Каде во кујната и во кујната е подобро да ја ставите вградената печка

  • admin
  • 2 април 2015 година
Каде во кујната и во кујната е подобро да ја ставите вградената печка

Од поделбата на шпорет на два елементи во форма на вградена во готвење и рерна пред сопственикот постојано го покренува прашањето за местото на инсталација на печката. Секоја водителка сака да добие не само убава и пријатна кујна, туку и да создаде удобна ергономска и безбедна опција за работа. Варијанти на локацијата на рерната се појавија многу и секоја опција има свои добрите и лошите страни.

Инсталирање на рерната над решетката

Најраспространета е опцијата за поставување на рерната над топчето.

Идеи за реновирање, дизајн на станови со слика Идеи за реновирање

Таквата инсталација не е недвосмислена и ова прашање постојано се оспорува.

Последен пат тие велат дека ова е без мода, не се оправдува, не е препорачливо итн.

Меѓутоа, ако ние се сврти кон производителите за прв пат се создаде посебна печка, но тоа беше пред повеќе од педесет години, производителите првично препорача на искористеност на рерната.

Продажба на изложни примероци во салоните за мебел

Препораки дојде од удобноста на локацијата на рерната, како на содржината на рерната пред очите на водителка, па печката е многу полесно да се чисти.

Рерната, поставена на висина, е безбедна за деца, бидејќи едно мало дете не може да допира и да гори, особено отворајќи топла рерна.

кујна 6 м2

За повеќето домаќинки полесно да се работи со тешка храна во форма на голема птица или тешки торта, се стави во плакарот и извади од рерната сето тоа многу полесно и побезбедно.

Ако одлучите да ја поставите рерната над таванот, треба да одлучите која висина ќе ја инсталирате рерната.

Висината на инсталацијата зависи од контролната табла на рерната.

Модерен

Најдобра опција и најоптимална висина е локацијата на рерната според принципот:

Контролниот панел треба да биде над појасот на човекот (водителка), но не над очите.

Инсталирање на рерната под маса

Како и сите други луѓе, ние сме конзервативни и многумина претпочитаат да изградат печка под подот на кујната.

Во овој случај, рерната е изградена под плочата за готвење.

Начини на поставување на рерната во кујната, нивните добрите и лошите страни - Поправка и дизајн

Иако, морам да кажам дека ова не е аксиома и неопходно е да има рерна на место кое е попогодно и практично.

Gor-servis.ru - цел 27966 Исклучување на плочата за готвење, монтажа на плочата за готвење, монтажа на рерната - цена

Ако кујната е мал, како кујна е обично дефицит на работни површини и да ја инсталирате на печката под маса е логично решение.

Во мала соба, висок кабинет - молив случај не е практично, бидејќи тоа дополнително ќе го преземе дел од работната површина, и ако одлучите да го инсталирате на рерната со молив, од страна на истиот знак не одлучите да издаде дефицит работното место.

Кујна во собата со апарати, Новосибирск - НГС.

Спротивно на тоа, ако ја инсталирате рерната во стандарден кабинет - ќе имате дополнителна работна површина.

Кујните направени во класичен, гроздобер и земја стил сакаат да ја постават рерната под плочата за готвење.

Но, треба да се забележи дека тоа не е изгледот на рерната, туку самиот дизајн.

Производи од вештачки камења за нарачка - масички, прозори, шалтери од вештачки камења

Прекрасната печка не треба да се скрие, бидејќи тоа ќе биде соодветно насекаде.

Каде подобро да ја инсталирате рерната

Постојат неколку опции:

- во случај на шкаф-молив (одлично решение за пространа кујна, можете да ги разгледате опциите на фотографијата);

Горење Б 2000 П2Б купува, купува продажна цена на електричната печка Горење Б 2000 П2Б - МирТовара.ру

Дали вреди да се инсталира рерна на ниво на око? . Добрите и лошите страни на Kuhniplan.ru

Gor-servis.ru - цел 26327 Инсталирање на вградениот фрижидер. инсталација на готвење и печка, куполна хауба купола

Идеи за кујни - поправка и надградба - Зеленградски Форум форум

Кујнски апарати - Новосибирск свадба форум - страна 15

-Во остров (ако е голема кујна се наоѓа во средината на островот, во остров совршено можно да се организираме на печка, но оваа опција е погодна само за оние семејства каде што не постојат мали деца во опциите за слика изгледот ..);

Фото. Печката изградена на островот во кујната - Фото

Кујна Доверливо: интересни решенија за мала кујна

Избор на кујнски шпорет

каде да се стави рерна во кујната

-Инсталација во самостоен висок кабинет.

како да ја поставите рерната

Оваа опција стана доста распространета.

Високиот кабинет е прикачен на страната на кујнскиот сет и во него се вметнува рерна.

Овој аранжман создава дополнителна површина, бидејќи оваа површина е доста висока и не може да биде работна површина, но може да прими разни кујнски додатоци. Оваа можност за поставување на рерната е идеална за кујни со средна големина;

-Вклучете го рерната во аголна конструкција.

Кујнски кујнски кујни :: Вградени домашни апарати во кујната

како да ја фрлите рерната во кујната

Ако имате агол на кујна со мијалник не е инсталиран, тогаш овој агол, може да се качи на рерната на секоја височина под врвот на табелата или погоре маса.

Во аголот може да се стави еден агол шкаф и молив за да ја инсталацијата на рерната се направи и мијалникот е подобро да се преселат на прозорец, со што се создава белег во вашата кујна.

Можеби сте заинтересирани за: