Прозорец декорација на детска соба со свои раце

  • admin
  • 13 октомври 2013 година
Прозорец декорација на детска соба со свои раце

Детска соба е цел свет различен од возрасниот свет. Таму сè мора да одговараат на возраста, полот, интересите на детето што растат во него. Живеејќи во овој свет, бебето се развива, го познава околниот простор и расте постаро, попаметно. Задачата на возрасните е компетентен дизајн, како за целото дете, така и за прозорците во него, со цел да се промовира целосниот физички и психички развој на детето. Впрочем, прозорецот во неговата соба е прозорец кон возрасниот свет, и во своите раце го запознава со него светла, интересна и незаборавна.

Завеси во детската соба - како да изберете?

ткаенини за завеси во градинка

При изборот на завеси за расадник, прво мора да обрнете внимание на нивната боја и ткаенина. Завесите во расадникот не треба да бидат темни и премногу густи. Детето треба да има сончева светлина за да се развие правилно и да биде во добро расположение, како и целиот живот на нашата планета. Во темна соба, тој ќе го расипе неговиот поглед. Не купувајте завеси од 100% природна ткаенина (памук), бидејќи овој материјал брзо се намалува. Подобро, ако додава малку синтетика. Тоа не е неопходно да ги зачувате на трошоците за завеси за деца, затоа што во овој дел од куќата можат да бидат различни непредвидени и неочекувани експерименти, па завеси треба да се мијат често. И да дише прашина на детето воопшто не е корисно. Висококвалитетната скапа ткаенина нема да исчезне по многу миења и нема да го изгуби својот изглед.

Тоа ќе биде најдобро да се обезбеди завеси, така што ќе може да се откажам завеси и TULLE. Во текот на денот, завесите, за времетраењето на будењето на детето, најдобро се шират. Тул, исто така, ќе им ја даде детската соба атмосфера и атракција.


Ткаенини за завеси треба да бидат правилно избрани не само во квалитет, состав и густина, туку и во боја. Просторот за момчето, тоа е најдобро да се откажам тул и завеси од сина, сина, виолетова, и во собата за девојки - розова, крем или беж.

Во заедничката соба за две деца ќе бидат соодветни завеси зелени или кафе боја.

Ние едноставно не треба да заборавиме на нивната комбинација со целата околина. Неправилно висат на прозорците во детските завеси, а не во комбинација со боја и дизајн со мебел и боја на позадина. Премногу светли и отровни бои ќе го иритираат детето и негативно ќе влијаат на неговата психа. Подобро е ако завесите се придушени, меки бои.

Ткаенини за завеси во расадник не треба да бидат груби, бидејќи за детето, тактилни сензации се многу важни. Подобро е да го запрете вашиот избор на меки, мазни, "топло" ткаенини.

карактеристики на избор на завеси за детска соба

Можете да обезбедите две групи завеси за детската соба. Еден - за студената сезона, а другиот - за топла сезона. Уште една добра идеја би било да се купат ролетни кои може да се спушта бебе дремат време и ден - за да го подигне.

Тие се добро комбинирани со tulle.

Ако купите завеси, тогаш тие мора да се порамнуваат од ткаенина која не само што не е поставена, туку и не се намалува после перењето. Инаку, тие "скокаат" и ќе изгледаат грд.

Понатаму ви предлагаме да гледате видео за избор на завеси во расадникот.

Завеси во детската соба

При декорација со завеси во детската соба, мора да се осигура дека тие не се премногу тесни или премногу кратки. Завесите не треба да бидат само големината на прозорецот. Тоа е подобро ако тие да започнат во таванот, не земајќи ги на подот од само 10 см. Во ширина завеси поголема од прозорецот, визуелно се зголеми не само отворање прозорец, но собата како целина. Но, ние мора да се земе во предвид големината на цела соба како целина, затоа што тоа не е неопходно овие завеси кои се наменети за една голема соба ќе изгледа добро во мал.


И уште една важна точка во дизајнот на прозорците во детската соба. Завесите треба само да го надополнуваат внатрешноста на собата како целина. Тие не треба да се фокусираат на себе на целото внимание (освен ако првично беше дизајниран од страна на дизајнерот). И, со сите средства, нивната компатибилност со околината и мебелот треба да бидат очигледни.

Задолжителен услов за завеси во расадникот е нивната безбедност за детето. Затоа, вреди да се размислува сериозно за веродостојноста на нивното прицврстување. Тоа воопшто не е добро ако детето, игра, се збунува во нив и паѓа, а завесите ќе летаат по него и ќе штрајкуваат. Сега пазарот на градежни материјали нуди многу сигурни опции за нивно квалитетно прицврстување. Ве молиме, не го игнорирајте ова сериозно прашање, бидејќи се работи за здравјето на вашето дете.

Завесите не само што треба да бидат безбедни, туку и да служат за целосен развој на бебето. Затоа, отфрлете монотоно здодевни завеси на монохроматска боја. Размислете за нешто креативно и необично. Ако немате можност да ги купите или да ги шиете оригиналните завеси, едноставно декорирајте ги веќе достапните за вас со различни апликации, украси, везови, налепници и панделки.

Ова ќе придонесе за подобар ментален развој и формирање на имагинацијата на вашето дете. Можете да изберете слики за завеси во темата за внатрешноста на целиот расадник. Тоа може да бидат слики од цртани или бајкови херои, цвеќиња и животни, птици и риби итн.

Се разбира, за бебиња и тинејџери, завесите се купени на различни начини, и по изглед и дизајн. Постарите деца би било подобро да се прашуваат што точно сакаат.

Подолу е видено за дизајнот на завесите во детската соба.

 

Можеби сте заинтересирани за: