Плоча на абатмент, штица за абење за кров, инсталација, корисни совети

 • admin
 • 10 септември 2015 година
Плоча на абатмент, штица за абење за кров, инсталација, корисни совети

Искусни мајстор Покривање ранг работи на уредување на adjacencies покривот делови на други елементи на изградбата еден од најважните и комплексни. Всушност, во областите на крстосници најчесто се јавуваат протекување, поради што монтажните работи треба да се вршат во строга согласност со правилата.

Препораки за правилно извршување на работата на неподносливоста на елементите на кровот

planka_prymykanyja7

Бидејќи тоа е потребно за заштита на покривот на куќата од временските услови и да се спречи можноста од истекување на атмосферска внатрешноста на зградата, главен услов за неговото создавање треба да се смета тесни. Нејзините прилично лесно да се обезбеди на рамен покрив области, проблемите почнуваат да се спарување сегменти, кои, поради нивната структура, се место на акумулација на снег и на атмосферските води, отпад и да се создаде зголеми притисокот врз системот на бандаж, тоа на крајот може да доведе до повреда на печат.

Сериозен став кон барањата за уредување на непосредна близина - единствениот фактор што може да се обезбеди интегритетот на покривот и на својата долгорочна работа без инциденти и поправки.

Во изградбата на зграда од тули, во фазата на проектирање, се предвидува изградба на специјален стакло со ширина од половина тула. Тој е дизајниран да го заштити спојот на покривот со ѕидот. Постои уште една опција - кога ѕидарството остава плитка изрез, така што подоцна може да се искористи за да се добијат соодветните елементи на покривот. Секој одбран метод се претпоставува пред почетокот на работата за да се одредат местата на спојувања и технологијата на нивното запечатување.

Спојувајќи го покривот кон ѕидот и неговите типови

planka_prymykanyja33

Местото на зглобовите на покривите може да биде:

 • горниот,
 • странични.

Но, тоа не е сè, тешко е да се дизајнираат линии за поврзување со:

 • оџаци,
 • вентилациони цевки,
 • canopies,
 • визи, итн.

Тоа е во нив се акумулира голема количина на стопена и дождовница, снег.

planka_prymykanyja5

Методот на запечатување е избран во зависност од тоа кои материјали за покривање се користат при изградбата на покривот, разгледајте ги подетално.

Врвна страна лента

planka_prymykanyja4

Тоа е елемент на покривот и декор е наменета за обработка на поврзување на точки на цевки, вентилација и чад, парапети, ѕидовите на куќата со листови од метал. За производство на абатмент ленти, метал, насликани во истите нијанси како материјал за покривање, се користи. Таквата лента може да се користи ако покривниот материјал е:

 • брановидни плочи,
 • метална плочка,
 • флексибилна плочка.

Областа на употреба на горната поврзувачка шипка:

 • во врска точки со вертикални ѕидови,
 • во местата на спојот на покривот со педимен,
 • за запечатување на кровни споеви со цевки за различни цели, кули, други декоративни елементи,
 • кога работите со обвивка - за монтирање на спојници со парапет и столбната плоча.

На мајсторите им се советува да дадат максимално внимание на уредувањето на абатментот на цевката - на ова место најчесто се заканува истекување. За да се обезбеди затегнатоста на овој зглоб на покривот на патот опремување на престилки, затворен и отворен.

Инсталирањето на внатрешниот престилка се изведува со помош на долната абатментна лента, потоа се поставени и фиксирани листови со кровен материјал.

planka_prymykanyja11

Следно, надворешното здолниште е монтирано.

planka_prymykanyja12

Инсталацијата е слична на внатрешната, но горниот раб е прикачен директно на ѕидот, а не на строб.

Редоследот на монтажните работи е како што следува:

 1. Со пониско бар подпора против ѕидот на цевката победи на горниот раб на оваа линија со помош на водење мелница Stroebe, тоа треба да биде дека тоа не е донесен на ѕидарски споеви - да го стори тоа е строго забрането!
 2. По поставувањето на строгите се чистат од прашина и се мијат со вода. Длабочината на трик треба да биде околу 15 мм, пожелно е да му се даде одредена нагорна падина.
 3. Следната фаза - прицврстување, градинарски профили се изведуваат на место, прицврстување се врши со завртки. Слично на тоа, се врши инсталирање на престилка од сите страни на оџакот, а за време на инсталацијата треба да биде околу 150 мм. Ова ќе спречи истекување. За да ги запечати рабовите на лентата, можете да употребите средство за заштита од отпорни на топлина.

planka_prymykanyja2

Употребата на горните абатментни ленти му дава на секој третиран спој повеќе декоративен изглед. Инсталацијата на овие елементи се изведува на врвот на поставениот кровен материјал, преклопувањето мора да биде најмалку 100 mm. Прицврстувањето на лентата се изведува со помош на завртки за самопреслушување, чекор - околу 300 mm. Надворешниот раб граничи ленти прикачени на цевка или други покрив елемент, нејзиниот долен раб на кровот се спушта во форма на платформата.

Фирмите кои се занимаваат со производство на абразивни ленти различни од стандардот, можат да произведат профили на дополнителни елементи за поединечни нарачки, соодветни големини и бои, оригиналната форма, во согласност со скиците за дизајнот.

Плоча на абатмент за покривот е помал - во кои случаи ќе биде потребна нејзина примена

planka_prymykanyja10

Со негова помош се спојуваат поединечните делови на покривот:

 • за одводнување на вода во аглите на зглобот со педимен,
 • за запечатување на спојниците на покривот со оџаци, други функционални и декоративни покривни елементи кои се издигнуваат над покривот.

Долниот раб на абатментот исто така се користи кога ѕидовите на куќата се обвиткуваат. Применета прицврстувачка штица за метал, мек покрив и брановидни табла. При изведување на кровни работи најчесто се користат горните и долните ленти, по поставувањето на горниот слој на кровниот систем се поставува само горниот дел, а долниот дел е поставен под покривниот слој за еден раб.

Како правилно да ги организирате паузите на покривот и абатментот на метал до ѕидовите

planka_prymykanyja9

Еден од условите за правилно уредување на скршен покрив со покриен метален покрив е максималниот пристап на едни со други табли на гајба. Лим, кој ќе ја покрие фрактурата треба да се извади, така што ќе го исклучи фрактурата на немиот. За метална лента раскрсницата тогаш може да послужи како корниз лента, меѓу себе и плочки треба да се стави лист универзален печат слој. Ако се скрши на плочка е во спротивна насока, на пар на авиони украсуваат лента која граничи на ѕидот, ставајќи го на долната страна на inturned рампата. Максималниот пристап на одборите на летва во места на вртење е исто така задолжителен. Ќе биде неопходно да се инсталира слој на универзална заптивната смеса, произведена од нејзините производители на материјали за покриви.

planka_prymykanyja6

Слично красат место граничи ѕид, назначена со тоа, водоотпорност е излез, а потоа се зголеми на ѕидот на висина од околу 5 см, во зависност од видот на потпирање страна или на крајот, да работат монтажа профилот или универзални печат.

Соседни ленти за флексибилни плочки

За неговото производство се користат челични дебелини од 0,4 до 0,5 мм, поцинкувани или со слој од полиестер. Одвивањето на штитката за флексибилни плочки е 78 mm, должината е еднаква на два метри. Нејзината инсталација ќе биде неопходна на подрачјата на абење на материјалот за покривање на ѕидовите или оџаците.

planka_prymykanyja8

Оваа локација е во зона со посебен ризик и најдобро е првично да се планира создавање врз него со зголемена заштита од врнежи. Инсталирањето на покривот на овие места се врши со поставување на плоча за абење, која помага да се создаде спој на кровни агли до ѕидот и служи како дополнителна хидроизолација.

Можете да дознаете повеќе во детали за правилата за извршување на работата на видеото:

Можеби сте заинтересирани за: