Дополнителни елементи на покривот, што е тоа, изберете право совети

 • admin
 • 15 септември 2015 година
Дополнителни елементи на покривот, што е тоа, изберете право совети

Подготвените елементи се сметаат за производи изработени од метал и се користат за проектирање на спојници на различни фрагменти од фасадата и покривот. На такви елементи е можно да се носат: разни летви и трендови, пресметани за регистрација на места за приклучување на сите можни детали. тие се произведуваат во различни бои: темно црвена, богата чоколада, мочуриште. Откако ќе го купи овој материјал во специјализирана продавница за градежни работи, извозот на стоки може да биде направен и независно, и испорака на нарачки во секое погодно време.

Дополнителни елементи на покривот - цената

dobornye_elementy_krovly1

Приближна вредност на елементите може да биде околу 10% - 15% од вкупните трошоци на покривот. Во случаи кога се гради покрив од сложена форма - збирот на трошоците на елементите може да надмине 15% од границата.

Повеќето купувачи имаат тенденција да мислат дека менаџерите за продажба конкретно го наметнуваат овој производ за да го зголемат вкупниот износ на проверката. Всушност, работите се различни. Покрај подобрувањето на декоративниот изглед, дополнителни елементи се од големо практично значење - тие го штитат покривот од протекување.

dobornye_elementy_krovly2

Изработено од чист галванизиран челик или од истиот челик, но со додавање на полимерни слоеви. Инсталирањето на фитинзите на покривот е деликатна и тешка задача. Бидејќи главната функција на доброто е заштита (од снег, прашина, пенетрација на влага), неписмената ерекција ќе ја наруши главната задача на уредот.

Видови и намена на добрите

dobornye_elementy_krovly3

Ролери- мултифункционални фрагменти од декор, наменети за рабовите при лежење на метал. Лизгалки се дополнителни елементи за метални покриви, неопходни во секој случај, и покрај видот на кров и се користат за затворање на горните рабови на покривот.

dobornye_elementy_krovly6

Лизгалки се произведуваат во три вида: обични, заоблени, а исто така и со присуство на празнини за вентилација. На крајот од контејнерите се прицврстени приклучоци. Паралелно со инсталацијата на лизгалки, експертите ве советуваат да монтирате печат специјално дизајниран за таква работа. Одлично е да се заштити покривот од пенетрација на разни мали остатоци, зеленило и слично.

Вејд штит  - Естетски фрагмент, заштитувајќи го покривот од пенетрацијата на врнежите. Таквата лента е прицврстена до крајниот дел од плочи од метални плочки.

dobornye_elementy_krovly7

Ги врши следниве функции: заштитува од врнежите (дожд, снег), деструктивното влијание на силните налети на ветерот. Освен тоа, бариерата на ветровите е подеднакво подеднакво важна естетска функција. Во случаи кога барот недостасува поради некоја причина, ќе се гледа целиот аранжман на системот на покривни бандажи.

Cornice летва  - не е неважен дополнителен фрагмент, дизајниран да ја заштити дрвната плоча од корниз од одводот на вода од покривот.

dobornye_elementy_krovly8

Отсуството на оваа лента на крајот ќе доведе до гниње на дрвениот материјал и значително ќе го намали периодот на неговата експлоатација. Таквата лента е монтирана под подот од метал. Во прилог на заштита од пенетрација на влага, лентата штити од продирање на штетници од инсекти во корнеарната плоча и не дозволува птиците да градат гнезда на корнизот. Особено важно е за домови лоцирани надвор од градот во дворот. Слично на тоа, се користат и дополнителни елементи за брановидни плочи.

Облиците на соседството  Тие се користат во случаи кога покривот на покривот се изведува на неколку нивоа или ако други објекти се припојуваат кон куќата.

dobornye_elementy_krovly5

Таквите ребра се монтираат по аналогија со монтажа на краевите.

Endowa  - е неопходно за проектирање на спојници на покриви кои имаат повеќе од една рампа. Тие се поставени под плочки и директно го насочуваат водата директно во олуците на жлебовите.

dobornye_elementy_krovly10

Почитувани два вида на долината - долниот и горниот дел. Долниот дел се наоѓа под кровниот материјал, тој е дизајниран да ги заштити од врнежите и нивните гранки од падините, има поширока ширина од горниот. На дното на долината метална плочка е монтиран, а на неа - горната долина. Горниот крај главно е наменет за подобрување на декоративниот изглед на структурата.

За економијата, често долниот дел на долината е направен од цинк. Таа се наоѓа под покривниот материјал, па затоа не е забележлива. Зачуваниот износ нема да биде многу голем ако покривот е едноставен. Ако покривот е скршен, тогаш заштедите ќе бидат пореални. На горната долина обично се нарачува бојата што е можно поблиску до сенката на покривниот материјал.

Ако сопствениците се уверени дека таванот на покривот го вршат висококвалификувани специјалисти, тогаш можно е да се постават само долниот дел. За да ја дизајнирате оваа опција, монтери ќе треба да извршат совршено сечење на метал.

Носители на снег. Според поголемиот дел од овој елемент на покривот не е задолжително, но според експертите оваа изјава е погрешна. Особено се потребни такви елементи во случаи на користење од страна на жителите на областа околу зградата. Таквиот уред ја спречува лавината на лизгачките снежни маси. Кога снег слајдови, повреди на горниот дел од торзото може да се добијат од страна на возрасните и децата, и возилата паркирани во близина на зградата, исто така, може да се оштети.

dobornye_elementy_krovly14

Имателите на снег се поделени во неколку типови, можат да бидат:

 • тубуларна,
 • решетка,
 • точка,
 • плоча.

dobornye_elementy_krovly13

Точно се користат само на покривот покриен со флексибилни плочки. Тие се поставени на покривот со повлечен ред. Произведени во форма на мали агли.

dobornye_elementy_krovly12

Решетки - прицврстување во облик на решетка, лоциран по должината на работ на покривот, способен да остане во минатото снег и парчиња мраз.

dobornye_elementy_krovly11

Тубуларните - се сметаат за најтрајни и најсигурни. Тие се составени од две цевки, сет од специјални сврзувачки елементи и загради. На покривот на брановидни плочи или метални покриви се прицврстени со шрафови на гајба. Тие се обично избрани во тонот на сенката на покривот.

Орнаменти за покривот

dobornye_elementy_krovly15

Овој вид на стока вклучува кубиња, насоки за насока на ветер, временски лопатки и слично. На нив лежи само естетското оптоварување, со други зборови, тие ја даваат својата изворност оригиналноста.

dobornye_elementy_krovly16

Специјалните продавници нудат различни опции за такви производи. Цената на стоките од овој вид е прилично лојална.

Некои корисни совети

Важни препораки од градителите во врска со изборот на порти:

 • многу повеќе профитабилни и попрактично да се купи се за покривот и фасадата на еден производител;
 • завршувањето панели и метал од иста боја се нарача во различни фирми, всушност, може да биде од различни бои;
 • од страна на нарачување материјал за покривање на кровови и одбива во истата компанија и откривање на изнаоѓање на различни боја материјал - доволно за телефон со добавувачите и да нареди замена на купените стоки (поставите вашата нарачка од различни добавувачи, доколку е потребно, го замени производи ќе биде многу потешко);
 • нареди на едно место сите елементи за затворање на покривот за испорака ќе мора да плаќаат само еднаш; ќе бидат потребни за испорака во секој случај, бидејќи дополнителните елементи произведе одредена ширина и должина, а материјалот за производство на без малку тежина;
 • правење на купување на градежни материјали од овој вид треба да бидат свесни за задолжителна регистрација на гаранција.

Можеби сте заинтересирани за: