Видови на скеле: модуларен или одвоен, приврзан, стегач, стенд-крст, рамка, клин, арматури тури.

  • admin
  • 22 октомври 2015 година
Видови на скеле: модуларен или одвоен, приврзан, стегач, стенд-крст, рамка, клин, арматури тури.

Изградба на нова куќа, не е лесна задача, бидејќи тоа нема да поднесе нож NIFA, Nuf-nufa и Наф-Нафа. Само во бајките може да се изгради палата за една ноќ и да не се вложуваат напори. За разлика од бајките, кога се гради модерна куќа, дури и мала куќа, неопходно е да се направи одлична работа. Имено:

- да се произведе земјени работи за подготовка на фондацијата, да се монтира самата фондација, да се инсталираат ѕидови, покрив, да се вршат внатрешни работи за снабдување со вода, снабдување со топлинска енергија, отпадна вода итн. Дури има направено толку голема работа, да не добие куќата подготвени, како што треба да се донесе до целосна состојба со помош на доработка и инсталатерски работи. За многу од горенаведените дела, многу често се потребни скелети.

Скеле, што е тоа?

Скелето е привремена конструкција која го олеснува извршувањето на различни видови работа на висина.

Во минатиот век, во главно, секоја бригада самостојно ја направи скеле за себе.

Ако тоа беше голема градежна компанија, а потоа на почетокот, дизајн инженер смета на шумски проекти погоден за одредена апликација, а потоа дизајнерот го цртежот, сето ова документација треба да бидат одобрени од страна на повисок авторитет и градители да се направи монтажа на скеле на сајтот во изградба.

Во модерните времиња се појавија нови градежни трендови.

Имаше фирми, чија задача беше производство и продажба на скеле

http://energomer.su/lesa-stroitelnye-vyshki-tury. Таквите градежни фирми станаа многу популарни.

Услугите на таква компанија често се користат од страна на малите фирми во специфичноста на работата која ги вклучува фасадните и завршните работи.

Стекнување скеле, градители го намалуваат времето за изградба и декорирање на куќи, градежниот тим добива безбедна и удобна работна површина.


При изборот на скеле, професионалците советуваат да ги разгледаат главните фактори:

  • скелетите мора да бидат сигурни;
  • технолошки;
  • се безбедни;
  • скелето треба да биде лесно да се инсталира.

Важен фактор во изборот на скеле е конечниот резултат на работата.

На работа, на безбедносни мерки на претпазливост, неопходно е да се исклучат несреќи и природно е да се добие квалитативен резултат.

Во прилог на горенаведените фактори при изборот на скеле, да ги земе предвид спецификите на работа, тоа, исто така, влијае на изборот на одреден тип на скеле.

Специјализирани фирми може да ви понудиме професионална помош што ќе каже што објект, каков вид на скеле повеќе е соодветно, може да биде од помош и монтажа на скеле во место.

Скелиња, видови скеле

Во зависност од видот на работата која е преземена, скеле поделена на самостојна, независна од проектот за изградба или помошен скеле.

Скелињата може да се направени од метал или од дрво. Скелињата се избираат во зависност од висината на објектот во изградба, видот на завршните работи и проценетиот оптоварување на скелето.

Модуларно или самостојна скеле

Одделно стоечките шуми, за секој конкретен случај, се ставаат поединечно.

За разлика од другите видови на скелиња, комплетот претпоставува присуство на прирабници и рамки.

Овие елементи се добро поврзани вертикални делови на скеле, не само во еден агол од 90 *, но од поинаков агол, кои се потребни за монтери. Во изградбата на комплексни градежни објекти, по правило, се користат модуларни шуми.

Скеле

Легендарните типови на скелиња се нарекуваат рамка, стапица, мост, клин и клин.

Прицврстени скелиња се користат за изградба на станбени згради.


Предноста на соседните шуми е лесна монтажа и без проблематично движење на собраното скеле.

Да ги разгледаме приложените скелиња подетално.

Скеле за скеле

Многу функционални градежни шуми се шупливи шуми. Стегање шуми се идеална опција за поправка и декорирање на живеалиште.

Дури и најкомплексната конструкција е сосема прифатлива за прицврстување на скелето.

Таквите шуми имаат висина и може да се инсталираат дури и на база која е под агол.

Употребата на ротирачки и слепи стеги, ви овозможува да креирате било кој дизајн, со помош на структурни елементи на шумата, се приспособат на било какви контури на објектот.

Скрепеното скеле го олеснува одолговлекувањето на комплексните проекции на станбен објект, итн.

Скеле

Склопувањето на цврсто дрво се користи во градежништвото, но најдобро е да се користи за едноставен фасаден дизајн.

Затоа, со цел да не се создаде проблемите во градежништвото, треба да се разбере дека скелети на Mullion-напречна удри не се погодни за сложени фасади.

Рамка скеле

Рамските скелети се многу лесно да се соберат, бидејќи комплетот вклучува хоризонтални и дијагонални лигаменти.

Скелестите рамки на рамката се придружени со метод без навој, бидејќи на секоја група на крајот има "знамиња" брави.

Таквите шуми се сосема погодни за изградба на комплексна куќа. Едноставноста на собранието овозможува значително да се заштеди време и, следствено, овие шуми имаат широка примена.

Скеле

Цврста рамка структура, која е лесно да се соберат и расклопуваат - ова е клин скеле.

Во зависност од дизајнерските карактеристики на градилиштето, монтажната шема на клинните скелиња лесно се менува.

Градители ги нарекуваат овие шуми универзални, издржуваат тешки товари, сигурен, издржлив и стабилен.

Висината на клинското скеле е од 2 до 100 метри.

Скеле

Изградба кули-тури се мобилни, лесно се движат и самостојни кули.

Таквите кули се користат како дополнително скеле, на нив градителите обично обезбедуваат сигурност на градежни материјали, таквите кули се добри за внатрешни завршни работи

Можеби сте заинтересирани за: