Прозорците се дрвени со двојни застаклени прозорци за куќата, прозорци со двојни стаклени прозорци пластични, предности и недостатоци на прозорци.

 • admin
 • 28 октомври 2016 година
Прозорците се дрвени со двојни застаклени прозорци за куќата, прозорци со двојни стаклени прозорци пластични, предности и недостатоци на прозорци.

Фразата: "Дека нашиот живот е игра" може да се примени за секоја секојдневна ситуација. Без оглед на нашата желба, ние сме вклучени во игра наречена "бизнис" и стануваме нејзини активни учесници, доколку е неопходно да се изберат прозорци за селска куќа. Кои прозорци би сакале да купите траен и издржлив производ? Во овој случај, нема да повреди да се спроведе компаративна анализа на производи од прозорец.

Модерни дрвени прозорци

Водечките играчи на големата лига на прозорецот се пластични и дрвени производи. Според аспектите и каноните на бизнисот, движечката сила зад напредокот на современата технологија на прозорците се нивните потрошувачки квалитети.

der_okna_02 (1)

Во исто време, не е неопходно да се биде или да се стане напреден бизнисмен кој поседува информации за техники на производство и успешни трансакции за продажба на производи. Доволно е внимателно да ги проучи пазарните приоритети на производите од овој сегмент.

kakie_okna_luchshe_derevyannye_ili_plastikovye

Секако, врз основа на бројните маркетинг истражувања спроведени, секој производ има предности и недостатоци.

-9-638

Пластични или дрвени прозорци, компаративна анализа, предности и недостатоци

Со цел да генерираме одреден заклучок во однос на позитивните и негативните квалитети на прозорците, а притоа провоцираме вистински интерес, ќе спроведеме мала маркетиншка студија. Прво, ајде да дознаеме кои елементи се слични на прозорците. Да речеме дека ова се атрибути кои не зависат од видот и материјалот на прозорците. Ова е двојно застаклен прозорец и додатоци.

степлапакет

двојно застаклување и фитинзи

Познато е дека без оглед на материјалот на производство (PVC или Eurowindows дрвени), главниот непроменлив атрибут на прозорецот е стаклената единица. Двојните застаклените прозорци се високотехнолошки конструкции изработени од неколку чаши поврзани по периметарот со затворена рамка и гумени печати.

okno-osp-standart-1

Во модерните дрвени прозорци, како и во пластични прозорци, бројот на очила може да биде од 2 до 5. Стаклениот пакет може да биде дебел од 20, 24, 32 и 42 мм.

Прозорските приклучоци не зависат од "типот" на прозорците. Затоа, додатоците Aubi, Roto, Siegenia, Maco и Winkhaus се подеднакво погодни и со желба да се користат и употребуваат при изработка на дрвени блокови и ПВЦ прозорци.

3

прозорец профил

Основата на пластичниот прозорец е профилот на рамката, профилот е закривен, клунот и импостата. Секоја компанија претставува сопствен конкурентен профил на пластични прозорци - Алупласт, Артек, Бругман, Џелане, КБЕ, Плустек, РЕХАУ, ВЕКА. Трошоците за пластични прозорци од производителот се движат од 100 до 300 долари.

рејтинг_профиле_01

Профилот на дрвените прозорци е чисто условно поделен на финскиот прозорец и европа. Најди ја разликата со потег е малку веројатно да работат.

Слика 5 Финска

Така, може да се заклучи дека во производството на дрвени или пластични прозорци се користат идентични двојни застаклени прозорци и фитинзи.

foto_7 EUR 68

Ако наивно мислите дека ова го олеснува анализирањето на заслугите и недостатоците, вие сте погрешни, бидејќи карактеристичните квалитети што ги даваат производителите на прозорци се:

 • топлинска заштита
 • шумоизолации
 • воздушна пропустливост.

Ние нема да криеме дека основниот критериум за избор на прозорци е нивната цена и природноста (неприродноста) на материјалот на производство.

Дрвени-прозорци-со-двојно застаклени-шема

Прозорец блок профил

предности и недостатоци на прозорците од пластика

Најприфатената предност на пластичните прозорци е ниската цена, што овозможува брзо и лесно да ги замени старите прозорци со нови дизајни. Ефективноста на активностите е очигледна. Покрај тоа, пластичниот прозорец е речиси подготвен за употреба по квалификувана инсталација, обезбедувајќи добар печат.

Слика 6

Меѓу недостатоците беа именувани материјали од вештачко потекло и краток работен век. Во повеќето случаи, пластичните прозорци ги задоволуваат потребите на потрошувачите, се додека очите не паѓаат во дрвените прозорци со двојни застаклените прозорци.

SAM_8816

Некогаш видените атрактивни прозорци направени од дрво со двојно застаклен прозорец предизвикуваат почит и некоја завист. Природната желба е потребата да се купи дрвен прозорец, и покрај предностите и недостатоците на второто.

предности и недостатоци на дрвени прозорци

Главната предност на дрвени прозорци со двојни застаклени прозорци е одлична топлинска изолација, декоративност и способност за извршување на поправки, наместо замена на атрибутите.

okno_b

Се чини дека дрвените прозорци со нивната еколошка компатибилност и издржливост немаат никакви недостатоци. Сепак, главниот недостаток е високата цена на дрвените прозорци и можноста за горење, и покрај обработката на дрво со посебни импрегнации.

сосна (1)

Ние додаваме дека во врска со високата цена на прозорците, програмата за промовирање на дрвени прозорски блокови на пазарот на технологии за прозорци, за жал, е неефикасна и слабо разработена.

03766919c4f6cdd10377d13204f14fd4

Веројатно, ова се должи на ограничен проток на информации за прозорски блокови од дрво, технологијата на производство е наменета за елитен сегмент на потрошувачот. Со цел да ги привлече луѓето кон прозорците од дрво со двојно застаклен прозорец, детално ќе кажеме за дрвените прозорски блокови.

Прозорец блокови дрвени, како да се произведуваат

За производство на производи од прозорци изработени од дрво (рамки и врати), употребата е направена од лепило од борово дрво со ламиниране не повеќе од 3. Покрај тоа, квалитетот на пилената дрва зависи од квалитетот на готовиот производ.

P1020768_inet

На пример, за едноставна прозорец единица, користете проширен борова зрак со тангентална дрво со јазли и мали дефекти. Оваа класа на прозорци блокови од дрво е наменета за програмери на приватни куќи во земјата изградба.

Во производството на висококвалитетни eurowindows, повеќеслоен залепен зрак од класа А и Б се користи со радијално пилево дрво кое не содржи јазол и видливи дефекти на готовиот производ.

За производство на екстра квалитет со евро-вино, одберете не-преработена борова шипка од класа А-Е.

Слика 3 се врти кабриолет евра

Изработка на прозорци од дрво на индустриски начин

Производство на дрво прозорци со стакло врши на индустриски комплекси, опремени со прецизност дрво опрема водечките компании Altendorf, Вагнер и WEINIG. Материјалот за eurobrus се: бор, пепел, даб и вреден махагон.

3-1-1200x826

Фазите на производство на дрвени прозорци се:

 • изработка на шипка на хоризонтални и вертикални делови на рамка со последователно лепење во општиот профил
 • инсталација на далечински лежишта и рабатни еквилајзери
 • стакло за сечење или со користење на префабрикувана стакло единица
 • монтажа на структура со фиксација на двојно застаклен прозорец со рамка
 • мелење, грундирање и нанесување на бои и лакови
 • прицврстување на додатоци
 • сушење на готовиот производ.

cher-di22_1

Да се ​​дојде до големите лиги за индустријата прозорец ќе мора да плати голема сума за купување на висок квалитет на Европската прозорци, или да направи свој кутија.

Изработка на дрвени рамки и ролетни со рака

Изработката на рамката и вратите за eurowindows е невозможна без употреба на специјална алатка и алатка за сечење. За производство на дрвените делови на рамка (во вертикална и хоризонтална импост тремот) се користи посебен сет на секачи.

7446ff24fd9387679928c5f1e85a6bcf

За да креирате отвори за затворање и затворање, треба да креирате врат за 2-3 шила.

Елементите на рамката се направени од дрво со помош на двокомпонентно лепило.

960_3

Како да направите своја рамка од профил, прикажана на видеото.

застаклување формула и инсталација на двојно застаклените прозорци

Елита висок квалитет evrookon EURO 68, 78 и 88 се комплементарни со конвенционалните застаклување стакла вработени во Windows и, исто така, ПВЦ дебелина од 4 до 6 mm или со анти-шок заштита затемнето стакло.

untitled-5

единица на прозорецот со стакло до 28 mm дебелина монтирани еден и двојна комора пакети одговара на формулата:

4-20-4, — 4-8-4-8-4.

установка-стеклопакета-2

Во зависност од димензиите на единицата на прозорец застаклување од производителот се користат различни изолација и ќе ви овозможи за дебелината на стаклото.

Слика 2 пакет

За еден коморен двојно застаклен прозорец од 2 стаклени 6 мм дебелина, формулата за застаклување ќе одговара на: 6-20-6.

Како да се инсталира двојно застаклен прозорец во завршена рамка со врати се прикажува во видеото.

Може да бидат заинтересирани: