Ролетни ролери, уред, принцип на работа, инсталација на портата со свои раце, корисни совети

  • admin
  • 17 мај 2017 година
Ролетни ролери, уред, принцип на работа, инсталација на портата со свои раце, корисни совети

Со намера да инсталираме заштитна конструкција на портите на куќата или гаражата, препорачуваме да обрнете внимание на гаражни врати со затворен ролери, кои според некои параметри и карактеристики на изведба се подобри од слични системи. Ќе бидете пријатно изненадени од едноставниот уред и принципот на заштитни порти, како и можноста за самонасочување.

Системи за валање - уредот и принципот на работа

Првото нешто што ги привлекува ролетните или ролетните во дизајните е компактноста и оригиналноста на системот - заштитните ролетни одат до таванот на гаражата или структурата и се кријат во посебна кутија.

image004

И, размисли, без преоптоварување на просторот во близина на гаражата или влезната врата до куќата, која ви овозможува да ја инсталирате портата, каде што треба да заштедите на територијата.

578200_devushka_mashina_retro-stil_2048x1363_ (www.GdeFon.ru)

Се разбира, ова го проширува обемот на употреба и примена на автоматските ролетни. Покрај тоа, распоредот на ролетни ролетни и принципот на работа на моделите е идентичен.

Слика 1

Прекумерна и зголемена, алгоритмот на ротирачкиот уред на портата е како што следува.

Тркалачката за влечење, составена од алуминиумски ребра, лоцирана хоризонтално, се движи долж водичите користејќи влечни пружини. За да се затвори отворот на вратата, платното се распоредува со користење на рачен или автоматски уред и во екстремна точка е фиксирано со уредот за заклучување.

alutech-rigel-R70-S-ap5-голема

Во прилог на ролетната, за време на функционирањето на системот, се вклучени:

  • побудувач
  • странични водичи
  • куќиште или покривка за прикривање на лен
  • прицврстување и поврзување на елементите на системот.

Image 2

Меѓутоа, со очигледната едноставност на уредот, не треба да се заборави за тешкотиите при поставување на ролетната, што зависи од локацијата и монтажата на кутијата за ролетната.

bramy-roletowe-poznan-6

методи за инсталација и инсталација

Ролетни ролетни и автоматски ролетни може да се инсталираат на следниве начини:

  • инсталација на надземни канали
  • на ѕид
  • мермер.

Слика 3

Тивинсталацијата се смета за наједноставна и достапна за рачно изработена изведба. Се состои во прицврстување на вратата на гаражата на вратилото (надвор или внатре) и водичи, со што се обезбедува движење на мрежата.

октовал

Внатре (изградена во ѕидот) инсталацијата може да се смета за универзална, обезбедувајќи инсталација во која било геометрија на отворите, без да го смени или наруши архитектонскиот изглед на објектот. Изградбата детали на портата во овој случај се добро заштитени од врнежи.

Решетка  методот на инсталација може да се припише на декоративниот дизајн на гаражата или портата, бидејќи со овој метод се креира нова рамноглупа, поставена на 40 см под главната.

видy-montaga-rollet

Корисни совети

Корисноста на изборот на методот на поставување на кутијата се определува со фигурата на фасадата на куќата или структурата. Надворешната монтажа монтирана на површината е најпосакувана за куќи опремени со ролетни ролетни со надворешни кутии за прицврстување. Системот на наведување на надземни води ќе биде во субјектот. Заштитни ролни вградени во ѕидот се најдобрата опција, меѓутоа, за инсталација на водичите, ќе биде неопходно да се создадат дополнителни ѕидни ниши.

garazhnye_role__pod_derevo

Инсталација на ролетни ролетни ролетни со свои раце

Ние ќе покажеме и да ја покажеме чекор-по-чекор само-инсталација и монтажа на ролетни ролетни за гаражни врати користејќи го примерот на системот Hormann RollMatic, кој се состои од кутија со вратило, два водила, електричен погон и далечински управувачки панел.

1455179152_ алгоритм

Фази на инсталација

Подготвителна работа

Отстрануваме стара гаражна врата.

Ние ги инсталираме цевките за профил за понатамошно прицврстување на водечките системи.

Распакуваме и подготвуваме ролетни и водичи.

Ние ги вметнуваме водичите во основата на кутијата за да се обидеме да го поставите местото.

Слика 14

Обележување на портата под кутија со октогонална шахта

Ние ја прикачуваме кутијата со вратило на постојната рамка на портата и ја поставуваме вертикалната и хоризонталната положба на нивото.

Ние правиме ознаки за монтирање и фиксирање на водичите.

557fd5f36a5340d120f7eb17cb87db80

Монтирање на кутијата и водичи

Ние вежбаме помала дупка вежба во водичите и ѕидот.

Вежбајте го водичот со голема вежба.

Во дупката добиени, ги фиксираме и затегнеме завртките и ја затвораме печката.

Ние го поправаме случајот на кутијата на лево и десно.

Отстранете ја заштитната фолија од водичите.

На краевите на кутијата ние вежбаме дупка за излез од кабелот на електричниот погон.

automatika-rollet-02-700x500

Суспензија на крпа

Ние ги дистрибуираме спојниците со прстените долж должината на кутијата.

Ние ја креваме и стартуваме ролетната од долната лента до куките на држачот.

На горниот раб на ткаенината се ставаат пружини за влечење и рамномерно се распоредени.

Рабовите на влечните пружини се фиксирани во монтажните дупки на вратилото.

Ние ја проверуваме работата на електричната ролета.

буквар-схема-подключения-електропривод

Монтажа на електричен погон и далечински управувач

Поврзување на жиците на електричниот погон според означувањето и бојата, според шемата обезбедена од производителот.

Ние ја поврзуваме единицата за далечинско управување низ дупките на терминалот во согласност со инструкциите.

Ние ги поврзуваме и шифраме податоците за единицата на далечинскиот управувач во меморијата.

043

Ги затегнуваме шестоаголни прилагодувачки завртки за поставување на финалната положба на ножот.

Корисни совети како да ја инсталирате ролерината, прикажана на видеото.

Можеби сте заинтересирани за: