Ondulin: состав, добрите и лошите страни на градежни материјали, пресметка на количината на материјал за покривот. Покривот на ондулина, чекор по чекор текот на работата.

 • admin
 • 23 мај 2017 година
Ondulin: состав, добрите и лошите страни на градежни материјали, пресметка на количината на материјал за покривот. Покривот на ондулина, чекор по чекор текот на работата.

Човештвото отсекогаш сонувало за сигурен покрив на сопствената куќа. Покриви материјали безбедно доживеале заедно со шеф екстремни временски настани, зголемувањето на цените и недостатокот на можности за стекнување, додека хоризонтот stoyindustrii изгледала не е атрактивна боја и цена ondulin. Што е тоа, убав маркетинг потег или можност за покривање на покривот ефтино?

Euroshift - нови функции

На карактеристична квалитети на современи покриви материјали се незначителни hygroscopicity и отпорност на вода, биолошки и хемиски инертност, леснотија на инсталацијата.

vneshnii-vid-ondulina2

Сите најдобри квалитети концентрирани во покривот ondulin се состои од брановидни плочи Ondulin, поставени круг. Тоа е, сепак ondulin (evroshifer), која ги вклучува целулоза, минерални адитиви и полнила, популарноста и побарувачката во текот на изградбата моно-, би покриви, мансардата покриви и мансарда.

euroshifer.jpg.pagespeed.ce.oAwyjIB4Q7

Па воспоставено производство evroshifer и зрела технологија наменета за производство на ослободување ondulin стандард листови чии димензии се: 2000h950h3 mm За состојба за да се тежина од 6 kg и висина на бран на брановидни површини 36 mm.

razmer_lista_ondulina

Во споредба со традиционалниот и излезен чешач, евро-сферата е 4 пати полесна, лесна за обработка, овозможувајќи удобно поставување на покривот на ондулин со свои раце.

ондулин-або-профнастил-1

За да го почувствувате вкусот на човештвото за евро-сферата, прочитајте ги коментарите.

ondulin осврти

Менаџер на компанијата продавница, работно искуство 2,5 години

Јас самоуверено одговорам дека Ондулин практично не изгори на сонце и не губи атрактивен вид покрив. Па, освен оној Onduline Green, со степен на изгорена 5%. Губење на бои може да се исклучи со купување на Црвен или Браун ondin.

1408718945_1-dachnaja-besedka

Развивач, Петро Нациутцуко, работно време 25 години

Во нашиот град, ондулин исчезна од полиците во април. Велат дека ќе ме доведат до септември. Лично, јас бев покриен со белведер со ondulum во селската куќа, кафеава француска. Бојата е убава, сочна, со материјал погоден за работа. "Слабеењето" дури и не се најде.

montazh-ondulina (1) човек

Мислам дека, исто така, ќе ја покривам бањата во септември, ако ништо не го попречува. Сигурен покрив!

Ние нема да чекаме за септември и ќе ги проучуваме карактеристиките на монтирање на ондулин.

Ние извршуваме собрание со рака

Само-собранието ги вклучува следните активности:

 • пресметување на корисна површина на облогата, што е основа за добивање на потребната количина на материјал
 • уред и монтажа на кров
 • поставување на листови и нивно прицврстување со нокти
 • инсталација на систем за депонирање на вода.

onduline3 (1)

пресметка на количината на материјал

Прелиминарната чекор пред собранието на покривот е да се пресмета износот на потребните материјални или корисни пресметка област Нестле, земајќи ги во предвид странични и вертикална преклопувања кога врска Ondulina.

Слика 4

При пресметувањето се препорачува да се земе предвид аголот на наклон на покривот на покривот. Да речеме дека во просек S корисни 1 лист е од 1,3 до 1,6 м2. За да се пресмета количината на материјалот, се препорачува да се користи он-лайн калкулатор.

ondulin-cena-za-list-razmery-7

Како резултат на on-line пресметка, ќе бидат примени следните податоци:

 • тежина на материјал за покривање
 • должина и број на сплавови
 • обемот на одбори и тежината на гајба
 • просечно оптоварување на системот на гребење
 • површина на покривот со одреден агол на наклон
 • број на ролни изолациски материјали со резерва од 10%
 • број на табли со стандардна должина (6 м) за лајсни
 • број на редови на лајсни и растојание помеѓу табли.

Врз основа на добиените податоци, можете да започнете да организирате гајба под ондулин.

image1406642802

изградба на покриви

Под постојан рожници evroshifer организира листови на настрешници и долината, решетката делот 1h4sm на поставени во зависност од наклонот на покривот. На пример, на 10-15 ° агол на далечина навалување е 45 см, за агол покривот до 10 ° монтирани солидна кат или иверица платформа. Ако аголот на наклонот на теренот на покривот е повисока од 15 ° хелиум -. 60 см На крајот на монтажа лајсни на покривот падините постави престилка настрешница и странични плочи тежина.

Слика 1 гајба

редење листови и прицврстување

Поставување на првиот лист за производство на надвиснат над латерална бран одбор од дното нагоре, земајќи ги во предвид сезонските насока на ветерот. Врзување Ondulina првата и другите листови се врши со користење специјални клинци од јаглероден челик пасивирани, со облога должина 75 mm, Ø 2,8 mm со капи на ПВЦ.

2059 нокти

Ние ќе сугерираме дека за одредување на 1 стандарден лист на ондулин, ќе бидат потребни околу 20 нокти. За да ја одржите хоризонталната поставеност на првите и следните листови, повлечете го кабелот.

2059_1

Плочи се поставени Ondulina vrazbezhku на зглобовите беа во средината на горниот ред на следните лист. Се препорачува да се придржуваат соседните листови се поклопуваат со вертикален бран 2 -. 30 см и 1 бран за странични преклопување на 20 см ниво корекција преклопување произведени преку проред. Во долниот дел од листот 1 се утврдува во секој бран по поставувањето на полнење стреата со отворени канали за не-вентилирани покрив.

1674591

Вентилација чешел, кој е пречка за инсекти и птици, се става на полицата под 1 лист. На нозете за фиксирање на централните конецки се заглавени цик-цакгирање, фаќајќи ги средните решетки од гајба.

За вентилација на покривот кога монтажа на листови треба да се обезбеди редење Ondulina paroduffuzionoy мембрана и изолирање на филмот пред да го монтирате лајсни.

монтај-ондулина

Во прилог на стандардните лист Ondulina кога се работи за создавање на покривот flashings: flagon, сртот елементи, фронтон профил и тепих поддршка, за слој се користи во случај на цевка поминува низ покривот. Затоа, за дизајнот на ребрата и гребенот на покривот, се изведува монтажа на клешти или гребен елемент.

170_3

монтажа и фиксирање на покривниот гребен направен од ондулин

Гребен елемент е ставен на дополнителна табла и се преклопува со ширина 12-15 см и растителни агрегат под стреата скејт. Ноктите се движат низ бран во гајба, грабање на одбори.

ustrojstvo-kryshi-iz-ondulina коњ технологија

инсталација на системи за депонирање на водата

Олуците за дренажен систем инсталирани на плочата од корнусната плоча, со максимум настрешница не треба да надминува 70 mm.

dobornye_elementy_krovli

инсталација на дополнителни

За да се заштити покривот на ондулин, се користат преградни ветробрански стакла, преклопувајќи го абатментот на премазот со работ на работ.

За дизајнот на клештата за кровот, користете го готовиот дополнителен елемент, кој е поставен на работ на плочката, пред да се свитне раб на елементот, ноктите се зачувуваат.

На места каде што покривот се приклучува на ѕидовите и цевката поминува низ покривот, зглобот е претходно изолиран и се поставува покривен престил, кој го закова над секој бран.

Подетални информации за инсталацијата на ондулин, се прикажани во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: