Како правилно да ги инсталирате вашите сопствени раце рамката на вратата, да направите падини, да ги намалите прекрасните плочи

  • admin
  • 13 февруари 2016 година
Како правилно да ги инсталирате вашите сопствени раце рамката на вратата, да направите падини, да ги намалите прекрасните плочи

Инсталирањето на рамката на вратата не завршува сама по себе, дури и откако ќе биде инсталирана последната завртка или завртка. Сега е неопходно да се размисли кој материјал треба да се направи на вратите и каков вид на плочи да се инсталира. Побрзаме да осигураме дека по инсталацијата на кутијата, сите други работи на формирање на падини и инсталација на клипес е толку едноставно!

Инсталација на рамката на вратата

Ако одлучите сами да ја поставите вратата, прво изберете го вистинскиот модел на врата http://www.rf-dveri.ru/  и да ги подготви потребните алатки и материјали.

Инсталирањето на рамката на вратите, падините и завршувањето со прекрасни плочи е тежок и макотрпен процес. Едноставен, на прв поглед, работата бара јасна имплементација на технолошките операции за инсталација.

f83e1e469a881d912cff341311a48baa_1353504888_800_800

Кои се фазите на собранието и подоцнежна монтажа на вратата?
  Инсталирањето на кутијата на вратата се состои од следниве чекори:
  • монтажа на кутија за врата
  • обележување и инсталирање на кутијата во место
  • прицврстување и усогласување на рабовите на кутијата
  • Виси ја вратата и проверете ја неговата оперативност.

коробка

Процесот на монтажа на кутијата за врата започнува со одвојување на боевите глави, земајќи го во предвид препорачаниот технолошки јаз помеѓу листот на вратата и подот. Поврзувањето на заоблените краеви на работните шипки до краевите на горниот дел на кутијата е направено.

id_7_Ustanovka dverej

Аглите се спојуваат со употреба на завртки за самопреслушување. Следно, изгледот на местото за инсталација е направен, па направете ги жлебовите каде ќе се инсталира рамката на вратата, чија димензија мора строго да се одржува. Сега можете да ја инсталирате собраната врата рамка во отворот, осигурувајќи се дека е правилно позициониран. Се препорачува да се користи нивото за да се провери вертикалната и хоризонталната положба на рамката на вратата. Кутијата на вратата треба да биде строго вертикална.

Составувањето на вратата од кутијата со свои раце е прикажано во видеото.

Потоа, дупките за дупчење се направени во лентата за јамка почнувајќи од горната дупка, која треба да се наоѓа над шарките на вратата за 15 см. Зацврстете ја правилно поставената рамка на вратата со завртки. По краевите на кутијата се израмнети, листот од вратата е обесени, а потоа следи проверка на оперативноста на вратата. Следната фаза ќе биде инсталирањето на пена помеѓу инсталираната рамка на вратата и ѕидот.

24_1

Инхибицијата на монтажната пена треба да се врши според препораките на производителот на материјалот. Откако пена на склопот целосно се исуши, извлечете ги изолатите и клиновите и отсечете го работ на испакната пена.

21479

Како да ја инсталирате собраната кутија и вратата, љубезно ќе го известите ова видео.

По инсталацијата на рамката на вратата, се поставуваат дополнителни елементи и обвивки на вратите.
  Дополнителните елементи за инсталација се претходно подготвени во согласност со големината, со оглед на големината на жлебот за инсталација.

mk09

Потоа подготвениот дополнителен елемент е цврсто вметнат во жлебот на кутијата и е наполнет со монтажна пена на точките за прицврстување. Стандардниот дополнителен елемент од производителот има големина од 190 mm. Во случај кога ширината на дополнителниот елемент не дозволува покривање на ширината на вратата, се користи поврзувачка лента. Инсталацијата на дополнителни елементи е исто така едноставна, како што е инсталирањето на прекрасни црева.

Инсталација на рампи

Секоја врата не е опремен со убави украси за да одговара на вратата лист, губејќи во декоративни дизајн, како и видот на сврзувачки елементи по инсталацијата не се среќни. Затоа, инсталацијата на обложувалници на вратите и вградувањето на вратите се последната фаза од инсталацијата на вратите.

p.1.10

Завршувањето на вратите со лентата ќе овозможи да се сокријат елементите за прицврстување на инсталацијата на кутијата. Инсталирањето на клипезот е едноставен процес, ако се изведува во согласност со технолошките барања за инсталација. Освен тоа, материјалот што завршува со зградата - куќиштето на вратата се продава подготвено за инсталација. За да го инсталирате клипесот, треба да ја знаете неговата должина.

g_image_4eeee6dda67c1

Потоа рабовите на клипето се сечат или се сечат под агол од 45 степени со употреба на стол или колбас пила. Подготвениот клипес се вметнува во жлебот на рамката на вратата и се прицврстува на "течните нокти" на неколку точки.
  Како да ги инсталирате плочите со свои раце ќе ви помогнат со видеото.

Вратата падини со свои раце

По инсталацијата на рамката од вратата и намали на прашањето како да се насочите на изгледот на отворот на вратата и се кријат од очите се качи и нерегуларности на ѕидовите. Решавање на овие задачи може и е потребно со уредот на вратите. Начините за формирање на вратите се следниве:
  • со малтерисување
  • методот на лепење на завршниот материјал
  • рамка за куќиште на целиот дизајн на наклонот со употреба на завршни материјали.

Untitled-61

Оваа поделба на наклон уредот се должи на начинот на кој тие се формираат. Начини за формирање на падини се доволни, особено бидејќи за наклон уредот можете да го користите:
  • Драјв
  • ламинат
  • панели
  • МДФ
  • пластика.
  и многу други завршни материјали.

мДФ

Секој декорација материјал може да се смета популарни, бидејќи овие материјали прават тоа можно да се спроведе во пракса, значителен број на готови инженерски решенија. Покрај тоа, инсталацијата на падините е наједноставната работа. Факт е дека прашањето за одредување на елементите на падините е најважно и важно. Најприфатлива опција за формирање на падини со свои раце е запечатување на решенија и последователно малтерисување. Наклонот на овој вид се добива без внатрешни празнини со цврста површина да не се свитка-подобрување на структурата на отпорот кражба врата.

б-2

Најчеста опција е формирање на скелет на типот на рамката. Во овој случај, завршниот материјал е инсталиран и прицврстен на рамка од метален профил или дрвени решетки. Оваа варијанта на формирање може да се нарече "економија-варијанта". Покрај тоа, кога методот на скелетни усогласување може да се постигне побрзо површина падина. Предностите на методот на рамка за формирање на врата вклучуваат:
  • леснотија на инсталација на електрични инсталации и електрична опрема за домаќинствата
  • Проширени можности за завршни работи
  • релативна евтина цена на уредот за наклон.

loupe

При формирање патека начин труп сидро елементи се препорачува користење на шок завртки, како и пластични типли. За зајакнување на конструкцијата помеѓу носечките елементи се користат џемпери. Горните агли помеѓу страните на отворот и горниот дел треба да се засилат.

Колку е лесно и прифатливо да се формира врата независно, без прибегнување кон услуги на мајстори, ќе го поттикне видеото.

Може да бидат заинтересирани: