот. Познавања луѓе советуваат, инсталира автоматизација, вози на врвот на портата.

Оваа инсталација не се меша со напредокот на автомобилот, автомобилот нема да ја допре автоматиката и нема да го оневозможи, а автомобилот нема да страда.

За безбедност, фотоелетите се прикачени на портите. Фотоелемите ви дозволуваат да го запрете движењето на портата, ако портата е преминала со автомобил или со лице.

Фотоелетите се фиксирани на столбови, до висина од 50-60 см од земјата.

Автоматски порти, од кои правила се инсталирани автоматски лизгачки порти

Уредот за автоматизација на лизгачки порти мора да се монтира на каналот за водење.

Се претпоставува дека овој канал сте претходно бетонирани.

Уредот е инсталиран, што е можно поблиску до отворот, помеѓу ролерите и вагоните.

Крајните прекинувачи се прицврстени на решетката, фотоелите се прицврстени на столбовите.

Кога инсталирате фотоелементи, мора строго да ги ставате едни против други.

Можеби сте заинтересирани за: