Како да се инсталира две ниво се протега таванот

  • admin
  • 18 декември 2013 година
Како да се инсталира две ниво се протега таванот

Во ерата на мулти-ниво на тавани денес е во полн цут. Особено смели и креативни решенија го добија дизајнот на двостран тензии. Тоа се таваните со две нивоа со минимално намалување од првичното ниво што овозможуваат создавање прекрасен дизајн. Она што ги привлекува таваните од овој тип и како да се инсталира тензија од две нивоа?

Видови на две нивоа тавани

Условно, особено на повеќе нивоа и на две нивоа тавани можат да бидат поделени во категории:
  • Права линии
  • Кривилинеарна
  • со присуство на ниша за осветлување на осветлување.

komnati-potolok-33

Наједноставниот и најприфатливо решение може да се нарече право на две нивоа тавани. За овој тип на карактеристичен минимум и строга геометрија, отелотворени во дизајнерските решенија.
  Заоблени тавани од две нивоа, можеби најчестиот предлог за индустријата за плафон. Мазни и експресивни облици на таванот овозможуваат да се сокријат дефектите на таванот, кои ги кријат со спектакуларни текстурални дизајни. Во прилог на традиционалните сјајни и мат финиш, платното може да има структура од дрво, камен или метал.

g17b

Најтешката технологија на производство може да се нарече истегнување на тавани со ниша. Дополнителни ниша во овој случај врши сложена функционална работа: покрај поставувањето на осветлувањето, успешно и концизно го завршува дизајнот на таванот на дво-нивоната тензија.

Дизајн на таванот на дво-ниво тензија

Истекот на таванот од две нивоа веднаш го привлече дизајнерот. Се согласувам дека светлиот и еластичен тавански филм е од голем интерес за дизајнерите.

Олимпс дигитална камера

Освен тоа, очигледните предности за дизајнот може да се викаат:
  • можност за зонирање на таванскиот простор
  • Можност за украсување на сите категории на тавани
  • карактеристики на дизајнот.
  Зонирањето на таванскиот простор со помош на тавани од две нивоа може да се изврши во некои варијанти поповолно, отколку на пример со традиционални партиции.

внатрешни работи

Импресивната таваница на дневната соба со таванот со две нивоа, со врежани и пресувани делови или заоблени сводови со софистицирана конфигурација ќе создаде прекрасен дизајн. Контурот нагласување на дво-ниво на тензија тавани е соодветно во спиење соби.
  Не е тешко да се претпостави дека совршен тип на таванско тензии на две нивоа ќе стане достапен поради нивниот дизајн. Кои се карактеристиките на дизајнот на таванот на две нивоа тензија?

Дизајнот на тензии на две нивоа тавани

Класичниот таван кој се протега на едно ниво ја претставува идеалната рамнина на мрежата, испружена според правилата на монтажниот профил и соодветно фиксирана.

natpotolok3

Двостепени има покомплексен дизајн, кој вклучува плафонски платно и рамка. Основните детали за дизајнот вклучуваат:
  • сепаратор
  • катче
  • Бамп затка.

8

Овие елементи се фиксирани на таванот на основата во одреден редослед. Првично, на основата на таванот користејќи алуминиумска тенка гума го поправаме монтажниот агол. Потоа се додава сепаратор на аголот. Во сепараторот со помош на рамни уреди пополнете го нивото на ножот. Кога одите од едно ниво на друго, ви е потребна судбина.

Слика 6

Зафатот и профилот на зацврстување може да имаат внатрешен или надворешен заоблен радиус. Процентот на виткање е поставен во фазата на обележување за комплексни затегнувачки структури. Погодноста за користење на препреки стоп значително ја поедноставува инсталацијата на второто ниво.

Откако сте го разгледале дизајнот на двостепеното тензило на таванот и го избравте потребниот материјал од платно, можете безбедно да продолжите со инсталацијата.

Покривање инсталација и инсталација

Процесот на инсталација и инсталација може да се подели во следните фази:
  • означување на површината на ѕидовите и таванот
  • монтажа на монтажниот профил
  • Монтажни инсталации
  • инсталација и фиксирање на основниот лист
  • инсталација на второто ниво на таванот
  • инсталација на уреди за осветлување
  • поставување на завеса и декоративни елементи.

50d414eb5ff9863610de22e76b590abf

подготовка и обележување на ѕидови и тавани

Подготвителната фаза при инсталирање на двостепенна тензија на таванот ќе се состои во извршување на темелно мерење на ѕидовите и таванот на просторијата. Со цел да се одреди висината на структурата, неопходно е да се одреди линијата на багетата. Во овој случај, потребно е да се земат предвид локацијата и висината на вградените светилки. Растојанието од основниот лист до второто ниво е 5 см.

1853c7e39ab97aacbf5a2c8df7d373cc

монтажа на главната рамка

За главната рамка, можете да користите профил во облик на U, пластичен 0,6 mm. Рамката мора да биде поставена строго хоризонтално, така што е потребно прецизно обележување со користење на ласерско ниво и кабел за тапацир. Директната линија за обележување ќе ги прикаже локациите на точното одредување на профилот.

Слика 1

За рамката за монтирање на дво-низа тензии, типична е следната конструкција: пониското ниво е гипс картон, а горниот дел е плафонска тава.

Image 27

Опција за инсталирање на второто ниво на таванот за истегнување и без употреба на рамка од гипс картон.

Во овој случај се користи флексибилниот профил.

flext_be8d3efffd0992559aff59182b4cafaa

 

Чекор-по-чекор собранието и инсталација на таванот од две нивоа на иновативна технологија со користење на флексибилен профил е претставен во видеото.

инсталација и инсталација на жици

Во фазата на инсталирање на жици, се прават ознаки и потоа се инсталираат инсталираните светилки. За ова се инсталираат потребните структури за прицврстување и држачи.

Слика 4

инсталација и фиксирање на основниот лист

Главната поента е да се фиксира и фиксира таванската ткаенина во багетот. Претходно подготвени и намалување на платно исправи и фиксни во аглите на собата. За да го направите ова, користете специјална брава за монтирање.

Слика 3

По технолошко загревање на собата, филмот се протега и се полни со посебен монтажен уред во багетата. Слично на тоа, е инсталиран филм од второто ниво на таванот.

Слика 5

Карактеристична карактеристика на обликот на двостран таван е мазниот премин од основно ниво до втората.

Слика 7

Совети на професионални мајстори за инсталирање на таванот од две нивоа се прикажани во ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: