Венецијански огледало во внатрешноста, Венецијански огледало со свои раце

  • admin
  • 10 мај 2014 година
Венецијански огледало во внатрешноста, Венецијански огледало со свои раце

Чистотата и елеганцијата на венециските стилски линии, кои му даваат на луксузот и угледот на домот, се рефлектира во буквална и фигуративна смисла во огледалата. Венецијанските огледала, создадени од вековната работа на мајсторите на Мурано, може да се наречат опција за добивка за внатрешен дизајн на станот. Дали сакате да знаете како можете сами да го направите тоа?

Таму, на островот Муране

Историјата на појавувањето на венецијанското огледало продолжува во далечното минато. Со сигурност е познато дека креативната фантазија на лагуните занаетчии од Мурано доведе до прекрасно ремек-дело, со име на кои познавачите на елитни декор елементи, ја соблече својата шапка.

венецијанско-огледало-украсување-1

Сите овие модели на венецијански огледала ( Дукале, Дорсодуро, Кастело, Канерегио), направени со рака, претставуваат едно дело, и се дело на уметноста.
  Денес, венецијански огледала во внатрешноста на станот е извонреден вкус, како и статусот и богатството на сопственикот. Се разбира, основата за создавање на ентериер е венецијанскиот стил.

3c4038ed4b0dea07f6466dcc8cea6d53

Венецијански стил

Венецијанскиот стил во внатрешноста може самоуверено да се нарече извонреден и луксузен, кој го комбинира романтичното минато и животот-афирмирајќи модерност. Карактеристика на стилот е изобилството на огледала кои се наоѓаат во секоја соба. Незаменлив атрибут е и стаклото Murano.

pic (1)

Ова се стаклени минијатури, садови, панели и украси од авентурин, обсидиан. Користејќи технолошки чистота во процесот на дува, стаклото добива уникатна боја и текстура.

Мурина

Таквите украсни елементи се особено извонредни за огледала. Затоа, невозможно е да се замисли за внатрешни работи без огледала во стилски и скапи рамки изработени од природно дрво, како и украсени светилки украсени со сјајни кристали и камења. Венецијанскиот стил има неверојатно привлечна палета. Тоа е тенка жолта или златна боја со нијанса и нијанси на сочна боја на јужното жарче сонце.

530464647_408

Осветленоста и бојата на зелените и сините бои комбинираат префинетост на палетата на бои со мермерната површина на таваните, подот и венецијанскиот малтер на ѕидовите. За декорација на просториите користете бронзени свеќници, прибор од скапи порцелан и сликари на сликари.
  За организирање на осветлување, предност им се дава на ѕидните ламби и крвта на Крф со нијанси на Закинтос.

Венеција-дизајн-2

За ѕидовите на станот во венецијански стил, подобро е да се користи познатиот венецијански малтер или тешка позадина со кралски украс. Мебел за внатрешни работи мора да одговара на класичниот стил или стил на барокот. Се разбира, внатрешноста е невозможна без венецијанските огледала, чии фотографии веднаш фасцинираат.

црвено-мебел

Но, веднаш ќе ве предупредиме дека е доста тешко да се направи вистинско венецијанско огледало со свои раце, па можете да го разгледате редот на огледалото и подоцнежната декорација на рамката како опција.

Венецијански огледало во внатрешноста

Организацијата на просторот во венецијанскиот стил подразбира простор и изобилство на светлина, што се рефлектира од сјајни површини. Затоа, огледалата и прозорците во внатрешноста имаат значителни димензии и карактеристична готска форма со колумни и зашилени лакови. Важна вредност е дадена на подот, кој е општ внатрешен стил со висок квалитет и има рефлективна површина.

4-гостиная-барокко

Огледалата можат да бидат од било каква форма. Огледалата во рамките на оригиналната рамка во дневната соба, спалната и ходникот ќе изгледаат подеднакво одлични. И пожелно е да се избере локацијата со посебна грижа, со оглед на поволно размислување спротивното. Она што сакате да го видите во ова огледало ќе се рефлектира, па фокусот треба да биде на сликата спротивна. Огледала може да се постават во рамки од било кој тип, големи и мали, особено затоа што огледалата на венецијанските мајстори ја одразуваат вистинската слика во поубава форма.

MJ0093_PV8494-0

 

Главната тајна на мајсторите на Мурано е дека на амалгамот се додава светло златна прашина, давајќи златен, шармантен изглед. Но, вистинските венециски огледала, за жал, се неверојатно скапи. Како украс на ентериерот, можете да користите венецијански маски, кои се задолжителен атрибут на карневали и топки.

1

Внатрешни работи, декорирани во медитерански стил, маската ќе се украсуваат на неочекуван начин. Патем, внатрешна маска на минијатурни димензии може да биде решително украсена со огледална рамка. За да го направите ова, треба да купите подготовка на маска и да ја насликате со специјални бои и лакови.

19a966cbd738772dc35907ad75aaec42

Uno момент или како да го красат огледалото со свои раце

Неколку начини на украсување на огледалото во венецијанскиот стил со свои раце. Ова се должи на комплексноста на создавање на барокна стаклена рамка. Класичната барокна рамка има правоаголна или кружна форма.

ecdab27cb94e

Како елементи за кадрирање на рамката, се користат флоридни елементи кои се состојат од растителни композиции со едноставна геометриска форма. Тешкотијата за фиксирање на декоративните елементи на рамката е главната причина за срамната декорација. Ова е накит засек, кој бара посебна алатка и, се разбира, материјали.

c7af87f09067

Алтернативно, можете да користите повеќе прифатливи техники при создавањето на венециско огледало.

создавајќи огледало со матрици

https://www.youtube.com/watch?v=zCfT5NoQqMw

Но, тоа ќе биде "не е вистинско пенливо фламенко", направено и свирено од рацете на мајсторите од лагуната. Се согласувам дека рамката на лиење со штуко или маса, покриена со сребрена боја, повеќе не е Венеција.

161994

Како декоративен елемент може да се користи стаклото.

оригинална рамка од производителот

Така, на пример, за правење огледало Правоаголник   правоаголната форма ќе треба рамка со димензии од 136 x 76, како во оригиналниот производител, кој е украсен со вертикални и хоризонтални фрагменти.

правоаголник

За производство на фрагменти од рамка, се користи шарено стакло со релјефни инсерти. Тешко е да се направи шаблоно стакло со себе, па можете да го користите декор елементи од специјализирани продавници или работилници.

type1ML

decoupage и craquelure

Можете да ги користите познатите техники decoupage и craquelure. За да го направите ова, треба да купите подготвена рамка и да ја декорирате.

92271

Како декоративен материјал се користи:
  • минијатурни внатрешни маски
  • Барокни рамки.

94044

За лепење на декоративни елементи на рамката, препорачливо е да се користи висококвалитетно специјално лепило од специјализирани работилници.

Можеби сте заинтересирани за: