Туш лента, како правилно да се инсталира туш лента, корисни совети

  • admin
  • 29 октомври 2015 година
Туш лента, како правилно да се инсталира туш лента, корисни совети

Ефикасноста на кабините за туширање се постигнува со добро избалансирана комбинација на топлина и корисни ефекти на вода. Дизајнот на туш кабини не е цел сам по себе, туку е дизајниран да обезбеди циркулација на вода. Сè што треба да одговара на хармонијата, а особено погодно туш кабина, од правилното поставување на која многу зависи.

Избираме садот за туш за кабината

Значаен елемент во инсталацијата на тушката е туш кабина, чија главна функција е да се обезбеди дренажа. Изборот за последователна инсталација на дренажен елемент треба да се базира на такви параметри:

• големина и форма

• материјал за изработка

• Дијаметар на дупката на сифонот

• присуство на потпора или предна плоча со монтирање.

25255

Затоа, точната инсталација ќе зависи од комплетната компатибилност на водоводната опрема со декларираните карактеристики. Природно, за различни форми и големини на тушеви, ќе биде неопходно да се избере и правилно да се поврзе сифонот за одвод.

record_90244849

димензии и облик

Постојат следниве видови палети:

• Тесен, од 80 до 90 см во големина

• Средни големини од 90 до 105 см

• Широк, со димензии над 105 см.

Во висина, постојат длабоки и ниски туш подлоги. Висината на длабоката палета може да достигне од 15 до 39 см.

Lux_tn_kv

Обликот на туш кабини може да биде:

• Плоштад

• Круг и полукружна

• Правоаголна

• правоаголен-асиметричен

• пентагонални

• во форма на една четвртина од кругот.

341324

Некои модели на длабоки палети можат да бидат опремени со испакнатини и претставуваат мини-бања.

Димензиите и обликот на палетата треба да бидат насочени кон параметрите на тушот и неговата локација (во центарот или аголот на бањата). Печките за туш кабини ви овозможуваат да заштедите мал простор, каде што ќе се инсталира кабината.

199229211_w640_h2048_dushevoj_poddo__nta_90_pro

На пример, туш подлога Равак Гента Про 90  трапезоидна форма наменета за поставување директно на подот или на нозете на плочките. Техничките спецификации укажуваат на тоа:

екстра рамна фиока, длабочина 15 cm, димензии 90x90 cm, со анти-лизгачка обвивка. Материјал - вештачки фрлен мермер, сопственик на зголемена отпорност на абење.

poddon55

Да речеме дека плитки туш подлоги се монтирани без скелет, и длабоки палети со големи страни на рамка направена од метал.

Кои материјали се користат за да се направи туш кабина

Производителите на санитарни производи произведуваат палети изработени од такви материјали:

• акрилик

• керамика

• Челик.

Shema-duschevogo-poddona

Најпопуларните се туш кабини направени од акрилни. Атрактивна издржлива боја и сјаен акрилик, како и квалитет на површината, отпорност на УВ зрачење и добри својства на амортизација со бучава. Инсталирањето на палета направена од акрилик се произведува на метална рамка, која се испорачува заедно во комплетен сет.

c19aaa4fe19ae7bdaef0f1bc936752eb

Керамички палети се најтрајните. Садовите за туширање не се бучни под еластичниот воден млаз и површината не е лизгава.

Во споредба со други видови палети, челичните палети се сметаат за полесни во тежина. Затоа, инсталацијата мора да се изведува на метална рамка.

img_30519

Како да го инсталирате садот за туширање со рака

инсталација на плитка палета

Во зависност од моделот на палетата и присуството на нозете, можете да инсталирате ниска палета на основата (подиумот) и на ниво на подот.

Инсталирањето на палетата ќе се состои од следните фази:

• површинско обележување во облик на палета

• монтажа и фиксирање на внатрешни потпори под дното

• поврзување на вода и одвод на сифон

• поставување на основата (подиумот) под палетата

• лепење долж периметарот од потпорни тули

• монтажа на палета на штандови

• обезбедување на затегнатоста на страничните споеви

• вградување на горниот дел од сифон и о-прстен во садот за капење

• Надворешна завршница на фондацијата.

shema-2_4_1_1_1_1_1

Садот за туширање се собира и инсталира без фиксирање. По извршувањето на контролната проверка за отсуство на истекување, палетата се дефинира дефинитивно.

Подетално, процесот на монтажа на плитка лента е прикажан во видеото.

инсталација на длабока палета

Инсталирањето на палетата со високи страни произведува на рамката со посебна технологија, која се состои во монтажа на рамката и истовремено фиксирање директно на дното на палетата.

Поддршката се состои од челични водичи и 4 нозе.

ko-po-7125-t

За длабокиот послужавник, неопходно е да го поврзете предниот панел со прицврстување со челични водилки на нозете поставени на потпирачот.

На пример, на дното туш капак SWAN AVARO  засилен со иверица со 15 mm дебелина со четири челични шипки.

175104763_w640_h640_sifon_basic_1_600x600

Што ќе биде потребно да се преземе:

Свртете ја палетата наопаку за да ги закачите металните потпорни греди. Гредите за лежиште се вклучени во комплетот и се цевки со дел од 10x10 mm. Според упатствата за составување, цевките од труп се прицврстени паралелно или попречно.

Слика 24

Потоа, игличките се вметнуваат во краевите на цевките, кои ќе служат како нозе на палетата и ќе обезбедат потребна ригидност до рамката. Штитниците се опремени со прилагодливи удари од едната страна и подлошки со навртки на другата страна. Со помош на удар, правиме израмнување на аглите на телото на палетата.

2a5233339331e00a5b42622d3aca937360

По монтажата на рамката на палетата, инсталирајте го сифонот. Фиоката е превртена и поставена на место. По инсталирањето длабока палета, ние ги запечатуваме рабовите во близина на спојката на ѕидовите.

34035-11

Потсетиме дека особеноста на моделите на сифон за палета е универзална прирабница, која може да се користи во комбинација со водонепропустливи композитни и прицврстени прирабници, фиксирање на филмот за водонепропустливост.

Како да инсталирате длабок таван, прикажан на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: