Како да се направи ѕвезда таванот себе

  • admin
  • 05 декември 2013
Како да се направи ѕвезда таванот себе

Ексклузивна и стилски решение живописни соништа безнадежни романтичари на сите кампот, како и времето може да биде ѕвезда-начичкана таванот се водат во вашиот стан. За ова, нема потреба да летате на вселенски брод до далечна галаксија или да се обидете да добиете ѕвезда од небото. Доволно е да го монтирате и инсталирате таванот на ѕвезда себе. Ве предупредуваме, треба да работите напорно, бидејќи сонот едноставно не се остварува.

Од небото ќе добијам ѕвездичка: варијанти се можни

За да се постигне "ѕвездениот ефект", постојат неколку опции на располагање. Еве како:
  • опција врз основа на боење на таванот за истегнување
  • опција врз основа на инсталација на софтверот контролна единица и инсталација на LED диоди
  • опција врз основа на инсталација на генератор на светлина и светлосни водичи.

98692845_4zbAlHCTlhk

Сликање на лен

Варијанта боење ткаенина е растегната на тој површината на веб структура е да се примени транспарентен состав флуоросцентна боја мат избрани. Па, тука без познавање на астрономијата едноставно не може да се направи. Тоа ќе биде потребно точно да се пренесе автентичен сјај на далечните соѕвездија алфа или бета Кентаури X број 257128. Инаку, публиката едноставно не верувам во тоа. Освен тоа, часовен цртеж на мали ѕвезди со тенка четка е многу досадна задача. Во овој случај, неопходно е да се создаде ефект на "дневна" таваница, а во мракот - ефектот на прозрачните ѕвезди.

d6e09eb5cf9790826e29eecc02c3e72f_1364520563_800_800

Примена на ЛЕР и генератори на светлина

Големата примена на диоди што емитуваат светлина достигна и до врвот на вселената. Сега сите соништа се концентрирани во "црната кутија" - софтверската единица за контрола. Со помош на user-friendly софтвер и хардвер интерфејс, како и обичните жица може да се игра на таванот тензија хаотично движење на паѓање на комети, ладно треперењето соѕвездија, па дури и на ефектот на Аурора Бореалис.

706_image12

Неверојатен и неопислив ефект на ѕвезденото небо може да се направи со помош на генератор на светлина и светлосни водичи.
  Главниот лик во оваа олицетворение, создавањето на ѕвезденото небо ќе биде г-дин осветлување - светлина моторот, опремени со халоген светилка од 60 вати.

нови-ss

Во системот за осветлување, изворот на светлина мора да биде инсталиран на достапно место, така што промената на ламбата не е тешка. Во прилог на генераторот на светлина, LED диоди и водичи за светлина се уште една важна компонента на системот.

ustanovka

Уредување и монтажа на светлосни водичи и LED диоди

Фибер-оптички влакна во однос на рамнината на таванот се поставуваат на следниве начини:
  • Инсталација на фибер-оптички влакна "без пробивање" на делот од таванот што се протега
  • инсталација на оптички влакна со пробивање на површината и доведување на врвовите на површината.

galogenovy_proektor-500x444

Инсталација на LED диоди "без пробивање"

Инсталацијата на фибер-оптички предива "без пункција" на таванот се базира на создавање на дополнителен лажен таван од пена. Така оптика предиво се внесува во однос на внатрешниот рамнина на интернет со PhotoPrint ѕвезденото небо и фиксни. Околу светилка, оставете 30 см простор.

81

Светлото што патува од генераторот на светлина ќе има дифузен тип на осветлување. За да инсталирате лажен таван од пена пластика можете самостојно. Оваа технологија за создавање на ѕвезда таванот е подобро да се користи за фини текстури на ПВЦ и сатенски филмови, лакови, со фотопринтер.
  Главната опрема за создавање "ѕвездено небо":

• 1 LED светлина големина мотор (68 * 130 * 38 mm) еден-програма Луминисценција со бавно наизменично треперењето
  • адаптер (68 * 50 * 48 мм)
  • водилки за насочување на светлина со дијаметар од 0,75 mm, 20 mA, должина 2 m за 150 ѕвезди.

sh zn

Инсталација на "пробиени" LED диоди

Инсталирање на оптички влакна користење на површината пункции и терминал краја на површината е како што следува.
  Првично, инсталиран е лажен таван со шаблони. Потоа делумно платно се става во багет.

Во платното на задната страна, означувањето е направено за пункции според конфигурацијата на "поволната локација на ѕвездите".

Image 2

Тогаш површината на филмот е прободена. Пирсинг се подобри наострен челик шило или лемење на жица за да на крајот. Тогаш оптичките влакна се влечат низ дупките што произлегуваат од тоа. На влакната насоки се залепени во површината од задната страна. Надвор, навој од 2 mm должина се оставени. Ако се користи декоративен додаток за време на инсталацијата, се прави хипотека за секој поединечен елемент.

zvezdnoe-nebo

Работата за повлекување и фиксирање на фибер-предивото е многу макотрпна и прецизна. Следната инсталација на декоративни додатоци е аналогна на технологијата на инсталација на инсталацијата на рефлектори, само тука ќе биде минијатурна работа. На секоја леќа на светилката се напојува пакет од фибер-оптички влакна. По поставувањето и лепењето на нивите, таванот дефинитивно е фиксиран. Последната фаза е поврзувањето на претходно инсталиран генератор на светлина.

3fa800db1b25

Пирсинг на ѕвезди

Сјајни огледало винил површина од темно сина или темно виолетова боја се водат таванот и бара да бидат украсени со нешто необично. Неверојатен "пирсинг" се протега таванот е исто така создаден од сопствени раце.
  Затоа, за да се добие незаборавно "ѕвезда", оптичките филаменти не се сечат, туку се извлекуваат од мрежата на значителна должина до 30 см.

Passetti-Sideglow-3

Можете да ја користите текстурата на велур или кадифе како платно. Таквите дебели текстури ќе го сокријат присуството на филаменти во текот на денот.
  Економската верзија на ѕвезденото небо може да биде употребата на рефлектори со дијаметар од 30 mm. Германска компанија Nobile.

1297285237_ дрво-лустерот-со-кристали-4

Но голем ефект може да се постигне со употреба на кристално леќи осветли со Сваровски кристали.
  Кристалите на Сваровски можете да ги инсталирате во таванот со свои раце. Тие едноставно може да се залепат однадвор со посебен лепак.

034.ab

Удира во имагинацијата е јасна кристали и пенливи рефлексија на светлината ќе се создаде ефект на ѕвезденото небо, ќе се гледа еднаш.

Впрочем, ако некој ги запали ѕвездите, тогаш ова е некој што ви треба!

Може да бидат заинтересирани: