Како да се изгради стаклена градина на поликарбонат себе поевтино и брзо

  • admin
  • 27 декември 2014 година
Како да се изгради стаклена градина на поликарбонат себе поевтино и брзо

Евтини поликарбонат одлучи да радикално сите проблеми камионџии и земјоделците за одгледување садници на почетокот и да се продолжи сезоната на потрошувачката на свеж зеленчук. И само затоа што се нанесува поликарбонат, можете полесно да изградите оранжерија.

Што е поликарбонат

Поликарбонат - синтетички материјал кој има мазна врвот и на дното и се поврзани заедно со помош на делови во форма на саќе (honeycombs слично).

Присуството на воздух во овој простор овозможува долго време да ја задржи топлината, т.е. дури и при мали ниски температури, во просторија создадена од поликарбонат, се зачувува топлината, која се акумулира во текот на денот.


Пластиката од која се состои пирокарбонатот е доволно транспарентна. Покрај тоа, овој материјал е посилен од стаклото. И во споредба со полиетиленски филм кој е неопходно на стаклена градина да се менува годишно, пластиката може да послужи до 10 години.

Кога купувате поликарбонат за стаклена градина, неопходно е да се обрне внимание на дебелината и тежината на поликарбонатниот лист. За да стакленички трае долго, дебелина поликарбонат лист мора да биде најмалку 4 mm, и тежината на листот - (. Во големина лист 600h210 см) не помалку од 10 kg.

Фондацијата ја правиме под стаклена градина

По изборот на сончево место, започнуваме да ја поставуваме основата.

Ако направите основа на лента, нејзиниот пресек мора да биде најмалку 100x100 mm. Според развиената шема, обележувањето е направено. Гредата може да се потпира на столбовите од тули, мали армирано-бетонски блокови или фонтана на куп. Ако застанавте на основата на шип, лентата треба да се третира со антисептично соединение, ова соединение ќе го заштити дрвото од изгние. Основата на тули или армирано-бетонски блокови, во споредба со дрво, ќе биде потрајни. За било основа за Селектирај, се продлабочува со длабочина до 10 см во обем. Тоа создава цемент-песок перница што го исполнува ископана дупка за целосна длабочина, перница темелно набиен.

На перница направени од тули ѕидарски со решение, висината на основа зависи од тежината на предложените оранжерии, во обичниот живот, најчестиот големина на стакленички 300h600 см -. За ефект на стаклена градина е добро прилагодени висина основа на околу 20 см (три реда тули) ..


За секоја основа, за стаклена градина, неопходно е да се монтира во основата на прицврстувањето. Во форма на прицврстување, можно е да се користи арматура, метални агли, итн.

На прицврстувачите, во иднина, рамката на стаклена градина е заварена.

Ако основата во форма на дрвени зрак-прицврстување се врши со помош на завртки или нокти.

Ние правиме рамка за стаклена градина изработена од поликарбонат

Се надеваме дека веќе имате подготвена шема за стаклена градина, а оваа шема ги зема предвид местата под прозорите и вратата. се бара отвори за вентилација, тие треба да бидат монтирани на спротивните страни, па вентилација е активен и не се развие габична болест.

Рамката на стаклена градина може да биде во форма на сводови, а можеби и во форма на куќа со фронтон покрив.

За да користите метална рамка е добро профилирани цевки 20h40h2 mm во големина, и може да се користи метал агол. Ако се користи профилна цевка, машината за заварување е апсолутно неопходна за поврзување на деловите. Ако користите метал агол, може да се сплеткате заедно со завртки. За работа, ви треба алатка:

- електричен бугарски;

-електрода;

- шрафцигер;

- Спенери;

-Авална машина.

За да се создаде вкочанетост, чекор меѓу делови од стаклена градина, пожелно е да не надминува 50 см.

Покријте ја стаклената градина со поликарбонат

По изработката на металните делови на идната стаклена градина, ги прицврстуваме на темелите. Ние ќе направиме, доколку е потребно, сечење лист од поликарбонат.

Користејќи специјални термоурежи, прицврстуваме поликарбонатни плочи на металниот профил.

Поликарбонат листови, за да се спречи навлегувањето на студениот воздух на емисиите на стакленички рамка надредениот на газот.

Зглобот е запечатен со алуминиумска самолеплива лента надвор од стаклената градина.

Во внатрешноста на стаклена градина, потребно е да ги затворите зглобовите со посебна перфорирана лента.

Горенаведената лента ќе обезбеди одвод на кондензат и нема да дозволи нацртот и правот да се појават во стаклена градина. Со помош на навртки и завртки, потребно е да се направи тензијата на ременот. Како резултат на вашата работа, ќе добиете прекрасна стаклена градина. Ако имате намера да користите таква стаклена градина во студената сезона, се грижи за греењето.

Видови оранжерии на фотографијата

Можеби сте заинтересирани за: